ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
La Pied de la Butte 2023 - Domaine de la Butte - Jacky Blot
Domaine de la Butte - Jacky Blot

LA PIED DE LA BUTTE 2023 - DOMAINE DE LA BUTTE - JACKY BLOT

  Γαλλία / Loire
€30,10
€26,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα από τα πιο κομψά Cabernet Franc του Λίγηρα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το La Pied de la Butte 2023 από το Domaine de la Butte - Jacky Blot είναι ένα κομψό, βιολογικό Cabernet Franc από την καρδιά του Bourgueil στη Γαλλία, με ζουμερά αρώματα κερασιού και φραγκοστάφυλου, αλλά και μια διακριτική ορυκτότητα που αποτυπώνει ιδανικά το terroir του. Το Domaine de la Butte ξεχωρίζει για τη φιλοσοφία των μοναδικών οινοποιήσεων ανάλογα με τη θέση των αμπελιών στον λόφο, εφαρμόζοντας βιολογικές πρακτικές χωρίς χημικές παρεμβάσεις και με χειρωνακτικό τρύγο. Το La Pied de la Butte προέρχεται από τους πρόποδες του λόφου (La Pied), όπου τα εδάφη και ο προσανατολισμός ευνοούν την άριστη ωρίμαση των σταφυλιών, προσφέροντας ένα κρασί που συνδυάζει φρεσκάδα, κομψότητα και αυθεντικό χαρακτήρα.

Μπορείς και να το δροσίσεις για μισή περίπου ώρα, πριν το απολαύσεις δίπλα σε ένα καρπάτσιο μοσχαριού με flakes παρμεζάνας και φρέσκα φύλλα ρόκας!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΛΑΦΡΙΑ

Δοκιμή

Στη μύτη έχει πληθωρικά αρώματα κερασιού, φραγκοστάφυλου και διακριτικά μπαχαρικά, με νότες ορυκτότητας.


Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, με διακριτικές ταννίνες και την χαρακτηριστική ορυτκότητα της περιοχής, σε απόλυτη ισορροπία.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Loire, Γαλλία
Ποικιλία Cabernet Franc
Αρώματα κερασιού, φραγκοστάφυλου και διακριτικά μπαχαρικά, με νότες ορυκτότητας.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 3-5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LA PIED DE LA BUTTE 2023 - DOMAINE DE LA BUTTE - JACKY BLOT

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με φιλέτο χοιρινό με σάλτσα κόκκινων μούρων, ποικιλία αλλαντικών, ή ημίσκληρα τυριά όπως Comte





Ανοιχτό burger με κοτόπουλο και chorizo

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 4 κουταλιές του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 4 φέτες chorizo ή άλλο πικάντικο λουκάνικο
  • 2 φέτες τσιαπάτα, ελαφρά ψημένες
  • 1 χούφτα φύλλα ρόκας

για τη σως μαγιονέζας

  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα light
  • 2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι (κατά προτίμηση 2% λιπαρά)
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κλωναράκια κόλιανδρο για το σερβίρισμα

 

Ισιώστε τα στήθη κοτόπουλου ελαφρώς με τα χέρια σας ή τον πλάστη. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ με τη ρίγανη, την πάπρικα και το ηλιέλαιο. Γυρίστε τα ώστε να καλυφθούν πλήρως και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία, και ψήστε τα στήθη κοτόπουλου για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθεί καλά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο και κρατήστε το ζεστό, ενώ στη θέση του θα βάλετε το chorizo ​ή το πικάντικο λουκάνικο ​για ένα λεπτό ή δύο σε κάθε πλευρά.

Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι με το λιωμένο σκόρδο. Απλώστε πάνω στην τσιαπάτα και καλύψτε με μερικά φύλλα ρόκας. Προσθέστε πάνω τους τα στήθη κοτόπουλου και τις φέτες chorizo ​​και γαρνίρετε με ένα κλαδάκι κόλιανδρο.

Σερβίρετε με τα πικάντικες πατάτες και λίγη από τη σως μαγιονέζας στο πλάι. 

Συνδυασμός με κρασί

Το κοτόπουλο ψημένο στο τηγάνι ή στα κάρβουνα θέλει δίπλα του ένα λευκό κρασί με έντονο χαρακτήρα. Το chorizo και το σκόρδο στη σως ενισχύουν την ανάγκη για πέρασμα του κρασιού από βαρέλι προκειμένου να  μην χαθεί δίπλα στις έντονες γεύσεις του πιάτου. Εναλλακτικά ένα σχετικά ελαφρύ αρωματικό κόκκινο με φρουτώδη χαρακτήρα θα αποτελούσε καλό συνδυασμό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}