ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chateau Margaux 2018
€1.343,60
€1.221,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

100σταρια από Suckling, Parker, Jeb Dunnuck και 98αρια από Decanter, Wine Spectator, Wine Enthusiast, Vinous!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Chateau Margaux και Bordeaux είναι λέξεις που πάνε μαζί, αφού το ένα αναδεικνύει το άλλο με απόλυτη συνέπεια και συνέχεια εδώ και πέντε αιώνες περίπου. Θεωρείται το πιο γοητευτικό και προσανατολισμένο στην δική του φιλοσοφία Chateau του Bordeaux. Το Château Margaux 2018 είναι ένα από τα κορυφαία vintages του κτήματος και έχει χτυπήσει έως τώρα 100σταρια από Suckling, Parker, Jeb Dunnuck και λίγα ακόμη βροντερά 98αρια από Decanter, Wine Spectator, Wine Enthusiast και Vinous...
 
Το Château Margaux ή όπως το χαρακτηρίζουν “οι Βερσαλλίες της Medoc”,  είναι από τα First growth Château μαζί με άλλα τρία που στην πρώτη κατηγοριοποίηση του Bordeaux που έγινε το 1855 χαρακτηρίστηκε Premier Grand Cru Classe. Το Château Margaux με 265 εκτάρια πλέον, κουβαλάει στην πλάτη του πέντε αιώνες παράδοσης και ιστορικών κρασιών. Λίγο πριν το 1600 ήταν που κατάλαβαν την εκπληκτική ποιότητα που δίνουν αυτά τα εδάφη και οι αγρότες εγκατέλειψαν την καλλιέργεια δημητριακών για χάρη των αμπελιών. Από τότε το Chateau Margaux έχει κάθε άλλο παρά διακριτική παρουσία στο χώρο του κρασιού, παραμένοντας έως σήμερα ένα από τα πιο γνωστά οινοποιεία στον κόσμο!
 
Το Château Margaux 2018 είναι ένα κλασικό blend ποικιλιών Bordeaux. Λογω της ζεστής χρονιάς και των πολύ χαμηλών αποδόσεων απέκτησε εξαιρετική συμπύκνωση. Πριν κυκλοφορήσει, πέρασε 15 μήνες σε δρύινα βαρέλια, το 10% σε νέα δρυ και το 90% σε δεύτερης χρήσης.
 
Πίστεψέ μας, αυτό το κρασί μπορείς να το κρατήσεις πολύ καιρό! Το 2030 ακούγεται μακρiνό;
 

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι βαθύ κόκκινο με μωβ ανταύγειες. Η μύτη είναι θεαματικά πολύπλοκη με το μαύρο φρούτο, το ώριμο κόκκινο μούρο, το ώριμο ράσμπερι και τα άγρια φρούτα του δάσους να ξεχωρίζουν. Ελαφριά βοτανικότητα, βιολέτα και νύξεις κανέλας, καπνού, στάχτης και δέρματος ολοκληρώνουν το αρωματικό έπος.
 
Στο στόμα είναι γεμάτο και συμπυκνωμένο με έντονες αλλά βελούδινες τανίνες που πλημμυρίζουν την παλέτα και παραμένουν μέχρι το τελείωμα. Η οξύτητα είναι υψηλή και ισορροπείται αρμονικά με τον έντονο και βαθύ φρουτώδη χαρακτήρα του. Η φρουτένια επίγευση είναι ατελείωτη.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Bordeaux, Γαλλία
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot
Αρώματα Μαύρο φρούτο, κόκκινο μούρο, ράσμπερι, βοτανικότητα, βιολέτα, κανέλα, καπνός, στάχτη, δέρμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 15 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 20+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHATEAU MARGAUX 2018

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με μοσχαράκι κρασάτο, φιλέτο ελαφιού με σάλτσα bordelaise, χοιρινό με bearnaise σος

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

1 κιλό μοσχάρι  χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές

4 κ.σ. αλεύρι

1 & 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμό μοσχάρι

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

1 συσκευασία μικρά φρέσκα μανιτάρια ολόκληρα

1 συσκεαυασία baby carrots

 

Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το κρέας για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και αλευρώστε το κρέας με το μίγμα αλευριού.

Σωτάρετε το κρέας σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, 4-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υπολοίματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετετε την κατσαρόλα , χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας σας με άγριο ρύζι.

Καλή σας όρεξη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}