ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Καλή Ρίζα 2020 - Κτήμα Κυρ-Γιάννη
Κτήμα Κυρ Γιάννη

ΚΑΛΗ ΡΙΖΑ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

  Ελλάδα / Αμύνταιο
€19,10
€16,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα κλασικό παράδειγμα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

H Καλή Ρίζα από το Κτήμα Κυρ Γιάννη είναι ένα Ξινόμαυρο από το Αμύνταιο που εκφράζει την πιο κομψή και ευαίσθητη έκφραση της ποικιλίας. Με κάθε γουλιά συνειδητοποιείς τις τρομακτικές δυνατότητες και τα πολλά πρόσωπα του Ξινόμαυρου και σίγουρα το αγαπάς όλο και πιο πολύ!

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε, Ξινόμαυρο δεν είναι μόνο η Νάουσα. Το Αμύνταιο είναι από τις ψυχρές οινοπαραγωγικές ζώνες. Το Ξινόμαυρο εκεί αποκτά γαλλική φινέτσα, καθαρό κόκκινο φρούτο και κοφτερή οξύτητα. Η Καλή Ρίζα συγκεκριμένα, προέρχεται από ένα αμπέλι 60 ετών, σε υψόμετρο 700 μέτρων και είναι ένα Ξινόμαυρο που θυμίζει πολύ, γαλλικό Pinot Noir. H παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, 2ης και 3ης χρήσης, του χαρίζει πολύπλοκη, μπαχαρένια διάσταση αλλά δεν επισκιάζει τον έντονο χαρακτήρα κόκκινων φρούτων και τη γήινη προσωπικότητά του.

Αν οι τανίνες και τα ρουστίκ, φυτικά αρώματα του Ξινόμαυρου δεν είναι του γούστου σου, τότε θα λατρέψεις την Καλή Ρίζα από το Κτήμα Κυρ Γιάννη!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

H Καλή Ρίζα από το Κτήμα Κυρ Γιάννη έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και ελκυστικά αρώματα άγριας φράουλας, κερασιού και κόκκινου βατόμουρου, πλαισιωμένα από νότες τσαγιού, φύλλων τομάτας και νωπού χώματος.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, κοφτερή οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Ζουμερά κόκκινα φρούτα μπλέκονται με βοτανικές νότες λεβάντας και τσαγιού, σε ένα διακριτικό μπαχαρένιο φόντο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Προέλευση Αμύνταιο
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Άγρια φράουλα, κεράσι, κόκκινο βατόμουρο, νότες τσαγιού, φύλλα τομάτας.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 6+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΑΛΗ ΡΙΖΑ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με pasta amatriciana, pizza με chorizo ή πεπερόνι, μελιτζάνες ιμάμ ή ένα σπετζοφάι.

Κοκκινιστό με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας (hunkar begendi)

Για το κοκκινιστό
700 γρ. μοσχάρι για κατσαρόλα
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπα τοματοπελτέ
400 γρ. ντομάτες κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
500 ml ζωμό κρέατος
1 ξυλάκι κανέλας
4 κόκκους μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
40 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι


Για την κρέμα από καπνιστή μελιτζάνα
3 μελιτζάνες φλάσκες (400 γρ. πουρέ μελιτζάνας)
30 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο
350 ml. χλιαρό γάλα
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι

Για την κρέμα μελιτζάνας:

Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες και τις καψαλίζουμε σε φωτιά ή στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε τρυπητό και τις αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα. Παράλληλα, ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις ρίχνουμε στη μπεσαμελ. Τέλος, προσθέτουμε πιπέρι, μοσχοκάρυδο και προσεκτικά αλάτι. Ανακατεύουμε για 2 περίπου λεπτά στη φωτιά και αποσύρουμε.

Για το κοκκινιστό:

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Σε ευρύχωρο και βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κρέας σε ελαιόλαδο, λίγα κομμάτια κάθε φορά για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και βράσει. Μόλις θωρακιστεί από όλες τις πλευρές προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον τοματοπελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τέλος τις ντομάτες. Σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

 

Σερβίρουμε το χιουνκιάρ μπεγιεντί βάζοντας κάτω την κρέμα μελιτζάνας και από πάνω το κοκκινιστό με τη σάλτσα.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

- Προσοχή, μην καούν οι μελιτζάνες γιατί θα έχουν βαριά γεύση
- Αν θέλουμε μπορούμε αντί για γάλα να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια γεύση
- Τα μπαχαρικά και τις ποσότητες τους τα ρυθμίζουμε σύμφωνα με τις γεύσεις μας

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}