ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Clos Stegasta Μαυροτράγανο "Rare" 2017 - Οινοποιείο Τ-Οίνος
Οινοποιείο Τ-Οίνος

CLOS STEGASTA ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ "RARE" 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ Τ-ΟΙΝΟΣ

  Ελλάδα / Τήνος
€129,60
114.80
€114,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Πόσα πραγματικά σπάνια ελληνικά κρασιά ξέρεις;

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Clos Stegasta Μαυροτράγανο "Rare" του οινοποιείου Τ-Οίνος είναι ένα κόκκινο κρασί που εντυπωσιάζει τόσο με τη δομή όσο και με την πολυπλοκότητα του. Και πως θα μπορούσε να ήταν αλλιώς αφού πίσω από το κρασί αυτό βρίσκεται μια dream team, με τους καλύτερους οινολόγους από το Bordeaux και την California!

Το οινοποιείο στολίδι της Τήνου, ιδρύθηκε το 2002 στο χωριό Φαλατάδο. Ο πρώτος τρύγος έγινε το 2008 και από τότε όλα γίνονται όλο και καλύτερα, με νέες ετικέτες και πειραματισμούς. Το όνομα του κρασιού προκύπτει από τα στεγασμένα πατητήρια (στεγαστά) που είχαν παραδοσιακά στο νησί για να πατάνε τα σταφύλια επιτόπου, προστατευμένοι από τους δυνατούς αέρηδες του νησιού. Το "Rare" από την άλλη σημαίνει πως το κρασί βγαίνει από το καλύτερο κομμάτι του αμπελιού, μόνο στις εξαιρετικές χρονιές. Τα αμπέλια βρίσκονται στις πεζούλες του αμπελοτεμαχίου Ρασώνα, σε υψόμετρο 400 μέτρων. Όσο για τον τρύγο, εννοείται ότι είναι χειρωνακτικός, αλλά γίνεται σε όσα διαφορετικά στάδια χρειαστεί. Δηλαδή, συλλέγονται τσαμπί τσαμπί μόνο όταν έχουν φτάσει στην τέλεια ωρίμαση των σταφυλιών. Έπειτα το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες, σε ανοξείδωτη αλλά και δρύινη δεξαμενή. Ακολουθεί παλαίωση για 12-14 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 500 λίτρων (μόνο 20%  από αυτά είναι νέα). Πρόκειται για ένα κορυφαίο δείγμα της ποικιλίας που βάζει κάτω με ευκολία πολλές εκδοχές του Μαυροτράγανου από τη Σαντορίνη.

Μέσα στην επόμενη δεκαετία, το Clos Stegasta Μαυροτράγανο "Rare" θα εξελιχθεί μοναδικά αλλά αν δεν μπορείς να περιμένεις, βγάλε τις σιτεμένες Tomahawk και άναψε τα κάρβουνα.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει βαθύ, αδιαπέραστο πορφυρό χρώμα και μεθυστική μύτη, γεμάτη βύσσινα, μύρτιλα, σοκολάτα, αστεροειδή γλυκάνισο, βανίλια, κανέλα και γαρύφαλλο. Ο ορυκτός, mineral χαρακτήρας σε συνδυασμό με τον γήινο, προσθέτουν εντυπωσιακή πολυπλοκότητα στο σύνολο. Πλούσιο, γεμάτο στόμα, με έντονες τανίνες και υψηλή οξύτητα που όμως ισορροπούν τέλεια με το πυκνό μαύρο φρούτο. Γλυκά μπαχαρικά, σοκολάτα, καπνός και μια αίσθηση αλμύρας συνθέτουν το τέλειο γευστικό σύνολο.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Τήνος
Ποικιλία Μαυροτράγανο
Αρώματα Βύσσινο, μύρτιλο, σοκολάτα, αστεροειδής γλυκάνισος, βανίλια, κανέλα, γαρύφαλλο, mineral, γλυκά μπαχαρικά, σοκολάτα, καπνός.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12-14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CLOS STEGASTA ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ "RARE" 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ Τ-ΟΙΝΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με rib eye στα κάρβουνα, μοσχαράκι bourguignon ή παπαρδέλλες με αγριογούρουνο ραγού.

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

1 κιλό μοσχάρι  χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές

4 κ.σ. αλεύρι

1 & 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμό μοσχάρι

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

1 συσκευασία μικρά φρέσκα μανιτάρια ολόκληρα

1 συσκεαυασία baby carrots

 

Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το κρέας για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και αλευρώστε το κρέας με το μίγμα αλευριού.

Σωτάρετε το κρέας σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, 4-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υπολοίματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετετε την κατσαρόλα , χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας σας με άγριο ρύζι.

Καλή σας όρεξη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}