ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
El Desafio De Jonata 2015 - Jonata
€230,60
€201,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

95 βαθμούς από Robert Parker και 98 βαθμούς από Jeb Dunnuck!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το El Desafio de Jonata 2015 είναι ένα αξέχαστο κρασί σύμφωνα με το δημιουργό του, τον Matt Dees και αυτό δικαιολογεί εν μέρη και τους 95 βαθμούς από Robert Parker και τους 98 βαθμούς από τον Jeb Dunnuck. Αν όμως να θες να ξέρεις γιατί είναι πραγματικά αξέχαστο, διάβασε παρακάτω!

To οινοποιείο Jonata βρίσκεται στην κοιλάδα Santa Ynez και είναι «αδερφάκι» του μυθικού Screaming Eagle. Ναι, του γνωστού Screaming Eagle, δεν κάνουμε πλάκα. Οι αμπελώνες του εκτείνονται σε 33 εκτάρια τα οποία καλλιεργούνται με τη φιλοσοφία της αειφόρου καλλιέργειας, χωρίς χημικά και φυτοφάρμακα. Μέσα στις εκτάσεις αυτές καλλιεργούν φρούτα και λαχανικά και έχουν τη δική τους φάρμα ζώων. Ο αμπελουργός Ruben Solorzano παρακολουθεί και επισκέπτεται δυο φορές την ημέρα το αμπέλι, ώστε να εξασφαλίσει την τέλεια ποιότητα φρούτου. Μετά, αναλαμβάνει ο οινολόγος Matt Dees ο οποίος χωρίζει τον αμπελώνα σε 150 διαφορετικά κομμάτια τα οποία τα οινοποιεί ξεχωριστά, διατηρώντας αναλλοίωτα τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους.

Για το Jonata El Desafio de Jonata 2015 το χαρμάνι αποτελείται από 90% Cabernet Sauvignon, 5% Merlot και 5% Petit Verdot. Σχεδόν καθαρόαιμο Cabernet! To κρασί παλαιώνει για 20 μήνες σε δρύινα βαρέλια, το 80% αυτών, καινούργια.

Ο δημιουργός του, θεωρεί το 2015 μια κορυφαία χρονιά που καταφέρνει και εγκλωβίζει στη φιάλη τόσο το πυκνό φρούτο και τη φρεσκάδα όσο και τη συμπαγή δομή που θα πάει το κρασί μέχρι την επόμενη επταετία.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το El Desafio de Jonata 2015 έχει πυκνό πορφυρό χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα cassis, μέντας, δαμάσκηνου, μαύρου κερασιού, βανίλιας, καπνού, πιπεριού, μπαχαριού, πούρου και σοκολάτας. Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, μέτριες, ζουμερές τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Μαρμελάδα κεράσι, μαύρο μούρο, cassis, δαμάσκηνο, γραφίτης, ευκάλυπτος, βανίλια, καπνιστή πάπρικα και πιπέρι γεμίζουν τον ουρανίσκο σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 14%
Προέλευση California, Αμερική
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Merlot
Αρώματα Cassis, μέντα, δαμάσκηνο, βανίλια, καπνός, πιπέρι, μπαχάρι, πούρο, σοκολάτα, μαρμελάδα κεράσι, μαύρο μούρο, γραφίτης, ευκάλυπτος, καπνιστή πάπρικα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 20 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

EL DESAFIO DE JONATA 2015 - JONATA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα σιγομαγειρεμένο brisket με κρούστα από πιπέρια και βότανα, με μια tomahawk black angus με bbq sauce ή με μοσχαρίσια μάγουλα με παπαρδέλες.

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}