Το Garnacha 2023 από το οινοποιείο Ver Sacrum, έφτασε στα χέρια μας και μας εντυπωσίασε με την καταγωγή του, την εκφραστικότητα, τη φινέτσα, το φρούτο και την απίστευτη τιμή του. Φαντάσου πως το 2018 είχε ανακηρυχθεί Argentina’s Best Value από το Wine Advocate του Robert Parker. Οι 94pts από τον James Suckling είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα!
Ο Eduardo Soler, οραματιστής και ανήσυχος δημιουργός, ίδρυσε το Ver Sacrum το 2012 με σκοπό να καλλιεργήσει μεσογειακές ποικιλίες όπως Grenache, Monastrell, Carignan, Roussanne, Marsanne και Mencía στο terroir της Αργεντινής. Πρώην ορειβάτης και μέλος σωστικών αποστολών σε Άσπεν και Mendoza, ο Soler εμπνεύστηκε το όνομα του οινοποιείου από την αρχαία ρωμαϊκή τελετή Ver Sacrum («Ιερή Άνοιξη»), κατά την οποία οι νέοι άφηναν τις πατρίδες τους για να ιδρύσουν νέες κοινότητες, μεταφέροντας μαζί τους αμπέλια και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Αυτή η φιλοσοφία αναγέννησης και δημιουργικότητας εκφράζεται σε κάθε κρασί του Ver Sacrum.
Για το Garnacha 2023 Ver Sacrum, τα σταφύλια προέρχονται από έναν ενιαίο αμπελώνα στο Los Chacayes IG της κοιλάδας Uco. Η οινοποίηση ξεκινά με semi-carbonic εκχύλιση για 4 ημέρες με 25% ολόκληρα τσαμπιά, η ζύμωση πραγματοποιείται με γηγενείς ζύμες τσιμεντένιο “αυγό” 3.000 λίτρων. Το 50% του κρασιού ωριμάζει για 7 μήνες μέσα σε τσιμεντένια “αυγά” και το υπόλοιπο 50% σε χρησιμοποιημένα γαλλικά μεγάλα δρύινα βαρέλια. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί με πολύ εκφραστικά αρώματα κόκκινου φρούτου, φλοράλ χαρακτήρα και ασυναγώνιστη κομψότητα!
To Garnacha 2023 από το Ver Sacrum είναι το κρασί που θα σε κερδίσει από τη στιγμή που θα πέσει στο ποτήρι!