ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Cotes du Rhone 2023 - Chateau Saint Cosme
Chateau Saint Cosme

COTES DU RHONE 2023 - CHATEAU SAINT COSME

  Γαλλία / Rhone
€15,00
€13,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Δεν είναι απλά ένας entry level Ροδανός!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Cotes du Rhone Saint Cosme δεν είναι ένας entry level Ροδανός αλλά ένα ζουμερό και νόστιμο κρασί, με χαρακτήρα και τη σφραγίδα του φημισμένου οινοποιείου Saint Cosme. Φυσικά στο παρελθόν δεν έχει αφήσει ασυγκίνητους τους κριτικούς οίνους και το ίδιο προβλέπεται να συμβεί και με τη σοδειά του 23'...

Το οινοποιείο Saint Cosme βρίσκεται στο νότιο Ροδανό, λίγο έξω από το χωριό Gigondas, από το 1490. Πρόκειται για οικογενειακή υπόθεση μιας και αυτή τη στιγμή στο τιμόνι βρίσκεται ο Louis Barruol, η 14η γενιά οινοποιών της οικογένειας. Η έμφαση δίνεται στην ανάδειξη τόσο του terroir όσο και των παλιών κλημάτων, με αρχαίες οινοποιητικές μεθόδους και βιολογική καλλιέργεια. Ο Louis Barruol πιστεύει πως υπάρχουν φανταστικά κομμάτια γης στη γύρω περιοχή, με μοναδικό συνδυασμό διαφορετικών εδαφών και με ιδιαίτερο terroir, που αξίζει να αφιερώσει χρόνο και κόπο κανείς, όντας σίγουρος πως το κρασί τους θα τον αποζημιώσει. Το Cotes du Rhone Saint Cosme είναι ένα από αυτά. Τα σταφύλια του Syrah προέρχονται από 3 διαφορετικά εδάφη (ασβεστολιθικά, βότσαλο και αργιλοπηλώδη). To κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει σε ανοξείδωτες δεξαμενές γιατί ο σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα κρασί με πυκνό φρούτο και ξεκάθαρο τον χαρακτήρα του Syrah.

Δοκίμασέ το τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

To Cotes du Rhone Saint Cosme έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα δαμάσκηνου, μαύρου κερασιού και μούρου πλαισιωμένα από νότες πιπεριού, γραφίτη, μπέικον και σοκολάτας.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και μαλακές τανίνες. Ζουμερά μαύρα φρούτα μπλέκονται με νύξεις βιολέτας, πιπεριού και γλυκόριζας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 14,6%
Προέλευση Ροδανός, Γαλλία
Ποικιλία Syrah
Αρώματα Δαμάσκηνο, μαύρο κεράσι, μούρα, πιπέρι, γραφίτη, μπέικον, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

COTES DU RHONE 2023 - CHATEAU SAINT COSME

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με μακαρόνια με κιμά, φιλέτο πάπιας με σάλτσα κόκκινου κρασιού, ψαρονέφρι με σάλτσα πιπεριών

Μακαρόνια με κιμά φούρνου

Για την Σάλτσα Μπολονέζ
500 gr. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
3-4 κλωναράκια μαϊντανό
2 ντομάτες ή ντοματακια κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
150 ml. κρασί λευκό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Μαντζουράνα αποξηραμένη
Θυμάρι αποξηραμένο
Ελαιόλαδο
Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
Αλάτι


Για τα Ζυμαρικά
500 gr. βρασμένα σπαγγέτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
400 ml. κρέμα γάλακτος
300 gr. τυρί μοτσαρέλα
150 gr. τυρί παρμεζάνα
150 gr. τυρί ρεγκάτο
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά ή γαλέτα

Για τη σάλτσα Μπολονέζ
Σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα υπόλοιπα λαχανικά μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να σπάσουν οι σβόλοι και το σωτάρουμε μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά.
'Επειτα προσθέτουμε το κρασί και ανακατευούμε 2-3 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον ζωμό, τα ντοματάκια κονκασέ, τον πελτέ, την ζαχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει. Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε μερικές κουταλιές παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Για τα ζυμαρικά
Ανακατευούμε τα τυριά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτοντας μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα πυρέξ ή ατομικά πυρίμαχα σκεύη βάζουμε εναλλάξ στρώσεις κιμά και μακαρόνια. Τέλος καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με το μείγμα τυριών - κρέμας και πασπαλίζουμε με γαλέτα.
Ψήνουμε στους 170°C μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει.  

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}