ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Clos Lojen Bobal 2020 - Bodegas Ponce
Bodegas Ponce

CLOS LOJEN BOBAL 2020 - BODEGAS PONCE

  Ισπανία / Castilla La Mancha
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Πολύ πιο μεγάλο από την τιμή του!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Σε άλλα νέα, έχουμε στα χέρια μας το Clos Lojen Bobal Bodegas Ponce 2020 και γρήγορα γρήγορα πρέπει να περάσει στα δικά σου! Ένα κόκκινο κρασί με πλούσια ζουμερά κερασένια αρώματα που αναδεικνύει τη νοστιμάδα της ποικιλίας Bobal και δικαιώνει όλους όσους ήθελαν να την οινοποιήσουν ξεχωριστά!  

Και για την ακρίβεια εννοούμε τον Juan Antonio Ponce (ναι αν σου φαίνεται γνωστό το όνομα, ήταν το δεξί χέρι του Telmo Rodriguez), που από τα 23 του ακόμα χρόνια και σαν νέος οινοποιός, ήταν τρομερά φιλόδοξος και παθιασμένος με την ανάδειξη αυτής της σπάνιας ισπανικής ποικιλίας. Το Bobal έχει καταγωγή από το Utiel-Requena που βρίσκεται νοτιοανατολικά στην Ισπανία και ενώ ήταν καλλιεργημένη σε μεγάλες εκτάσεις, οι περισσότεροι τη χρησιμοποιούσαν στα χαρμάνια με άλλες ποικιλίες. Ο πρώτος που ασχολήθηκε με τη μονοποικιλιακή οινοποίησή της ήταν ο Juan, που πίστεψε πως αυτή θα αναδείξει άριστα το terroir της Manchuela και φυσικά το έκανε! Με κρασιά ήπιων παρεμβάσεων, βιοδυναμική καλλιέργεια και μια φυσική προσέγγιση στο αμπέλι και στην οινοποίηση. Εμείς του χρωστάμε πολλά γιατί κόκκινο κρασί με τόσο έντονο κερασένιο χαρακτήρα, φίνες τανίνες και  και σοκολατένια επίγευση, δύσκολα θα βρεις!

Για το Clos Lojen Bobal 2020, τα σταφύλια προέρχονται από αμπέλια ηλικίας 30-50 ετών, σε υψόμετρο 800 μέτρων. Ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά και ολόκληρα τσαμπιά πατιούνται σε παραδοσιακά ανοικτά πατητήρια, ενώ στη συνέχεια ζυμώνουν με γηγενείς ζύμες και ελεγχόμενη εκχύλιση, σε γαλλικά δρύινα βαρέλια χωρητικότητας 1.500 έως 4.000 κιλών. Το κρασί παραμένει για άλλους 7 μήνες σε βαρέλια από γαλλική δρυ, ενώ εμφιαλώνεται φρουτώδες, περίπλοκο και αφιλτράριστο, απλά και μόνο για να πάρει τις καλύτερες βαθμολογίες από κριτικούς οίνου και να αποτελέσει ένα διαμαντάκι στο τραπέζι σου!

To Clos Lojen Bobal Bodegas Ponce είναι πολύ πιο μεγάλο από την τιμή του και είναι έτοιμο να το πιείς τώρα ή μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο ρουμπινί χρώμα. Μια αρωματική βόμβα φρούτου, με πλούσιο ζουμερό κεράσι, βύσσινο, φραμπουάζ, σταφίδα και δαμάσκηνο να πλαισιώνονται από νότες γλυκόριζας, βιολέτας, τσαγιού, βανίλιας και κακάο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και φίνες τανίνες. Κόκκινα και μαύρα φρούτα μπλέκονται με νότες σοκολάτας, τσαγιού, μπαχαρικών και λουλουδιών σε ένα εντυπωσιακό σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Castilla La Mancha, Ισπανία
Ποικιλία Bobal
Αρώματα Ζουμερό κεράσι, βύσσινο, φραμπουάζ, δαμάσκηνο, γλυκόριζα, τσάι, κακάο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

CLOS LOJEN BOBAL 2020 - BODEGAS PONCE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κοτόπουλο με chorizo και τοματίνια, BBQ και πίτσα με μελιτζάνες, γραβιέρα Νάξου και βασιλικό.

Πλεξούδες με σάλτσα τομάτας και τόνο

300 γρ. πλεξούδες
150 γρ. τόνο σε ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
3 ώριμες ντομάτες
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
1 γαρίφαλο
1 δαφνόφυλλο
40ml ελαιόλαδο
Φρέσκο μάραθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

1. Κόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα σκόρδα σε μικρά κομματάκια. Παράλληλα τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και βράζουμε τις πλεξούδες σε αλατισμένο νερό.

2. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρμμύδι, τα σκόρδα και την πιπεριά, για 3′. Έπειτα προσθέτουμε τις φρέσκιες ντομάτες, τον τοματοπελτέ, τα μπαχαρικά, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι.

3. Βράζουμε τη σάλτσα ντομάτας σε χαμηλή φωτιά και λίγο πριν δέσει, προσθέτουμε τον τόνο και τις πλεξούδες. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε.

4. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μάραθο και τριμμένο παξιμάδι.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

-Μπορούμε να αρωματίσουμε και με λίγο ούζο, 1 κουταλιά της σούπας αρκεί
-Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες χρησιμοποιούμε 300 γρ. τοματοχυμό ή κονκασέ
-Μπορούμε να προσθέσουμε μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση προς το τέλος του μαγειρέματος
-Χρησιμοποιούμε το σχήμα των ζυμαρικών που μας αρέσει, ταιριάζει περισσότερο με όσα ζυμαρικά δεν περιέχουν αυγό

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}