ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Iri's Vineyard 2021 - Οινοποιείο Gentilini
Οινοποιείο Gentilini

IRI'S VINEYARD 2021 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ GENTILINI

  Ελλάδα / Κεφαλονιά
€16,40
€14,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΟ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια πιο φρέσκια και τσαχπίνα έκφραση της Μαυροδάφνης!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Iris από το Οινοποιείο Gentilini είναι μια φρουτώδης και κερασένια έκφραση της ποικιλίας, πολύ φρέσκια και τσαχπίνα, όπως ακριβώς είναι και η 16χρονη δημιουργός της. Ναι καλά διάβασες, η Iris είναι δημιούργημα της κόρης του Πέτρου Μαρκαντωνάτου, της Ειριάννας (aka Iris).

Το Οινοποιείο Gentilini δε χρειάζεται συστάσεις αφού η φήμη του προηγείται. Η Ρομπόλα του και το Eclipse, η ξηρή Μαυροδάφνη του, ήταν από τα πρώτα κρασιά της Κεφαλονιάς που έκαναν μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό. Το στυλ του Eclipse θεωρείται σημείο αναφοράς για την Κεφαλονιά και είναι πλέον διαχρονικό αλλά η παιχνιδιάρα Iris κλείνει το μάτι πονηρά σε όσους προτιμούν τα φρουτώδη κρασιά και λίγο ή καθόλου βαρέλι. Από ένα συγκεκριμένο αμπελοτόπι με νεαρά κλήματα, η νεαρή Ειριάννα πήρε το σταφύλι και έπειτα το κρασί ζύμωσε και ωρίμασε σε ανοξείδωτη δεξαμενή. Το αποτέλεσμα εκφράζει στο έπακρο τον χαρακτήρα της ποικιλίας και μάλιστα μπορείς να την απολαύσεις ελαφρώς δροσερή και το καλοκαίρι.

Δοκίμασέ την τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Η Iris από το Οινοποιείο Gentilini έχει μέτριο πορφυρό χρώμα και κομψά αρώματα βύσσινου, δαμάσκηνου, κερασιού, μαύρου μούρου, δάφνης και λεβάντας.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, αναζωογονητική οξύτητα και μαλακές τανίνες. Ζουμερά κόκκινα και μαύρα φρούτα μπλέκονται με βότανα, μωβ λουλούδια και νότες τσαγιού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Μαυροδάφνη
Αρώματα Βύσσινο, δαμάσκηνο, κεράσι, μαύρο μούρο, δάφνη, λεβάντα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

IRI'S VINEYARD 2021 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ GENTILINI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με pizza με ρόκα και bresaola, τόνος tataki, amatriciana

Pizza με prosciutto και ρόκα

  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μπάλα ζύμη πίτσας, ανοιγμένη για μια πίτσα
  • 3/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 4 φέτες prosciutto, κομμένες στα τέσσερα
  • 1/4 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες λεπτές
  • 1-2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ρόκα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι. Απλώστε το μείγμα πάνω από την ανοιγμένη ζύμη πίτσας. Καλύψτε με τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα.

Απλώνουμε  ομοιόμορφα το prosciutto, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Αλείφουμε την κρούστα ζύμης περιμετρικά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Τοποθετήστε την πίτσα σε χαρτί ψησίματος και ψήστε μέχρι το τυρί να πάρει χρυσό χρώμα, περίπου 10 έως 12 λεπτά.

Ενώ η πίτσα είναι στον φούρνο, βάλτε τη ρόκα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα.

Αφαιρέστε την πίτσα από το φούρνο. Αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια απλώστε το μίγμα της ρόκας. Κόβουμε την πίτσα και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ο συνδυασμός prosciutto, σάλτσας ντομάτας και ρόκας οδηγεί στην επιλογή ενός ξηρού ροζέ κρασιού με σχετική οξύτητα και ένταση ή ενός κόκκινου με φρουτώδη χαρακτηριστικά και μαλακές τανίνες.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}