Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Daphne Daphne 2014 - Κτήμα Φοίβος
Κτήμα Φοίβος

DAPHNE DAPHNE 2014 - ΚΤΗΜΑ ΦΟΙΒΟΣ

  Ελλάδα / Κεφαλονιά
€15,90
13.90
€13,90

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Μια diva γεννιέται!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Είναι τo οινοποιείο που έχει καταφέρει να κερδίσει την προσοχή κοινού και κριτικών περισσότερο μάλλον από οποιοδήποτε άλλο μετά τις διθυραμβικές κριτικές του Robert Parker και της ομάδας του. Δικαίως, αν μας ρωτάς, καθώς η εμμονή για την απόλυτη έκφραση του τόπου και των τοπικών ποικιλιών καθώς και το πείσμα του Θεόδωρου Ορκόπουλου καθρεφτίζονται σε όλα του τα κρασιά. Η Dapnhe Daphne 2014 του κτήματος Φοίβος, το μονοποικιλιακό του ξηρό κρασί από 100% Μαυροδάφνη δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση!

Από παλιά κλήματα Μαυροδάφνης, στις πλαγιές του Αίνου Κεφαλληνίας, μαζεύονται προσεκτικά τα σταφύλια, τα οποία έπειτα ζυμώνουν και μπαίνουν σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Εκεί παραμένουν μέχρι το κρασί να είναι έτοιμο για τον κο Θεόδωρο. Τότε μόνο θα φτάσει στο ποτήρι μας. Ασυναγώνιστη έκφραση φρούτου και συμπύκνωση, «κολακεύονται» από το διακριτικό άγγιγμα του βαρελιού. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί που κυριολεκτικά σε τραβάει από τη μύτη…..

Ξέχασε ότι έχεις στο μυαλό σου για γλυκές, «αποκριάτικες» εκδοχές της ποικιλίας που δυστυχώς έγινε συνώνυμο του φτηνού γλυκού κόκκινου κρασιού. Η Μαυροδάφνη στην ξηρή εκδοχή της δίνει σούπερ εντυπωσιακά κρασιά, με απίστευτη κομψότητα και πολυπλοκότητα. Ακριβώς σαν το Daphne Daphne 2014 του Κτήματος Φοίβος.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Ρουμπινί χρώμα με ιώδεις ανταύγειες στο ποτήρι.

Η μύτη του μαγνητίζει από μακριά με τα έντονα λουλουδάτα στοιχεία της να μην χωράνε στο ποτήρι. Βιολέτα και νυχτολούλουδο σε γενναίες δόσεις, κερδίζουν από την πρώτη στιγμή τις εντυπώσεις. Κεράσι, κράνο, μαρμελάδα framboise, βύσσινο, φρέσκο δαμάσκηνο, μοσχοκάρυδο και νύξεις κέδρου συμπληρώνουν το απόλυτα ελκυστικό αρωματικό μπουκέτο.

Το μέτριου όγκου σώμα του δένει αρμονικά με τις μεσαίας έντασης, καλοδομημένες τανίνες και τη δροσιστική οξύτητα. Κεράσι, βατόμουρο, βύσσινο, μαύρο τσάι, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, ζαχαρωμένα πέταλα βιολέτας και νότες καφέ εναλλάσσονται στον ουρανίσκο και δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο! Η λουλουδάτη επίγευση θα μείνει στο στόμα για ώρα!

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 12,5 %
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Μαυροδάφνη
Αρώματα βιολέτα, νυχτολούλουδο, κεράσι, κράνο, μαρμελάδα framboise, βύσσινο, δαμάσκηνο, μοσχοκάρυδο, κέδρος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 - 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14ºC - 16ºC
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

DAPHNE DAPHNE 2014 - ΚΤΗΜΑ ΦΟΙΒΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κόκκινα κρεατικά σε σάλτσα κρασιού, τόνο ή κίτρινα τυριά

Αρνάκι φιλέτο με κόλιανδρο και σαλάτα κους κους

Για το αρνάκι

1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο τριμένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
• 3 κουταλιες της σούπας ελαιόλαδο
• 900g αρνί φιλέτο λαιμο

Για τη σαλάτα
• 200g κους κους
• 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
• 200g (7 ουγκιά) μικτές ντομάτες, ψιλοκομμένες
• 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 2 λεμόνια, χυμό, συν 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού, και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

 

  1. Αναμίξτε το κόλιανδρο, την πάπρικα και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αλοίψτε το αρνί και το αφήστε το να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και ροδίστε το αρνί από όλες τις πλευρές. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί, πάνω σε λαδόκολλα, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά. Τα τελευταία 3 λεπτά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο.
  2. Βράζετε 200 ml νερό σε ένα σκεύος. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κους κους σε αναλογία περίπου 1 προς 1. Το αφήνετε 5' να φουσκώσει και να μαλακώσει και είναι έτοιμο. Αφήστε να κρυώσει ελαφρά στη συνέχεια προσθέστε τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά. Δοκιμάστε και προσθέστε λεμόνι ή πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για να σερβίρετε, κόψτε το αρνί σε φέτες και σερβίρετε με τη σαλάτα κους κους και φέτες λεμόνι

Συνδυασμός με κρασί

Το αρνάκι είναι ένα κρέας που αγαπάει το κρασί και είναι κρίμα να μην συνδυάζεται με κόκκινα κρασιά πλούσια και τανικά. Το ιδανικό κρασί για αυτό το πιάτο πρέπει να έχει έντονα αρώματα με μέτρια επιροή του βαρελιού και μια νύξη φυτικών ή βοτανικών χαρακτηριστικών που θα ταιριάξει με το κόλιανδρο. Οι μέτριες τανίνες θα καθαρίσουν το στόμα προετοιμάζοντάς το για την επόμενη λαχταριστή μπουκιά.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}