ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
S Syrah 2017 - Αμπελώνες Σαμαρτζή
Κτήμα Σαμαρτζή

S SYRAH 2017 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗ

  Κοιλάδα των Μουσών, Βοιωτία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα ιδιαίτερο Syrah!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Κλεψύδρα Syrah 2017 των Αμπελώνων Σαμαρτζή είναι ένα Syrah διαφορετικό. Ο Παναγιώτης Σαμαρτζής και ο ξάδερφός του και οινολόγος Αποστόλης Μόκας, ζουν για τον πειραματισμό και τη δημιουργία κρασιών που εκφράζουν τόσο την ποικιλία όσο και το μοναδικό terroir της Κοιλάδας των 9 Μουσών στην Άσκρη Βοιωτίας.

Είναι το μοναδικό στην Ελλάδα στο οποίο η ζύμωση πραγματοποιείται με τη μέθοδο maceration carbonic. Αυτό σημαίνει ότι η αρχική ζύμωση γίνεται μέσα στην ίδια τη ρόγα του σταφυλιού, χωρίς αυτή να σπάσει.

Σε αντίθεση με την κλασσική οινοποίηση, ολόκληρα τα σταφύλια, χωρίς να υποστούν πιέσεις, τοποθετούνται στην ειδικού τύπου δεξαμενή. Στη συνέχεια αυτή σφραγίζεται και γεμίζεται με διοξείδιο του άνθρακα, αφαιρώντας όλο το οξυγόνο. Η αναερόβια ζύμωση ξεκινάει, με το διοξείδιο του άνθρακα να αποθαρρύνει την κλασσική ζύμωση των ζυμομυκήτων. Τα ένζυμα των ίδιων των σταφυλιών, διασπούν τα σάκχαρα εντός της ρόγας, αλλά μαζί τους διασπάται και το μηλικό οξύ που βρίσκεται στο σταφύλι. Η μηλική διάσπαση είναι το σημαντικότερο βήμα κατά τη διάρκεια της αναερόβιας ζύμωσης και της χαρίζει τα μοναδικά χαρακτηριστικά της.

Μέσω αυτής παράγονται κόκκινα κρασιά με ιδιαίτερα αρωματικό χαρακτήρα και μαλακές, βελούδινες τανίνες.

Το Κλεψύδρα Syrah 2017 των Αμπελώνων Σαμαρτζή θα γίνει σίγουρα ένα από τα αγαπημένα σου απαλά και φινετσάτα κόκκινα κρασιά!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Βαθύ ρουμπινί χρώμα στο ποτήρι.

Βατόμουρο και μαύρο κεράσι εντυπωσιάζουν αρχικά στη μύτη. Μπαχαρένιες νότες κανέλας, ροζ πιπεριού και κάρδαμου συμπληρώνουν το ζωηρό σύνολο.

Μέτριου όγκου σώμα, με ισορροπημένη οξύτητα και βελούδινες, απαλές τανίνες. Φινετσάτο γευστικά με το φρούτο να πλαισιώνεται από γλυκά μπαχάρια που παραμένουν στο μακράς διάρκειας τελείωμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Προέλευση Κοιλάδα των Μουσών, Βοιωτία
Ποικιλία Syrah
Αρώματα βατόμουρο, μαύρο κεράσι, κανέλα, ροζ πιπέρι, κάρδαμο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

S SYRAH 2017 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα, μοσχάρι με ελαφριές κόκκινες σάλτσες ή κίτρινα τυριά μεσαίας παλαίωσης.

Pizza με prosciutto και ρόκα

  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μπάλα ζύμη πίτσας, ανοιγμένη για μια πίτσα
  • 3/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 4 φέτες prosciutto, κομμένες στα τέσσερα
  • 1/4 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες λεπτές
  • 1-2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ρόκα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι. Απλώστε το μείγμα πάνω από την ανοιγμένη ζύμη πίτσας. Καλύψτε με τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα.

Απλώνουμε  ομοιόμορφα το prosciutto, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Αλείφουμε την κρούστα ζύμης περιμετρικά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Τοποθετήστε την πίτσα σε χαρτί ψησίματος και ψήστε μέχρι το τυρί να πάρει χρυσό χρώμα, περίπου 10 έως 12 λεπτά.

Ενώ η πίτσα είναι στον φούρνο, βάλτε τη ρόκα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα.

Αφαιρέστε την πίτσα από το φούρνο. Αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια απλώστε το μίγμα της ρόκας. Κόβουμε την πίτσα και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ο συνδυασμός prosciutto, σάλτσας ντομάτας και ρόκας οδηγεί στην επιλογή ενός ξηρού ροζέ κρασιού με σχετική οξύτητα και ένταση ή ενός κόκκινου με φρουτώδη χαρακτηριστικά και μαλακές τανίνες.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}