Αν βλέπεις πεταλούδες παντού, ακόμα και σε ετικέτες κρασιού, μάλλον δεν εισαι ερωτευμένος, απλά έχεις μπροστά σου το Χρυσαλλίς ερυθρό, από το Κτήμα Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής. Είναι το κόκκινο κρασί που θα γλυκάνει την καρδιά σου!
Το τεράστιο δυναμικό της περιοχής Πλαγιές Μελίτωνα, αναγνωρίστηκε από πολύ νωρίς και έτσι το 1982 απέκτησε το δικό του ΠΟΠ. Οι αμπελώνες έχουν υψόμετρο 200-300μ. και είναι βιολογικής καλλιέργειας.
Το Χρυσαλλίς Πόρτο Καρράς, είναι χαρμάνι δυο ερυθρών ποικιλιών. Η βασική είναι το, Cabernet Sauvignon, μια ποικιλία που όταν δείχνει το στιβαρό της χαρακτήρα, για κάποιους, είναι σχεδόν απλησίαστο. Ήρθε όμως το Cinsault, με το έντονα αρωματικό δυναμικό του και τον ήπιο χαρακτήρα του, για να το μαλακώσει!
Ετοιμάσου λοιπόν να γνωρίσεις την πιο γλυκιά πλευρά του Cabernet Sauvignon, με προφίλ κόκκινων φρούτων και εμφάνιση ελκυστική! Και το καλύτερο; Μπορείς να την συνδυάσεις από ένα πλατό με κόκκινα φρούτα και διαφορά τσάτνεϊ μέχρι και με κόκκινα κρέατα με γλυκές σάλτσες.