ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
48k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Farfallina Day 4 - Jima Winery
Jima Winery

FARFALLINA DAY 4 - JIMA WINERY

  Ελλάδα / Άρτα
€38,20
€32,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μόνο 280 φιάλες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Τα κρασιά του Πάνου Τζίμα τα έχεις λατρέψει όσο κι εμείς, το ξέρουμε, γι’αυτό νι’ωθουμε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε και εξασφαλίσαμε λίγες από τις ελάχιστες φιάλες του Farfallina Day Four Jima Winery. Πρόκειται για ένα Βλαχικο που δε μοιάζει με κανένα από όσα έχεις δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Ο Παναγιώτης Τζίμας, χημικός-οινολόγος στο επάγγελμα, ερωτεύτηκε τόσο παράφορα το κρασί που αποφάσισε να φτάσει αυτό τον έρωτα στα άκρα. Το 2013 ξεκίνησε να παρακολουθεί τα μαθήματα για το WSET Diploma, έναν από τους πιο σπουδαίους τίτλους στο χώρο του κρασιού παγκοσμίως ενώ παράλληλα ξεκίνησε να στήνει το δικό του αμπελώνα στην Καλομοδιά της Άρτας. O αμπελώνας βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον Αμβρακικό κόλπο και έτσι το έδαφος είναι πλούσιο σε πηλό, ασβέστιο και θαλάσσια απολιθώματα. Αυτός ο τύπος του εδάφους είναι υπεύθυνος για κάποια από τα πιο ρωμαλέα και πλούσια κόκκινα κρασιά του κόσμου. Έτσι είναι και το Farfallina Day Four Jima Winery το οποίο αποτελείται από 100% Βλάχικο. Το κρασί ζύμωσε με επιλεγμένες ζύμες και ωρίμασε σε ένα και μοναδικό δρύινο βαρέλι 225 λίτρων, για πάνω από 12 μήνες. Εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο σε 280 μόνο φιάλες, με ετικέτα φιλοτεχνημένη από καλλιτέχνη, φίλο της οικογένειας Τζίμα.

Πέρασε το Farfallina Day Four Jima Winery από καράφα για λίγο και απόλαυσε το παρέα με πιάτα με κυνήγι.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και έντονα αρώματα βύσσινου, kirsch, δαμάσκηνου, βατόμουρου, βανίλιας, πάπρικας, κανέλας, αποξηραμένων βοτάνων και δέρματος.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, κοφτερή οξύτητα και μέτριες αλλά καλοδουλεμένες τανίνες. Ζουμερά, φρέσκα κόκκινα φρούτα μπλέκονται με νύξεις βοτάνων, μπαχαρικών και κρέατος σε ένα εντυπωσιακό σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά NV
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Άρτα
Ποικιλία Βλάχικο
Αρώματα βύσσινο, kirsch, δαμάσκηνο, βατόμουρο, βανίλια, πάπρικα, κανέλα, αποξηραμέναβότανα, δέρμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

FARFALLINA DAY 4 - JIMA WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ιδανικός συνδυασμός με αγριογούρουνο στιφάδο, κόκκορας παστιτσάδα, κοτόπουλο cacciatore

Κερκυραϊκή Παστιτσάδα με Κόκορα

  • 1 κιλό κόκορα, κομμένο σε μερίδες

  • 500 gr. Μακαρόνια (ιδανικά no. 2)

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια 

  • 2 κουταλιές της σούπας Ξίδι από λευκό κρασί

  • 200 ml. κόκκινο κρασί

  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

  • 150 gr. σάλτσα ντομάτας

  • 2 φύλλα δάφνης

  • 1 ξυλάκι κανέλας

  • 3-4 κόκκους μπαχάρι

  • Ελαιόλαδο

  • Φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι

  • Αλάτι

 

Πλένουμε τον κόκορα και τον στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, ροδίζουμε καλά τα κομμάτια του κόκορα από όλες τις πλευρές και τα μεταφέρουμε σε μια πλατιά, βαθιά κατσαρόλα.

Στο τηγάνι (με το ελαιόλαδο) που χρησιμοποιήσαμε πριν, προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο και τα κρεμμύδια αφού τα ψιλοκόψουμε. Τα σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν, και σβήνουμε με το ξίδι. Στη συνέχεια περιχύνουμε το κρέας στην κατσαρόλα.

Την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και περιχύνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί και κατόπιν προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και αλατοπιπερο. Τέλος προσθέτουμε τον τοματοπελτέ διαλυμένο σε ένα φλυτζάνι καυτό νερό.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Ελέγχουμε τακτικά ώστε να έχει αρκετή σάλτσα η παστιτσάδα και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό.

Όταν ο κόκορας μαλακώσει, βράζουμε τα μακαρόνια σε άλλη κατσαρόλα.

Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην σάλτσα και ανακατεύουμε καλά για να τραβήξουν το ζουμί.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το κρέας και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και τριμμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Κόκορας, Κέρκυρα και σάλτσα ντομάτας. Αυτά είναι τα συστατικά που παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στην επιλογή του κρασιού μας. Νέας γενιάς μονοποικιλιακά ξινόμαυρα ή απαλά blends με βάση το merlot θα ταιριάξουν τέλεια δίπλα στην παστιτσάδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}