Το Mangata Μαυρούδι του Κτήματος Κοντογιάννη είναι φρουτώδες και βελούδινο κόκκινο κρασί που εντυπωσιάζει με το μινιμαλισμό του, μιας και πρόκειται για ένα κρασί φυσικής οινοποίησης, που αφήνει την ποικιλία να μιλήσει μόνη της!
Το οινοποιείο της οικογένειας Κοντόγιαννη δημιουργήθηκε από την ανάγκη για επιστροφή στη φύση και στον αγνό τρόπο ζωής. Ο Μιχάλης Κοντόγιαννης άφησε πίσω του την πολύβουη Αθήνα και την δημοσιογραφία για να ασχοληθεί με τα κτήματα που του άφησε ο πατέρας του στο Πεντεσκούφι Κορινθίας. Από το 1999 είχαν εφαρμόσει βιολογική καλλιέργεια και μετά, το 2006 ήρθε και η βιοδυναμική. Στα κτήματα της οικογενείας καλλιεργούνται κυρίως ελιές και σταφύλια που δίνουν είτε πετιμέζι είτε κρασί. Ένα από τα κρασιά τους είναι το Mangata Μαυρούδι, με μια ετικέτα έργο τέχνης. Το Μαυρούδι της Πελοποννήσου είναι συγγενική ποικιλία με το Αγιωργίτικο και έχει πλούσια αρώματα κόκκινων φρούτων, μαλακές τανίνες και νότες γλυκών μπαχαρικών.
Στο Mangata Μαυρούδι του Κτήματος Κοντογιάννη η πολύ προσεκτική οινοποίηση ηπίων παρεμβάσεων δίνει ένα κρασί με ζουμερό φρούτο και τραγανή οξύτητα που εκφράζει τέλεια την ποικιλία και το terroir.
Δοκίμασε το Mangata Μαυρούδι του Κτήματος Κοντογιάννη ελαφρώς δροσερό και θα σε γοητεύσει.