ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Dona Mencia De Los Andes 2021 - Ver Sacrum
Ver Sacrum

DONA MENCIA DE LOS ANDES 2021 - VER SACRUM

  Αργεντινή / Mendoza
€34,10
€29,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η Mencía σε ένα εντελώς νέο terroir και με 93pts από Tim Atkin!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Doña Mencía de los Andes 2021 από το Ver Sacrum είναι ένα ζουμερό κόκκινο κρασί που αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο την σπάνια ποικιλία Mencía σε ένα εντελώς νέο terroir: τους πρόποδες των Άνδεων, στην περιοχή Los Chacayes της κοιλάδας Uco στην Αργεντινή. Η χρονιά του 2021 μάλιστα, απέσπασε 93 πόντους από τον Tim Atkin MW και από τον Peter Moser του Falstaff, ο οποίος το χαρακτήρισε ως ένα από τα πιο κομψά παραδείγματα Mencía εκτός Ισπανίας.

Πίσω από το Ver Sacrum βρίσκεται ο Eduardo Soler, ένας ανήσυχος και δημιουργικός τύπος που ίδρυσε το οινοποιείο το 2012, με στόχο να καλλιεργήσει μεσογειακές ποικιλίες, όπως Grenache, Monastrell, Carignan, Roussanne, Marsanne, Mencía, στην Αργεντινή! Ο Soler, πρώην ορειβάτης και μέλος ομάδων διάσωσης σε Άσπεν και Μεντόζα, εμπνεύστηκε από την αρχαία ρωμαϊκή τελετή Ver Sacrum («Ιερή Άνοιξη»), κατά την οποία οι νέοι εγκατέλειπαν τις πατρίδες τους για να ιδρύσουν νέες κοινότητες, φέρνοντας μαζί τους αμπέλια και ελπίδα. Αυτή η φιλοσοφία της ανανέωσης και της δημιουργίας έχει εμποτίσει κάθε φιάλη του οινοποιείου.

Για το Doña Mencía de los Andes 2021 από το Ver Sacrum, οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 1.160 μέτρων, με ασβεστολιθικά εδάφη, πλούσια σε ποταμίσια βότσαλα. Ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά, ενώ η ζύμωση πραγματοποιείται με γηγενείς ζύμες σε ανοιχτές δεξαμενές 400 λίτρων - με χρήση 50% ολόκληρων τσαμπιών. Αυτό δίνει στο κρασί ζουμερό χαρακτήρα, φινέτσα και κομψές ταννίνες. Ακολουθεί ωρίμαση για 18 μήνες, σε χρησιμοποιημένα γαλλικά βαρέλια, έτσι για την έξτρα πολυπλοκότητα.

To Doña Mencía de los Andes 2021 από το Ver Sacrum είναι ένα απίθανο κόκκινο σε αυστηρά περιορισμένες φιάλες που θα λατρέψεις... αν είσαι αρκετά γρήγορος!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα από μύρτιλο, δαμάσκηνο, φράουλα, βιολέτα, πιπέρι, κανέλα και φλούδα πορτοκαλιού.

Στο στόμα είναι κομψό, με μέτριες αλλά στρογγυλές ταννίνες και γεύσεις από μαρμελάδα βατόμουρου, κεράσι, μπαχάρια και έναν γήινο, ελαφρώς αλμυρό χαρακτήρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Uco Valley, Αργεντινή
Ποικιλία Mencía
Αρώματα μύρτιλο, δαμάσκηνο, φράουλα, βιολέτα, πιπέρι, κανέλα, φλούδα πορτοκαλιού
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 5-10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

DONA MENCIA DE LOS ANDES 2021 - VER SACRUM

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψητή πάπια, pasta alla Norma με μελιτζάνα, καθώς και με τυριά όπως Manchego ή παλαιωμένη κατσικίσια Gouda.

Τραγανή πάπια στο φούρνο

  • 1 πάπια με την πέτσα βάρους περίπου 3 κιλών
  • 1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και καλά ξεπλυμένες
  • 4 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 50grλίπος πάπιας
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα 2 λεμονιών

 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220° C . Τρίβουμε με αλάτι ολόκληρη την πάπια και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι μέσα στην κοιλότητα. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια στραγγίζουμε καλά και τις λιώνουμε. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια στο λίπος πάπιας μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο στον πουρέ πατάτας και ανακατεύουμε μαζί με το φασκόμηλο, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι. Τοποθετούμε το μείγμα μέσα στην κοιλότητα της πάπιας. Βάλτε την πάπια σε ένα ευρύχωρο ταψί σε μεσαία σκάλα του φούρνου. Ψήστε για 30 λεπτά.
  2. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 C ή 160 C στον αέρα. Αφήστε την πάπια για ακόμα 2 ½ ώρες στο φούρνο. 
  3. Όταν η πάπια έχει ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε για 15 λεπτά πριν την κόψουμε. 

Προτείνουμε να τη σερβίρετε με κόκκινο λάχανο και πατάτες φούρνου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}