ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Στα κρατάμε για:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Best Online Wine Shop 2019 & 2020
38k+ Happy Members
Free Returns
Immediate delivery
More than 1.000.000 bottles delivered
Buy only wines you love
Διάπορος 2016 - Κτήμα Κυρ-Γιάννη
Κτήμα Κυρ Γιάννη

ΔΙΑΠΟΡΟΣ 2016 - ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

  Ελλάδα / Νάουσα
€38,20
32.70
€32,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

94pts από τον Robert Parker!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Όταν ένα ελληνικό κρασί σκοράρει την αστρονομική βαθμολογία 94 pts από τον Robert Parker η χαρά μας είναι μεγάλη, πόσο μάλλον όταν αυτό το κρασί είναι ο Διάπορος 2016 από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη, που εντάξει, ξέραμε πως είναι υπερκρασάρα.

Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη είναι ένα από τα σημαντικότερα οινοποιεία της χώρας και λόγω τοποθεσίας αλλά και λόγω φιλοσοφίας. Ο ιδρυτής του οινοποιείου, ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν από τους πρώτους που πίστεψαν στη δυναμική του Ξινόμαυρου και επένδυσαν σ’αυτό. Πήρε τα στρέμματα με τις ροδακινιές στη Νάουσα και έβαλε ξανά Ξινόμαυρο, όταν πολλοί το είχαν εγκαταλείψει. Ο Διάπορος είναι η ναυαρχίδα του οινοποιείου και είναι ένα πραγματικά Μεγάλο κρασί. Από την καρδιά του αμπελοτοπιού Διάπορος προέρχονται το Ξινόμαυρο (87%) και το Syrah (13%) και αποτελούν τη βάση για ένα ρωμαλέο, κόκκινο κρασί παλαίωσης. Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει για 22 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 λίτρων. Το αποτέλεσμα είναι πολύπλοκο και έντονο, με δομή και συμπύκνωση που καθηλώνουν.

Σε 10 χρόνια θα έχει γίνει ποίημα αλλά αν δε μπορείς να περιμένεις τόσο, βάλε δίπλα του την καλύτερη μοσχαρίσια μπριζόλα που μπορείς να βρεις.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Βαθύ βιολετί χρώμα, σχεδόν μαύρο και πολύπλοκα αρώματα δαμάσκηνου, σύκου, κερασιού, μύρτιλου και βύσσινου που μπλέκονται γλυκά με νότες μπαχαρικών όπως βανίλια, κανέλα, πιπέρι, μπαχάρι και γλυκόριζα. Βοτανικός χαρακτήρας που θυμίζει ευκάλυπτο και δεντρολίβανο αλλά και νύξεις κέδρου, καπνού, ελιάς και μαύρης σοκολάτας συμπληρώνουν το πλούσιο μπουκέτο. Στόμα πλούσιο, με γεμάτο σώμα, ρωμαλέες τανίνες και υπέροχη τονισμένη οξύτητα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Syrah
Αρώματα Δαμάσκηνο, σύκο, κεράσι, μύρτιλο, βύσσινο, βανίλια, κανέλα, πιπέρι, μπαχάρι, γλυκόριζα, ευκάλυπτος, δεντρολίβανο, κέδρος, καπνός, ελιά, μαύρη σοκολάτα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 22 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΔΙΑΠΟΡΟΣ 2016 - ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ με το με ένα rib eye steak, κυνήγια με σάλτσα κρασιού, μάγουλα μόσχου κρασάτα ή στηθοπλευρές.

Filet Mignon με σάλτσα κόκκινου κρασιού

Συστατικά

2-4 filet mignon, 3 – 5 πόντους σε πάχος

Αλάτι

Canola or grape seed oil

3-4 κτσ βούτυρο

2 κύπελα κόκκινο κρασί με γεμάτο σώμα (εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα αγαπημενο Cabernet Sauvignon)

Μαύρο πιπέρι

Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά

Μερίδες:4

Όπως με κάθε συνταγή που απαιτεί τη χρήση μεγάλης ποσότητας κρασιού, βασικό είναι να χρησιμοποιείτε κρασί που σας αρέσει! Σκεφτείτε ότι η σάλτσα θα είναι σε μεγάλο βαθμό το κρασί σε συμπυκνωμένη μορφή. Αν δεν σας αρέσει το κρασί εξαρχής, τότε το πιθανότερο είναι να μην σας αρέσει και η σάλτσα. Για αυτό επιλέξτε κρασί που σας αρέσει. Ξέρω, είναι κρίμα αλλά πιστέψτε με, δεν πάει χαμένο.

Διαδικασία

1 Καθαρίστε τις μπριζόλες σας από τα σκληρά λίπη και αφαιρέστε ότι άλλο δεν σας αρέσει.

2 Αφήστε τις μπριζόλες σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 60 λεπτά και σκουπήστε με χαρτί κουζίνας, αφαιρώντας όλο το νερό και πιθανά αίμα. Πριν τις μαγειρέψετε περχύστε τις με λίγο λάδι και αλατίστε τις καλά.

3 Ζεστάνετε δύο κουταλίες λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε ψηλή φωτιά για περίπου ένα λεπτό. Απλώστε το λάδι σε όλο το τηγάνι με περιστροφικές κινήσεις. Ρίξτε τις μπριζόλες και χαμηλώστε αμέσως τη θερμοκρασία σε μεσαία. Αφήστε τις για περίπου 3 λεπτά χωρίς να τις κινήσετε και προπαντώς χωρίς να τις τρυπήσετε. Ανάλογα με το πάχος ή το πόσο καλά μαγειρεμένα θέλετε τα filet mignon σας, μπορείτε να τα αφήσετε ‘εως 6 λεπτά στη φωτιά.

4 Γυρίστε τα filet mignon και ψήστε τα για άλλα 2-5 λεπτά ανάλογα με το πάχος τους και το πόσο καλοψημένα τα θέλετε. Βγάλτε τα από τη φωτιά, σκεπάστε με ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε τα έως ότου ετοιμάσουμε τη σάλτσα.

5 Ρίξτε το κρασί στο τηγάνι και δυναμώστε τη φωτιά. Αφήστε το κρασί να βράσει μέχρι να μείνουν τα ¾ του για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το χυμό από τις μπριζόλες αν έχουν βγάλει όσο τις έχετε στην άκρη. Με σβηστή φωτιά περιμένετε μέχρι να σταματήσει να βράζει. Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο μια κουταλιά τη φορά ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Προσθέστε αλάτι και σερβίρετε περιχύνοντας τις μπριζόλες. Προσθέστε φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι κατά το σερβίρισμα.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}

ΒΡΕΣ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ!

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ