ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
El Alma de Jonata 2015 - Jonata
€197,80
€169,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

98+ pts από Jeb Dunnuck και 94pts από Robert Parker!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Μπορεί να είναι από δύσκολο έως αδύνατο να βρεις και να αγοράσεις μια φιάλη Screaming Eagle, αλλά γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να σου γνωρίσουμε το El Alma de Jonata 2015, ένα κορυφαίο Καλιφορνέζικο κρασί, με αστεράτες βαθμολογίες, όπως 98+ pts από Jeb Dunnuck και 94pts από Robert Parker. Μα καλά θα πεις, που κολλάει το Screaming Eagle; Διάβασε παρακάτω και θα δεις!

To οινοποιείο Jonata βρίσκεται στην κοιλάδα Santa Ynez και αποτελεί το μικρό «αδερφάκι» του μυθικού Screaming Eagle. Αυτό από μόνο του είναι ικανό για να δημιουργήσει ανατριχίλα σε κάθε winelover. Το καλό όμως είναι πως το Jonata είναι πολλά παραπάνω. Οι αμπελώνες του εκτείνονται σε 33 εκτάρια τα οποία καλλιεργούνται χωρίς χημικά και φυτοφάρμακα. Μέσα στις εκτάσεις αυτές καλλιεργούν φρούτα και λαχανικά και έχουν τη δική τους φάρμα ζώων, στη λογική της αειφόρου καλλιέργειας. Ο αμπελουργός Ruben Solorzano παρακολουθεί στενά το αμπέλι ώστε να εξασφαλίσει την τελειότερη ποιότητα φρούτου και μετά αναλαμβάνει ο οινολόγος Matt Dees, ο οποίος χωρίζει τον αμπελώνα σε 150 διαφορετικά κομμάτια τα οποία τα οινοποιεί ξεχωριστά για να έχει πολλές επιλογές για μπλεντάρισμα στο τέλος.

Για το El Alma de Jonata 2015 το χαρμάνι αποτελείται από 74% Cabernet Franc, 20% Cabernet Sauvignon, 4% Petit Verdot και 2% Merlot. Το κρασί παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, 70% καινούργια, για πάνω από 18 μήνες. Οι τελικές πινελιές στο κρασί μπαίνουν από τον maître του είδους Michel Rolland.

Η ψυχή (el alma) του Cabernet Franc είναι εδώ για να σε καθηλώσει!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Το El Alma de Jonata 2015 έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και μεθυστική μύτη, γεμάτη δαμάσκηνα, μαύρα μούρα, κεράσια και cassis. Νότες βανίλιας, πιπεριού, μωβ λουλουδιών, καπνού, ευκάλυπτου, κέδρου και μαύρης ελιάς συμπληρώνουν το εντυπωσιακό μπουκέτο. Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, υψηλές αλλά ώριμες τανίνες και τραγανή οξύτητα. Μαρμελάδα βύσσινο, ώριμο δαμάσκηνο, μύρτιλο και βατόμουρο μπλέκονται με νότες μπαχαρικών, πούρου, σοκολάτας και λεβάντας.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση California, Αμερική
Ποικιλία Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Merlot
Αρώματα Δαμάσκηνο, μαύρο μούρο, κεράσι, cassis, βανίλια, πιπέρι, μωβ λουλούδια, καπνός, ευκάλυπτος, κέδρος, μαύρη ελιά, μαρμελάδα βύσσινο, μύρτιλο, βατόμουρο, πούρο, σοκολάτα, λεβάντα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

EL ALMA DE JONATA 2015 - JONATA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κοκκινιστό μοσχάρι με λαχανικά, striploin με αρωματικό βούτυρο βοτάνων ή ένα χοιρινό κότσι με σάλτσα κόκκινου κρασιού.

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

1 κιλό μοσχάρι  χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές

4 κ.σ. αλεύρι

1 & 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμό μοσχάρι

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

1 συσκευασία μικρά φρέσκα μανιτάρια ολόκληρα

1 συσκεαυασία baby carrots

 

Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το κρέας για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και αλευρώστε το κρέας με το μίγμα αλευριού.

Σωτάρετε το κρέας σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, 4-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υπολοίματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετετε την κατσαρόλα , χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας σας με άγριο ρύζι.

Καλή σας όρεξη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}