Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Κτήμα Δρυόπη Reserve 2014 - Κτήμα Τσέλεπου
Κτήμα Τσέλεπου

ΚΤΗΜΑ ΔΡΥΟΠΗ RESERVE 2014 - ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ

  Ελλάδα / Νεμέα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ψάχνεις την κοσμοπολίτικη πλευρά της Νεμέας;

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Πλέον τον θεωρείς δεδομένο. Σε ότι και να κάνει περιμένεις τέλειο ή σχεδόν τέλειο αποτέλεσμα. Ο Γιάννης Τσέλεπος ξέρει να παίρνει κάθε χρονιά για αυτό που είναι. Και η χρονιά του 2014 ήταν μια από τις δύσκολες στη Νεμέα. Σημαντικά μειωμένη παραγωγή και πολύ αυστηρή επιλογή του καρπού που θα βάλει στις δεξαμενές και στα βαρέλια του, εξασφάλισαν στον Γιάννη Τσέλεπο την προαπαιτούμενη ποιότητα για την αγαπημένη του Δρυόπη Reserve. Έχει άλλωστε αποδείξει και στο παρελθόν ότι δεν διστάζει να πηδήξει χρονιές αν η πρώτη ύλη δεν είναι αυτή που θέλει.

Απόλαυσε το Κτήμα Δρυόπη 2014, την πιο κοσμοπολίτικη ίσως εκδοχή του Αγιωργίτικου, από τον Γιάννη Τσέλεπο, τον άνθρωπο που κατάφερε να κάνει ακόμη και Γάλλους παραγωγούς να ζηλέψουν τα κρασιά του. Στον επιλεγμένο αμπελώνα με μεγάλης ηλικίας φυτά στη γνωστή Grand Cru περιοχή Κούτσι της Νεμέας, η χαμηλή στρεμματική απόδοση και οι πρωτοποριακές αμπελουργικές τεχνικές που εφαρμόζονται, δίνουν στον Γιάννη τον καλύτερο χαρακτήρα του Αγιωργίτικου. Με την εκχύλιση να φτάνει τις 25 ημέρες και μετά από 12μηνη ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια, το Κτήμα Δρυόπη Reserve 2014 είναι ένα πληθωρικό, πολύπλοκο, στιβαρό κόκκινο κρασί με βελούδινη αίσθηση που σε κερδίζει με το καλημέρα. Βέβαια αν θέλεις μπορείς να του πεις καληνύχτα πολλές φορές μέχρι να το απολαύσεις αφού άνετα θα σου κάνει παρέα μια δεκαετία ακόμη.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Βαθυκόκκινο χρώμα στο ποτήρι.

Στη μύτη χαρίζει αρώματα ώριμων μικρών φρούτων του δάσους. Μαύρο κεράσι, μαρμελάδα βατόμουρο, αποξηραμένο δαμάσκηνο και  ξηροί καρποί συμπληρώνονται από νότες ευκάλυπτου και μπαχαριών με εντονότερο το πράσινο πιπέρι.

Μαλακό και σαρκώδες στο στόμα με ευγενικές αξιοπρόσεκτες τανίνες και καλά διατηρημένη οξύτητα που χαρίζει ισορροπία στο σύνολο. Τα αρώματα αποξηραμένου δαμάσκηνου κυριαρχούν στο στόμα ενώ η μακράς διάρκειας  επίγευση αφήνει πικάντικη αίσθηση φρούτου που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα μαύρο κεράσι, μαρμελάδα βατόμουρο, αποξηραμένο δαμάσκηνο, ευκάλυπτος, πράσινο πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΤΗΜΑ ΔΡΥΟΠΗ RESERVE 2014 - ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνοδεύει επάξια κρέας με κόκκινες σάλτσες, κυνήγια, γεμιστή γαλοπούλα.

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

1 κιλό μοσχάρι  χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές

4 κ.σ. αλεύρι

1 & 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμό μοσχάρι

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

1 συσκευασία μικρά φρέσκα μανιτάρια ολόκληρα

1 συσκεαυασία baby carrots

 

Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το κρέας για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και αλευρώστε το κρέας με το μίγμα αλευριού.

Σωτάρετε το κρέας σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, 4-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υπολοίματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετετε την κατσαρόλα , χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας σας με άγριο ρύζι.

Καλή σας όρεξη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}