ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Ελιά Blend 2016 - Αμπελώνες Καραβιτάκη
Αμπελώνες Καραβιτάκη

ΕΛΙΑ BLEND 2016 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

  Ελλάδα / Χανιά
€24,60
21.00
€21,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Το σπάνιο blend από τα Χανιά που κατέκτησε την Αμερική!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Όπου εμφανίζεται η Ελιά Blend 2016 των Αμπελώνων Καραβιτάκη κλέβει την παράσταση. Είναι λες και είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι το τέλειο κόκκινο κρασί για όλους, ακόμα κι αν έχουν τελείως διαφορετικά γούστα. Μα πως γίνεται; 

Η απάντηση είναι πως ο Νίκος Καραβιτάκης ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Όταν οινοποιούσε την Ελιά Blend 2016 και έπρεπε να πάρει σημαντικές αποφάσεις όπως για παράδειγμα τι βαρέλι θα χρησιμοποιήσει, ήξερε ακριβώς τι κρασί ήθελε να φτιάξει. Τίποτα δεν ήταν τυχαίο, όλα ήταν πολύ προσεκτικά μελετημένα. Ο στόχος ήταν η Ελιά Blend να μπορέσει να κατακτήσει το απαιτητικό αμερικάνικο κοινό. Αυτό σημαίνει πως έπρεπε να είναι έτοιμη να ανταγωνιστεί μεγαθήρια από την Καλιφόρνια, με τρομακτική συμπύκνωση, έντονο καπνιστό και πικάντικο χαρακτήρα. 

Η βάση ξεκίνησε από τη μεγάλη φροντίδα στο αμπέλι και στην τέλεια φαινολική ωρίμανση του σταφυλιού, οπότε και πέτυχε την συμπύκνωση και τον πλούτο του φρούτου. Η ωρίμανση σε αμερικάνικα βαρέλια για 12 μήνες του χάρισε έντονα καπνιστό και σοκολατένιο χαρακτήρα. Οι 3 ποικιλίες του blend, Syrah, Grenache και Carignan, συμπληρώνουν μοναδικά η μια την άλλη συνθέτοντας ένα πολύπλοκο μπουκέτο που πραγματικά τα έχει όλα.  

Πέρασε το για λίγο από καράφα, για να ξεδιπλώσει τον πολύπλοκο χαρακτήρα του, βάλε δίπλα του κάποια σιτεμένη μπριζολίτσα και μας ευχαριστείς μετά.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Βαθύ μωβ-μαύρο χρώμα που σε προετοιμάζει για το τέρας συμπύκνωσης που θα ακολουθήσει.

Μύρτιλο, βύσσινο, βατόμουρο και δαμάσκηνο μπλέκονται αρμονικά με νότες καρύδας, σοκολάτας, βανίλιας, κέδρου, καπνού, πιπεριού και καραμέλας.

Πλούσιο σώμα, με το πυκνό μαύρο φρούτο να κυριαρχεί, μέτριες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Χανιά, Κρήτη
Ποικιλία Syrah, Grenache, Carignan
Αρώματα μύρτιλο, βύσσινο, βατόμουρο, δαμάσκηνο, καρύδα, σοκολάτα, βανίλια, κέδρος, καπνός, πιπερι, καραμέλας
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18ºC
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΕΛΙΑ BLEND 2016 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με rib eye μοσχαρίσιο, μπριζόλες μαύρου χοίρου στα κάρβουνα ή burger μοσχαρίσιο με σάλτσα barbeque.

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

1 κιλό μοσχάρι  χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές

4 κ.σ. αλεύρι

1 & 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμό μοσχάρι

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

1 συσκευασία μικρά φρέσκα μανιτάρια ολόκληρα

1 συσκεαυασία baby carrots

 

Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το κρέας για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και αλευρώστε το κρέας με το μίγμα αλευριού.

Σωτάρετε το κρέας σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, 4-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υπολοίματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετετε την κατσαρόλα , χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας σας με άγριο ρύζι.

Καλή σας όρεξη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}