ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
47k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Clos Lojen Bobal 2019 - Bodegas Ponce
Bodegas Ponce

CLOS LOJEN BOBAL 2019 - BODEGAS PONCE

  Ισπανία / Castilla La Mancha
€13,00
€11,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μεγάλη βαθμολογία, μικρή τιμή. Ο καλύτερος συνδυασμός.

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Έχουμε εξαιρετικά νέα: μόλις έφτασε το Clos Lojen Bobal 2019 Bodegas Ponce, με τιμή κάτω από 12 ευρώ και βαθμολογία 92 pts από Robert Parker!

Και σα να μην έφτανε αυτό, πρόκειται για ένα ζουμερό και άκρως καλοκαιρινό κόκκινο κρασί, από την ιδιαίτερη και σπάνια ισπανική ποικιλία Bobal. Βάλτο στο καλάθι σου πρώτα και μετά διάβασε παρακάτω!

Λοιπόν έχουμε και λέμε. Το Bobal είναι μια ερυθρή ισπανική ποικιλία με καταγωγή από το Utiel-Requena που βρίσκεται νοτιοανατολικά στην Ισπανία. Ενώ οι φυτεύσεις είναι αρκετές, συνήθως έμπαινε σε πολλά, διάσημα blend και μόλις τα τελευταία χρονιά το συναντάμε μόνο του. Ευτυχώς, γιατί έχει πολύ κερασένιο φρούτο, φίνες τανίνες και ζουμερή οξύτητα και σοκολατένια επίγευση. Από την άλλη μεριά έχουμε τον Juan Antonio Ponce, έναν φιλόδοξο και παθιασμένο οινοποιό που έχει αφοσιωθεί στην ανάδειξη του Bobal. Η φιλοσοφία του περιλαμβάνει κρασιά ήπιων παρεμβάσεων, που εκφράζουν τόσο το terroir της Manchuela όσο και το χαρακτήρα της ποικιλίας.

Το Clos Lojen Bobal είναι ένα από αυτά και είναι υπέροχο! Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες σε ολόκληρα τσαμπιά, για ελεγχόμενη εκχύλιση, σε δρύινη δεξαμενή 4.500 λίτρων. Έπειτα, μεταφέρεται σε δρύινες δεξαμενές 10.000 και 15.000 λίτρων, όπου και παραμένει για 6 μήνες.

To Clos Lojen Bobal 2019 Bodegas Ponce είναι πολύ πιο μεγάλο από την τιμή του, όπως λέει και ο Robert Parker!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

To Clos Lojen Bobal 2019 Bodegas Ponce έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και μύτη που ξεκινάει σαν αρωματική βόμβα φρούτου. Μετά από λίγο το πλούσιο, ζουμερό κεράσι, βύσσινο, φραμπουάζ και δαμάσκηνο πλαισιώνονται από νότες γλυκόριζας, τσαγιού και κακάο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και φίνες τανίνες. Κόκκινα και μαύρα φρούτα μπλέκονται με νότες σοκολάτας, τσαγιού, μπαχαρικών και λουλουδιών σε ένα εντυπωσιακό σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Castilla La Mancha, Ισπανία
Ποικιλία Bobal
Αρώματα Ζουμερό κεράσι, βύσσινο, φραμπουάζ, δαμάσκηνο, γλυκόριζα, τσάι, κακάο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

CLOS LOJEN BOBAL 2019 - BODEGAS PONCE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα sushi bowl με τόνο, caponata, ή κοτόπουλο με chorizo και τοματίνια.

Πλεξούδες με σάλτσα τομάτας και τόνο

300 γρ. πλεξούδες
150 γρ. τόνο σε ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
3 ώριμες ντομάτες
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
1 γαρίφαλο
1 δαφνόφυλλο
40ml ελαιόλαδο
Φρέσκο μάραθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

1. Κόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα σκόρδα σε μικρά κομματάκια. Παράλληλα τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και βράζουμε τις πλεξούδες σε αλατισμένο νερό.

2. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρμμύδι, τα σκόρδα και την πιπεριά, για 3′. Έπειτα προσθέτουμε τις φρέσκιες ντομάτες, τον τοματοπελτέ, τα μπαχαρικά, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι.

3. Βράζουμε τη σάλτσα ντομάτας σε χαμηλή φωτιά και λίγο πριν δέσει, προσθέτουμε τον τόνο και τις πλεξούδες. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε.

4. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μάραθο και τριμμένο παξιμάδι.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

-Μπορούμε να αρωματίσουμε και με λίγο ούζο, 1 κουταλιά της σούπας αρκεί
-Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες χρησιμοποιούμε 300 γρ. τοματοχυμό ή κονκασέ
-Μπορούμε να προσθέσουμε μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση προς το τέλος του μαγειρέματος
-Χρησιμοποιούμε το σχήμα των ζυμαρικών που μας αρέσει, ταιριάζει περισσότερο με όσα ζυμαρικά δεν περιέχουν αυγό

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}