ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Στα κρατάμε για:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Best Online Wine Shop 2019 & 2020
39k+ Happy Members
Free delivery
Free Returns
More than 1.000.000 bottles delivered
Buy only wines you love
Καλή Ρίζα 2014 - Κτήμα Κυρ-Γιάννη
Κτήμα Κυρ Γιάννη

ΚΑΛΗ ΡΙΖΑ 2014 - ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

  Ελλάδα
€16,40
14.00
€14,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΟ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Ένα κλασικό παράδειγμα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

H Καλή Ρίζα Κυρ Γιάννη είναι ένα Ξινόμαυρο από το Αμύνταιο που εκφράζει την πιο κομψή και ευαίσθητη έκφραση της ποικιλίας. Με κάθε γουλιά συνειδητοποιείς τις τρομακτικές δυνατότητες και τα πολλά πρόσωπα του Ξινόμαυρου και σίγουρα το αγαπάς όλο και πιο πολύ.

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε, Ξινόμαυρο δεν είναι μόνο η Νάουσα. Το Αμύνταιο είναι από τις ψυχρές οινοπαραγωγικές ζώνες. Το Ξινόμαυρο εκεί αποκτά γαλλική φινέτσα, καθαρό κόκκινο φρούτο και κοφτερή οξύτητα. Η Καλή Ρίζα συγκεκριμένα, προέρχεται από ένα αμπέλι 60 ετών, σε υψόμετρο 700 μέτρων και είναι ένα Ξινόμαυρο που θυμίζει πολύ, γαλλικό Pinot Noir. H παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 2ης και 3ης χρήσης του χαρίζει πολύπλοκο, μπαχαρένιο χαρακτήρα αλλά δεν επισκιάζει τον έντονο χαρακτήρα κόκκινων φρούτων και τη γήινη διάσταση του.

Αν οι τανίνες και τα ρουστικ, φυτικά αρώματα του Ξινόμαυρου δεν είναι του γούστου σου τότε θα λατρέψεις την Καλή Ρίζα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Μέτριο ρουμπινί χρώμα και ελκυστικά αρώματα άγριας φράουλας, κερασιού και κόκκινου βατόμουρου πλαισιωμένα από νότες τσαγιού, φύλλων τομάτας και νωπού χώματος. Έχει μέτριο σώμα, κοφτερή οξύτητα και μεταξένιες τανίνες.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Προέλευση Αμύνταιο
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Άγρια φράουλα, κεράσι, κόκκινο βατόμουρο, νότες τσαγιού, φύλλα τομάτας.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 6+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΑΛΗ ΡΙΖΑ 2014 - ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αγριογούρουνο κρασάτο, μοσχαράκι κοκκινιστό ή bbq.

Κοκκινιστό με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας (hunkar begendi)

Για το κοκκινιστό
700 γρ. μοσχάρι για κατσαρόλα
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπα τοματοπελτέ
400 γρ. ντομάτες κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
500 ml ζωμό κρέατος
1 ξυλάκι κανέλας
4 κόκκους μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
40 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι


Για την κρέμα από καπνιστή μελιτζάνα
3 μελιτζάνες φλάσκες (400 γρ. πουρέ μελιτζάνας)
30 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο
350 ml. χλιαρό γάλα
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι

Για την κρέμα μελιτζάνας:

Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες και τις καψαλίζουμε σε φωτιά ή στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε τρυπητό και τις αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα. Παράλληλα, ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις ρίχνουμε στη μπεσαμελ. Τέλος, προσθέτουμε πιπέρι, μοσχοκάρυδο και προσεκτικά αλάτι. Ανακατεύουμε για 2 περίπου λεπτά στη φωτιά και αποσύρουμε.

Για το κοκκινιστό:

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Σε ευρύχωρο και βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κρέας σε ελαιόλαδο, λίγα κομμάτια κάθε φορά για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και βράσει. Μόλις θωρακιστεί από όλες τις πλευρές προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον τοματοπελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τέλος τις ντομάτες. Σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

 

Σερβίρουμε το χιουνκιάρ μπεγιεντί βάζοντας κάτω την κρέμα μελιτζάνας και από πάνω το κοκκινιστό με τη σάλτσα.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

- Προσοχή, μην καούν οι μελιτζάνες γιατί θα έχουν βαριά γεύση
- Αν θέλουμε μπορούμε αντί για γάλα να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια γεύση
- Τα μπαχαρικά και τις ποσότητες τους τα ρυθμίζουμε σύμφωνα με τις γεύσεις μας

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}

ΒΡΕΣ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ!

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ