ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Best Online Wine Shop 2019 & 2020
40k+ Happy Members
Free delivery
Free Returns
More than 1.000.000 bottles delivered
Satisfaction Guaranteed
Γουμένισσα 2016 - Κτήμα Χατζηβαρύτη
Κτήμα Χατζηβαρύτη

ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ 2016 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΒΑΡΥΤΗ

  Ελλάδα / Γουμένισσα
€17,80
15.20
€15,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Υπάρχει ένας μύθος πως το αγαπημένο κρασί του Φίλιππου, του πατέρα του Μέγα Αλέξανδρου, ήταν φτιαγμένο από Ξινόμαυρο και Νεγκόσκα και δοκιμάζοντας τη Γουμένισσα του Κτήματος Χατζηβαρύτη μπορούμε να πούμε πως μάλλον είναι αλήθεια! Κομψότητα, φινέτσα και πολυπλοκότητα σε κάθε γουλιά καθιστούν πρακτικά αδύνατο να μην μπει και στα δικά σου αγαπημένα!

Ο Βαγγέλης Χατζηβαρύτης φύτεψε το πρώτο του αμπέλι το 1994 και άρχισε να ασχολείται με το κρασί σαν χόμπι, για να ξεφεύγει από το ζόρικο επάγγελμα του ηλεκτρολόγου μηχανικού. Όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, το κρασί γίνεται μεγάλη αγάπη και σε απορροφά. Έτσι έγινε και με το Βαγγέλη. Αυτή τη στιγμή στο οινοποιείο έχει επιστρέψει η κόρη του Χλόη, από τις σπουδές της στη Γαλλία και μαζί συνεχίζουν να κάνουν τα κρασιά που αγαπούν οι ίδιοι να πίνουν. Η Γουμένισσα τους αποτελείται από το κλασσικό χαρμάνι Ξινόμαυρο (70%) και Νεγκόσκα (30%). Μετά τη μακρά εκχύλιση ακολουθεί ωρίμαση σε παλιά δρύινα βαρέλια για περίπου 18 μήνες. Το αποτέλεσμα αφήνει τα φανούν τα μοναδικά χαρακτηριστικά των δυο ποικιλιών αλλά και του ιδιαίτερου terroir της Φιλυριάς.

Το 2016 είναι ίσως η καλύτερη χρονιά της Γουμένισσας Χατζηβαρύτη και σίγουρα δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και πολύπλοκα αρώματα φράουλας, κερασιού, βατόμουρου, ροδιού, τσαγιού, τομάτας, ελιάς, δεντρολίβανου, μαντζουράνας και λεβάντας. Ζουμερό στόμα με μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες αλλά μεταξένιες, ώριμες τανίνες. 
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Γουμένισσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Νεγκόσκα
Αρώματα Φράουλα, κεράσι, βατόμουρο, ρόδι, τσάι, τομάτα, ελιά, δεντρολίβανο, μαντζουράνα, λεβάντα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ 2016 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΒΑΡΥΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι ή μακαρόνια, με σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα ή με χωριάτικο λουκάνικο στα κάρβουνα.

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Για το στιφάδο

1 κιλό βόειο κρέας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
1 κιλό φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 πατάτα (ολόκληρη)
1 ξύλο κανέλας
2 κόκκους μπαχάρι
1 ποτήρι βραστό νερό
Αλάτι
Πιπέρι
 

Για ζυμαρικά

 1 πακέτο σπαγγέτι
τριμμένο παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πιπερώνουμε.

Σοτάρουμε το κρέας με λίγο λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσει, γυρνώντας το ταχτικά, για  να μην κολλήσει .

Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε το κρέας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τις φρέσκιες ντομάτες και μία ολόκληρη πατάτα (για να χυλώσει η σάλτσα).

Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για να μην ξυνίσει η σάλτσα), αλάτι κατά βούληση, 2 κόκκους μπαχάρι, ένα ξύλο κανένας και ένα ποτήρι βραστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα για ν΄αναπνέει) και σιγοβράζουμε γυρίζοντάς το από καιρό σε καιρό.

Αν τυχόν απορροφηθεί η σάλτσα μέχρις ότου ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Περνάμε τη σάλτσα (μαζί με την πατάτα) από  blender και την ξαναβάζουμε να βράσει για μαζί με το κρέας, μέχρι να μαλακώσει επαρκώς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το φαγητό, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με  τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε στο πιάτο κόκκινη σάλτσα(όση θέλουμε) και ένα κομμάτι κρέας ανά μερίδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}