Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

5 + 1  Kokoras 2014 - Κτήμα Αγ. Γαβριήλ Αρχάγγελος
90
Κτήμα Αγ. Γαβριήλ Αρχάγγελος

5 + 1 KOKORAS 2014 - ΚΤΗΜΑ ΑΓ. ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ

  Ιταλία / Τοσκάνη
€87,00
69.00
€69,00

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ένα μοναδικό φρέσκο, φυσικό κόκκινο κρασί από την Τοσκάνη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Η Cuccuvaia απέκτησε αδερφάκι!

Ναι, είναι αγόρι! Και είναι ... Kokoras! Η Cuccuvaia έχει μικρό αδερφάκι! Το Kokoras 2014 του Κτήματος San Gabriel Archangelo, του αγαπημένου μας έλληνα παραγωγού Σταύρου Τσούκα από την Τοσκάνη είναι εδώ. Από την ίδια ποικιλία, από το ίδιο αμπελοτόπι με την Cuccuvaia, αλλά χωρίς πέρασμα από βαρέλι, ο Kokoras 2014 ξεχωρίζει και εντυπωσιάζει με τη φρεσκάδα του αλλά και την απρόσμενη πολυπλοκότητά του.

Επιμένοντας στο βασίλειο των πτηνών, στην βιοδυναμική καλλιέργεια και την φυσική οινοποίηση, ο γνωστός στην περιοχή και ως “il Greco”, Σταύρος Τσούκας, μεγαλουργεί στην στην καρδιά της ζώνης Montecucco DOCG, στον δήμο του Cinigiano στην περιοχή Maremma της Τοσκάνης συνεχίζοντας να παράγει τα εξαιρετικά κρασιά του που αποτελούν το cult μυστικό της περιοχής.

Το Sangiovese, η εμβληματική ποικιλία της Τοσκάνης αποδεικνύει ότι εκτός από μεγάλα κρασιά παλαίωσης, μπορεί με κατάλληλη οινοποίηση να εκφραστεί και σε νεαρά, φρέσκα κόκκινα κρασιά γεμάτα ενδιαφέρον.

Μια εξάδα του απίθανου Κοκορα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε κάθε περίπτωση.

Ο Kokoras προορίζεται για να καταναλωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Μην το αργείς.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Ωχρό ρουμπινί χρώμα στο ποτήρι, ενδεικτικό της φυσικής οινοποίησης.

Καθόλου ντροπαλό στη μύτη, εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή με τη φρουτένια, πολύπλοκη δομή του. Δαμάσκηνο, φράουλα και βύσσινο κερδίζουν τις εντυπώσεις αρχικά, με τα γήινα αρώματα να κερδίζουν έδαφος όσο αναπνέει. Νωπό χώμα, μανιτάρι και βρεγμένα φύλλα συνδυάζονται με φρεσκοκομμένο καφέ, δέρμα και νύξεις πελτέ ντομάτας και ελιάς. Κακάο και μεταλλικές νότες ολοκληρώνουν το κάθε άλλο παρά απλό αρωματικό σύνολο.

Στόμα γεμάτο ένταση, με το μέτριο + σώμα του να ισορροπεί όμορφα με τη μέτριας έντασης οξύτητα και τις αισθητές αλλά ζουμερές τανίνες του. Φράουλα, κεράσι, μανιτάρι και ελιά ξεχωρίζουν και συνεχίζουν στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Τοσκάνη
Ποικιλία Sangiovese
Αρώματα δαμάσκηνο, φράουλα, βύσσινο, νωπό χώμα, μανιτάρι, βρεγμένα φύλλα, καφές, δέρμα, πελτές ντομάτας, πάστα ελιάς, κακάο, μεταλλικότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

5 + 1 KOKORAS 2014 - ΚΤΗΜΑ ΑΓ. ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με pasta Carbonara, κοτόπουλο Cacciatore, pizza με prosciutto και ρόκα

Pizza με prosciutto και ρόκα

  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μπάλα ζύμη πίτσας, ανοιγμένη για μια πίτσα
  • 3/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 4 φέτες prosciutto, κομμένες στα τέσσερα
  • 1/4 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες λεπτές
  • 1-2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ρόκα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι. Απλώστε το μείγμα πάνω από την ανοιγμένη ζύμη πίτσας. Καλύψτε με τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα.

Απλώνουμε  ομοιόμορφα το prosciutto, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Αλείφουμε την κρούστα ζύμης περιμετρικά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Τοποθετήστε την πίτσα σε χαρτί ψησίματος και ψήστε μέχρι το τυρί να πάρει χρυσό χρώμα, περίπου 10 έως 12 λεπτά.

Ενώ η πίτσα είναι στον φούρνο, βάλτε τη ρόκα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα.

Αφαιρέστε την πίτσα από το φούρνο. Αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια απλώστε το μίγμα της ρόκας. Κόβουμε την πίτσα και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ο συνδυασμός prosciutto, σάλτσας ντομάτας και ρόκας οδηγεί στην επιλογή ενός ξηρού ροζέ κρασιού με σχετική οξύτητα και ένταση ή ενός κόκκινου με φρουτώδη χαρακτηριστικά και μαλακές τανίνες.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}