ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Jack Of Spades Day 15 2022 - Jima Winery
Jima Winery

JACK OF SPADES DAY 15 2022 - JIMA WINERY

  Ελλάδα / Άρτα
€38,20
€33,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το καλύτερο και πιο σπάνιο Βλάχικο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο Πάνος Τζίμας επέστρεψε με το ελάχιστης παραγωγής, Jack of Spades Day 15 Jima Winery, που έχει πολύ σοβαρές πιθανότητες να είναι το επόμενο αγαπημένο σου κόκκινο κρασί. Από την ελληνική, όχι και τόσο αναγνωρίσιμη ποικιλία, Βλάχικο, με τη γνωστή φροντίδα και το ταπεραμέντο του Πάνου γεννήθηκε αυτό το φινετσάτο κόκκινο κρασί που θα σε καθηλώσει τόσο με το ζουμί του όσο και με την πανέμορφη ετικέτα του.

Ο Πάνος Τζίμας, χημικός οινολόγος, απόφοιτος του WSET Diploma, είναι ένας τύπος γεμάτος απρόβλεπτες ιδέες που ταράζουν κάθε φορά τον ελληνικό οινικό χώρο. Εδώ είμαστε στη Ζίτσα Ιωαννίνων, σε υψόμετρο γύρω στα 600-700 μέτρα, δίπλα στον ποταμό Άραχθο. Σε απότομες πλαγιές και χαμηλές θερμοκρασίες καλλιεργούνται λίγα στρέμματα Βλάχικου που δείχνει ότι αγαπάει αυτές τις συνθήκες. Με πρωτοβουλία του Πάνου Τζίμα, γεννήθηκε ένα νέο project. Το “Les Vignerons” αφορά την συνεργασία του με τοπικούς αμπελοκαλλιεργητές για να εκφράσουν μαζί, τον πολύμορφο χαρακτήρα της κάθε χρονιάς, ποικιλίας και αμπελώνα.

Το Βλάχικο για το Jack of Spades 2022 Jima Winery προέρχεται από αμπελώνες στο Σακελλάρικο, με την κυρία Βάσω (Βάσω Τόρη, φιλόλογος) να είναι υπεύθυνη για τη φροντίδα και την καλλιέργειά τους. Σπάνια θα συναντήσεις μονοποικιλιακό 100% Βλάχικο, μιας και δε μπαίνει εύκολα σε καλούπια. Η πολύ προσεκτική οινοποίηση και η τεχνική μαεστρία του Πάνου, σε συνδυασμό με την παραμονή για 11 μήνες σε δρύινα βαρέλια, έδωσαν ένα κόκκινο κρασί με εξεζητημένη για τα ελληνικά δεδομένα φινέτσα και εντυπωσιακή εξέλιξη στο στόμα, αφού κάθε δευτερόλεπτο ξεδιπλώνει κάτι καινούριο.

Αν θες τη γνώμη μας, κράτα όσο περισσότερες φιάλες μπορείς από τις ελάχιστες που κυκλοφορούν. Έχει δρόμο μπροστά του. Εμείς πάντως, αυτό κάναμε.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει ρουμπίνι χρώμα και εντυπωσιακή μύτη με τα φρέσκα κόκκινα φρούτα να ξεχωρίζουν. Αρώματα κράνμπερι, κερασιού, δαμάσκηνου και βιολέτας, ενώ όσο περνάει η ώρα εκδηλώνεται ο χουρμάς, το αποξηραμένο σύκο και η γλυκόριζα.

Μετρίου σώματος, με υψηλή οξύτητα και απαλές καλοδουλεμένες τανίνες. Επίγευση γλυκών μπαχαρικών και αποξηραμένων φρούτων.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 11.5%
Προέλευση Άρτα
Ποικιλία Βλάχικο
Αρώματα Κράνμπερι, κεράσι, δαμάσκηνο, βιολέτα, χουρμάς, αποξηραμένο σύκο, γλυκόριζα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 11 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

JACK OF SPADES DAY 15 2022 - JIMA WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα με τηγανητές μελιτζάνες και μπαχάρια, Μπολονέζ, μελιτζάνα στην σχάρα

Παραδοσιακά μακαρόνια με κεφτέδες

1 φέτα μαύρο ψωμί, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

225 γρ κιμάς κόντρα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μανιτάρι portobello, ψιλοκομμένο αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι

3 σκελίδες σκόρδο,  ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού

Ασπράδι 1 μεγάλου αυγού

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

700 γρ ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες σε χυμό, λυωμένες με το χέρι

120 ml ζωμό κρέατος

1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό

3 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι

225 γρ μακαρόνια

Παρμεζάνα, για το σερβίρισμα, προαιρετικά

 

Ψιλοκόβουμε το ψωμί σε χοντρά ψίχουλα. Τα τοποοθετούμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τον κιμά, 3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο μανιτάρι, 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, το μαϊντανό, και το ασπράδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Πλάθουμε μέχρι όλα τα υλικά να δέσουν καλά σε ένα ομοιογενές μίγμα. Χωρίζουμε σε περίπου 20 στρογγυλά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε τα για περίπου 10 έως 12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τις ντομάτες και το ζωμό. Προσθέστε τον βασιλικό και το θυμάρι σε κλωναράκια ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν μετά. Αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για 20 λεπτά. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και αφήστε να σιγοβράσουν, χωρίς να ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά. Γυρίστε τα κεφτεδάκια και αφήστε τα για 10 ακόμη λεπτά.

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε βραστό αλατισμένο νερό. Σερβίρετε τα μακαρόνια προσθέτοντας τη σάλτσα, τα κεφτεδάκια και όση παρμεζάνα επιθυμείτε. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για ντεκόρ.

 

Συνδυασμός με κρασί

Η κόκκινη σάλτσα και η πρωτεϊνη του κρέατος ταιριάζει απόλυτα με ένα πλούσιο Ξινόμαυρο, ένα Refosco ή μια Valpolicella. Η στιβαρή τανικότητα της ποικιλίας θα ισορροπήσει με τον κιμά ενώ η οξύτητά του και η αίσθηση ντομάτας θα συμπληρώσει όμορφα την κόκκινη σάλτσα. Από την άλλη το Refosco με την ένταση, την οξύτητα και τον γευστικό του πλούτο θα απογειώσει τη συνταγή της πατρίδας του 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}