ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κοτσιφάλι Single Vineyard Livades 2023 - Αμπελώνες Καραβιτάκη
Αμπελώνες Καραβιτάκη

ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ SINGLE VINEYARD LIVADES 2023 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

  Ελλάδα / Χανιά
€22,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Κρήτη - Βουργουνδία σημειώσατε Χ!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Κοτσιφάλι Single Vineyard Livades των Αμπελώνων Καραβιτάκη είναι σίγουρα ένα από τα πιο φίνα και ζουμερά κόκκινα της Κρήτης, που βάζει το Κοτσιφάλι στο θρόνο του. Η δύστροπη αυτή κόκκινη ποικιλία στα κατάλληλα χέρια αποδεικνύει πως μπορεί πραγματικά να μεγαλουργήσει και να μας γνωρίσει μια πτυχή της που μέχρι σήμερα δεν ξέραμε οτι υπήρχε!

Ο Νίκος Καραβιτάκης θέλοντας να εξερευνήσει το δυναμικό των Κρητικών ποικιλιών και πιο συγκεκριμένα το δυναμικό που κρύβει το Κοτσιφάλι άρχισε να πειραματίζεται με παλιά κλήματα και μονοποικιλιακές οινοποιήσεις.  Το Κοτσιφάλι Single Vineyard Livades των Αμπελώνων Καραβιτάκη είναι ίσως το πιο ιδιαίτερο κρασί από την Κρήτη που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα μιας και υπογραμμίζει την κομψή πλευρά της ποικιλίας, αυτή που θυμίζει Pinot Noir. Σε αυτό οφείλονται τα κλήματα ηλικίας άνω των 50 ετών που δίνουν συμπυκνωμένο φρούτο και η μίνιμαλ οινοποίηση που περιλαμβάνει γηγενείς ζύμες και παλαίωση σε χρησιμοποιημένα βαρέλια Stockinger των 500 λίτρων για 10 μήνες.

Σου υποσχόμαστε πως αν το δοκιμάσεις θα κολλήσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Κοτσιφάλι Single Vineyard Livades των Αμπελώνων Καραβιτάκη έχει λαμπερό ρουμπινί χρώμα και εκφραστικά αρώματα κόκκινων φρούτων όπως φράουλα, σμέουρο, κεράσι και ρόδι. Σε δεύτερο ρόλο συναντάμε νότες βοτάνων όπως θυμάρι και λεβάντα και πράσινο τσάι.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, ζωηρή οξύτητα και μεταξένιες ταννίνες. Τα ζουμερά και τραγανά κόκκινα φρούτα μπλέκονται με νότες κανέλας και πράσινου τσαγιού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Χανιά, Κρήτη
Ποικιλία Κοτσιφάλi
Αρώματα φράουλα, σμέουρο, κεράσι, ρόδι, θυμάρι, λεβάντα, πράσινο τσάι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ SINGLE VINEYARD LIVADES 2023 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με φιλέτο τόνου με caponata, spaghetti με σάλτσα napolitana και κοτόπουλο κοκκινιστό με ελιές και πιπεριές.

Ριγγατόνι με ντομάτα, πανσέτα και κατσικίσιο τυρί

  • 4 ώριμες ντομάτες μεσαίου μεγέθους
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι πανσέτα κομμένη σε κύβους
  • 150 γρ κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κυβάκια
  • ½ κιλό ριγκατόνι
  • Φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC. 

Τεμαχίστε τις ντομάτες κατά μήκος σε φέτες και απλώστε τις σε ένα ταψί. Περιχύστε με το ελαιόλαδο, προσθέστε αλάτι (κατά βούληση) και απλώστε την ψιλοκομμένη πανσέτα σε όλη την έκταση του ταψιού.

Ψήστε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, έως ότου οι ντομάτες μαλακώσουν. Τοποθετήστε τα κομμάτια του κατσικίσιου τυριού πάνω σε κάθε ντομάτα και δυναμώστε τη φωτιά στους 250ο C. Ψήστε για περίπου 10 ακόμη λεπτά έως ότου η πανσέτα γίνει τραγανή και το τυρί πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα.

Βράστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (aldente) και στραγγίστε τα καλά. Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, προσθέστε λίγο λάδι και ανακατέψτε τα ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Με ένα κουτάλι τοποθετήστε τις μισές ντομάτες με το λιωμένο τυρί και την πανσέτα πάνω από τα μακαρόνια, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε με τα ριγκατόνι έως ότου οι ντομάτες διαλυθούν και αναμιχθούν με το σύνολο.

Όταν σερβίρετε προσθέστε τις υπόλοιπες ντομάτες με το λιωμένο τυρί και την πανσέτα στο πλάι κάθε πιάτου. Πασπαλιστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέστε φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο η κρεμώδης υφή του κατσικίσιου τυριού όσο και η λιπαρή και έντονη πανσέτα χρειάζονται ένα κόκκινο κρασί με αρκετή οξύτητα για να σπάσει τη λιπαρότητα του πιάτου. Μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν ένα Ξινόμαυρο Νάουσας ή ένα χαρμάνι Syrah.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}