ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Pinot Noir 2022 - Cono Sur Bicicleta
Cono Sur Vineyards

PINOT NOIR 2022 - CONO SUR BICICLETA

  Χιλή / Casablanca
€9,50
€8,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Τίμιο, απολαυστικό και απόλυτα καλοκαιρινό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Bicicleta Pinot Noir του οινοποιείου Cono Sur, είναι το πιο “τίμιο” Pinot Noir που θα βρεις σε αυτή την κατηγορία τιμής ενώ παράλληλα είναι το απόλυτο summer wine. Τι άλλο θες για να πειστείς πως πρέπει να στοκάρεις αρκετές φιάλες;

Το οινοποιείο Cono Sur ιδρύθηκε το 1993, με στόχο να φτιάχνει ποιοτικά κρασιά από μερικές από τις πιο γνωστές περιοχές της Χιλής, όπως οι Limarí, San Antonio, Maipo, Casablanca, Cachapoal και Bio Bio. Ανήκει στον διάσημο όμιλο Concha y Toro, που είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας κρασιών στη Λατινική Αμερική και ένας από τους 10 μεγαλύτερους παραγωγούς κρασιού στον κόσμο.

Η φήμη του Cono Sur μεγάλωσε γρήγορα και όχι αδίκως. Ήταν από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν συνθετικούς φελλούς και βιδωτά πώματα και έδωσαν μεγάλη σημασία στην οργανική και βιώσιμη καλλιέργεια, δουλεύοντας με σεβασμό προς τη φύση και το περιβάλλον. Το ποδήλατο στην ετικέτα δεν είναι καθόλου τυχαίο! Συμβολίζει τη μετακίνηση των εργαζομένων μέσα στο οινοποιείο, που γίνεται με ποδήλατα, με σκοπό να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα! Τέλειο;

Το Cono Sur ήταν από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με πιο Premium εμφιαλώσεις Pinot Noir. To Pinot Noir θεωρείται ζόρικη ποικιλία, έχει απαιτήσεις τόσο από άποψη κλίματος όσο και από άποψη εδάφους και οινοποίησης για να μεγαλουργήσει. Στις δροσερές περιοχές όπως San Antonio, Biobío και Chimbarongo το Pinot Noir βρήκε τις ιδανικές συνθήκες για να δώσει κομψά, ζουμερά κόκκινα κρασιά - συνώνυμα με τη μεγάλη ποικιλία. Η ζύμωση έγινε μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με αποτέλεσμα να διατηρηθούν η ζωντάνια, η φρεσκάδα και τα αρωματικά χαρακτηριστικά του σταφυλιού, στοιχεία που είναι αδύνατον να κρυφτούν, όπως θα καταλάβεις μόλις το δοκιμάσεις. Η σύντομη παραμονή σε παλιά βαρέλια προσθέτει μια πικάντικη πινελιά που κάνει το Bicicleta Pinot Noir του οινοποιείου Cono Sur απλά απολαυστικό.

Δοκίμασε το και θα συμφωνήσεις μαζί μας!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Bicicleta Pinot Noir του οινοποιείου Cono Sur έχει λαμπερό ρουμπινί χρώμα και φρέσκα αρώματα βύσσινου, φράουλας, σμέουρου, λεβάντας, αποξηραμένων βοτάνων και κανέλας.

Στο στόμα έχει μέτριο προς ελαφρύ σώμα, τραγανή βυσσινάτη οξύτητα και μεταξένιες ταννίνες. Το ζουμερό κόκκινο φρούτο μπλέκεται με διακριτικές νότες μπαχαρικών και τσαγιού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Χιλή
Ποικιλία Pinot Noir
Αρώματα βύσσινο, φράουλα, σμέουρο, λεβάντα, αποξηραμένα βότανα, κανέλα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12-14°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

PINOT NOIR 2022 - CONO SUR BICICLETA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με πλατό αλλαντικών, πάστα ναπολιτέν, σουβλάκια κοτόπουλο.

Ριγγατόνι με ντομάτα, πανσέτα και κατσικίσιο τυρί

  • 4 ώριμες ντομάτες μεσαίου μεγέθους
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι πανσέτα κομμένη σε κύβους
  • 150 γρ κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κυβάκια
  • ½ κιλό ριγκατόνι
  • Φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC. 

Τεμαχίστε τις ντομάτες κατά μήκος σε φέτες και απλώστε τις σε ένα ταψί. Περιχύστε με το ελαιόλαδο, προσθέστε αλάτι (κατά βούληση) και απλώστε την ψιλοκομμένη πανσέτα σε όλη την έκταση του ταψιού.

Ψήστε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, έως ότου οι ντομάτες μαλακώσουν. Τοποθετήστε τα κομμάτια του κατσικίσιου τυριού πάνω σε κάθε ντομάτα και δυναμώστε τη φωτιά στους 250ο C. Ψήστε για περίπου 10 ακόμη λεπτά έως ότου η πανσέτα γίνει τραγανή και το τυρί πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα.

Βράστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (aldente) και στραγγίστε τα καλά. Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, προσθέστε λίγο λάδι και ανακατέψτε τα ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Με ένα κουτάλι τοποθετήστε τις μισές ντομάτες με το λιωμένο τυρί και την πανσέτα πάνω από τα μακαρόνια, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε με τα ριγκατόνι έως ότου οι ντομάτες διαλυθούν και αναμιχθούν με το σύνολο.

Όταν σερβίρετε προσθέστε τις υπόλοιπες ντομάτες με το λιωμένο τυρί και την πανσέτα στο πλάι κάθε πιάτου. Πασπαλιστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέστε φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο η κρεμώδης υφή του κατσικίσιου τυριού όσο και η λιπαρή και έντονη πανσέτα χρειάζονται ένα κόκκινο κρασί με αρκετή οξύτητα για να σπάσει τη λιπαρότητα του πιάτου. Μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν ένα Ξινόμαυρο Νάουσας ή ένα χαρμάνι Syrah.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}