ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Γουμένισσα Ϊ Single Vineyard 2017 - Οινοποιεία Αϊδαρίνη
Οινοποιεία Αϊδαρίνη

ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ Ϊ SINGLE VINEYARD 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΑΪΔΑΡΙΝΗ

  Ελλάδα / Γουμένισσα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Περιορισμένης παραγωγής, απεριόριστα νόστιμη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ένα μόνο αμπελοτόπι. Ο πρώτος γραμμικός αμπελώνας της οικογένειας που φυτεύτηκε το 1978. Η χαμηλή του στρεμματική απόδοση δεν ξεπερνά τα 600 κιλά / στρέμμα, ο τρύγος πάντα υπερώριμος και η διαλογή είναι ιδιαίτερα αυστηρή και γίνεται με το χέρι. Οι ποικιλίες; Τι άλλο; Ξινόμαυρο και Νεγκόσκα, όπως αρμόζει στην περιοχή.

Οι δώδεκα πρώτοι μήνες πέρασαν σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια και οι επόμενοι έξι στην φιάλη για να ξεκουραστεί.

Σήμερα, το ϊ ή αλλιώς διαλυτικά όπως ίσως να το έχεις ακούσει ή αλλιώς Γουμένισσα Single Vineyard του Κτήματος Αϊδαρίνη, είναι μια από τις καλύτερες premium Γουμένισσες που μπορείς να απολαύσεις. Κυριολεκτικά!

Συμπυκνωμένη, μεστή, πλούσια, είναι από αυτές που μπορείς να ξεχάσεις σε μια γωνιά της κάβας σου για καμιά 10ετία, αλλά δεν θα το κάνεις.

Με σοβαρές δυνατότητες παλαίωσης πέρα των 3 ημερών που θα αντέξεις, η πολύ περιορισμένης παραγωγής Γουμένισσα ϊ Single Vineyard του Κτήματος Αϊδαρίνη εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο μια περιοχή με τεράστια οινική ιστορία και κουλτούρα.

Βέβαια και η οινοποιητική ιστορία της οικογένειας Αϊδαρίνη δεν πάει πίσω αφού αρχίζει κάπου στα τέλη του 19ου αιώνα. Οι συνεχείς διακρίσεις του ϊ δίνουν το έναυσμα για τη συνέχεια και επιβραβεύουν ιδανικά τον παραγωγό και όσους το αγαπούν. Και είμαστε πολλοί!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Βαθύ κόκκινο χρώμα με ρουμπινί ανταύγειες στο ποτήρι.

Εκφραστικό αρωματικά, με τη λιαστή ντομάτα, την καπνιστή πάπρικα και την πάστα ελιάς να σπάνε μύτες. Δαμάσκηνο, βύσσινο και αποξηραμένη φράουλα αποκτούν μπαχαρένιους τόνους πιπεριού και βανίλιας ενώ βοτανικές νότες τσαγιού και σοκολάτα ολοκληρώνουν το πολύπλοκο σύνολο.

Γεμάτο (-) στόμα, πλούσιο, με την αρχική γλυκύτητα της αλκοόλης να εκφράζει εντονότερα το φρούτο και να ισορροπεί με την δροσιστική οξύτητα και τις καλοδουλεμένες, μέτριες (+) τανίνες. Φράουλα, κεράσι και δαμάσκηνο μπλέκουν με μαύρο τσάι και κέδρο ενώ όμορφη αίσθηση κακάο παραμένει στην καλής διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Γουμένισσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Νεγκόσκα
Αρώματα λιαστή ντομάτα, καπνιστή πάπρικα, πάστα ελιάς, δαμάσκηνο, βύσσινο, αποξηραμένη φράουλα, πιπέρι, βανίλια, τσάι, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ Ϊ SINGLE VINEYARD 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΑΪΔΑΡΙΝΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κόκκινα κρεατικά στα κάρβουνα, μπριζόλες με σάλτσα μπάρμπεκιου, κοκκινιστό με μακαρόνια.

Χοιρινές μπριζόλες με μαρμελάδα ντομάτας και τραγανιστό πράσο

 

  • 1/4 φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 6 επιπλέον κουταλιές της σούπας (για το πράσο)
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας mirin (ή ξύδι από λευκό κρασί και 1 κουταλιά ζάχαρη)
  • 4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα κομμένες (πάχους περίπου 2 εκατοστών)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πράσο (λευκό μέρος μόνο) καλά πλυμένο

 

 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεστάνετε 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 3 λεπτά.
  2. Προσθέστε τις ντομάτες και το mirin (ή ξύδι από λευκό κρασί και 1 κουταλιά ζάχαρη). Βράστε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να πιεί τα ζουμιά του και γίνει σχεδόν στεγνό, περίπου 15 λεπτά.
  3. Ζεστάνετε 2 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Πασπαλίστε τις μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι. Τσιγαρίστε τις μέχρι να ροδίσουν, περίπου 1,5 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρετέ τις σε ένα ταψί στον ήδη προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 5 λεπτά.
  4. Προσθέστε τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Ψιλοκόψτε το λευκό τμήμα του πράσου. Προσθέστε τα πράσα στο καυτό λάδι και τηγανίστε μέχρι να γίνουν τραγανά.

Συνδυάστε με ένα ωραίο Cabernet Sauvignon ή ένα Merlot και απολαύστε την απόλυτη αρμονία γεύσεων!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}