Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Malbec Natural 2017 - Bodegas Krontiras
Bodegas Krontiras

MALBEC NATURAL 2017 - BODEGAS KRONTIRAS

  Αργεντινή
€20,80
18.60
€18,60

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Βιοδυναμικό ως το κόκκαλο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ομορφότερα οινοποιεία της Αργεντινής. Υπερσύγχρονο, βιοδυναμικά πιστοποιημένο, αποτελεί στολίδι στους πρόποδες των Άνδεων, στην πανέμορφη Μεντόζα, εκεί που παράγονται τα καλύτερα κρασιά της Αργεντινής. 

Η πρωτοπορία είναι στο αίμα του Κωνσταντίνου Κροντηρά και της Silvina Marcipa, ιδιοκτητών του οινοποιείου. Με καπετάνιο τον Πάνο Ζουμπούλη και με απόλυτη ελευθερία κινήσεων, ο πειραματισμός είναι μέρος της καθημερινότητας.

Στα πλαίσια της βιοδυναμικής φιλοσοφίας και στον απόλυτο σεβασμό στο κρασί και το περιβάλλον ο Πάνος Ζουμπούλης δημιούργησε το Bodegas Krontiras Malbec Natural 2017. Όπως προδίδει το όνομα του πρόκειται για ένα Malbec χωρίς πρόσθετα θειώδη, με ελάχιστες παρεμβάσεις και χωρίς ίχνος βαρελιού. Η ποιότητα του σταφυλιού και το terroir μιλάνε από μόνα τους και έχουν πολλά να πουν… Μπορεί να είναι από την Αργεντινή αλλά η γαλλική φινέτσα της ποικιλίας εκφράζεται σε όλο της το μεγαλείο!

Και όπως καλά κατάλαβες οι φιάλες του Malbec Natural 2017 Bodegas Krontiras είναι εξαιρετικά περιορισμένες!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι αδιαφανές, βαθύ πορφυρό.

Μύτη που γοητεύει από την πρώτη στιγμή με το πλούσιο μαύρο φρούτο του. Βύσσινο, μούρο και μύρτιλο πλαισιώνονται από νότες αποξηραμένων λουλουδιών, ιωδίου και γλυκάνισου. 

Στο στόμα είναι κομψό, μετρίου όγκου, με δροσιστική οξύτητα, με εμβληματική ισορροπία και βελούδινες, ώριμες τανίνες. Πληθωρικό κεράσι, βύσσινο, φραμπουάζ και μούρο συναντούν κόκκινα τριαντάφυλλα, λεβάντα και πράσινο τσάι σε ένα πραγματικά εντυπωσιακό σύνολο. Επίγευση που σχεδόν δεν τελειώνει.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Αργεντινή
Ποικιλία Malbec
Αρώματα Βύσσινο, μούρο, μύρτιλο, αποξηραμένα λουλούδια, ιώδιο, γλυκάνισος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

MALBEC NATURAL 2017 - BODEGAS KRONTIRAS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με φιλέτο τόνου ή μοσχαρίσιο ταρτάρ.

Ριγγατόνι με ντομάτα, πανσέτα και κατσικίσιο τυρί

  • 4 ώριμες ντομάτες μεσαίου μεγέθους
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι πανσέτα κομμένη σε κύβους
  • 150 γρ κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κυβάκια
  • ½ κιλό ριγκατόνι
  • Φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC. 

Τεμαχίστε τις ντομάτες κατά μήκος σε φέτες και απλώστε τις σε ένα ταψί. Περιχύστε με το ελαιόλαδο, προσθέστε αλάτι (κατά βούληση) και απλώστε την ψιλοκομμένη πανσέτα σε όλη την έκταση του ταψιού.

Ψήστε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, έως ότου οι ντομάτες μαλακώσουν. Τοποθετήστε τα κομμάτια του κατσικίσιου τυριού πάνω σε κάθε ντομάτα και δυναμώστε τη φωτιά στους 250ο C. Ψήστε για περίπου 10 ακόμη λεπτά έως ότου η πανσέτα γίνει τραγανή και το τυρί πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα.

Βράστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (aldente) και στραγγίστε τα καλά. Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, προσθέστε λίγο λάδι και ανακατέψτε τα ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Με ένα κουτάλι τοποθετήστε τις μισές ντομάτες με το λιωμένο τυρί και την πανσέτα πάνω από τα μακαρόνια, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε με τα ριγκατόνι έως ότου οι ντομάτες διαλυθούν και αναμιχθούν με το σύνολο.

Όταν σερβίρετε προσθέστε τις υπόλοιπες ντομάτες με το λιωμένο τυρί και την πανσέτα στο πλάι κάθε πιάτου. Πασπαλιστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέστε φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο η κρεμώδης υφή του κατσικίσιου τυριού όσο και η λιπαρή και έντονη πανσέτα χρειάζονται ένα κόκκινο κρασί με αρκετή οξύτητα για να σπάσει τη λιπαρότητα του πιάτου. Μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν ένα Ξινόμαυρο Νάουσας ή ένα χαρμάνι Syrah.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}