ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κουρίτες Cava 2013 - Αμπελώνας Καμκούτη
Αμπελώνας Καμκούτη

ΚΟΥΡΙΤΕΣ CAVA 2013 - ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΚΑΜΚΟΥΤΗ

  Ελλάδα / Κοζάνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

H Μεγάλη Έκπληξη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Κουρίτες Cava 2013 ήταν αναμφισβήτητα ένα από τα μεγάλα hit του Οινοράματος, μιας και εκεί παρουσιάστηκε για πρώτη φορά! Δεν υπήρξε ούτε ένας που να το δοκίμασε και να μην αναφώνησε ΟΥΑΟΥ! 

Οι Κουρίτες Cava είναι το αποτέλεσμα ενός πολύ επιτυχημένου «πειράματος», που ξεκίνησε τυχαία. Ένα μέρος από το χαρμάνι Ξινόμαυρο – Cabernet Sauvignon – Merlot που προορίζεται για τους Κουρίτες Ερυθρό ξεχάστηκε στο βαρέλι και δεν μπήκε στο κρασί. Όταν το ανακάλυψαν ήταν ήδη αργά καθώς οι Κουρίτες Ερυθρό ήταν έτοιμοι και εμφιαλωμένοι. Έτσι πήραν μια απόφαση. Να αφήσουν τη ξεχασμένη ποσότητα στο βαρέλι και να δουν που θα φτάσει η εξέλιξη και η αντοχή της. Έμεινε 60 μήνες (5 χρόνια, δεν το λες και λίγο!) και όχι μόνο άντεξε αλλα έγινε απροσδόκητα καλό! Εμφιαλώνεται λοιπόν και πλέον κυκλοφορεί σαν Κουρίτες Cava.

Στον πρώτο διαγωνισμό που συμμετέχει, στο Διαγωνισμό Οίνου της Θεσσαλονίκης, αποσπά Ασημένιο Μετάλλιο και από ότι φαίνεται η πορεία του προμηνύεται λαμπρή. ‘Εμπειροι γευσιγνώστες αλλά και οινόφιλοι συμφώνησαν πως πρόκειται για ένα απόλυτα ισορροπημένο κόκκινο κρασί, φτιαγμένο για μεγάλες συγκινήσεις. 

Οι περιορισμένες φιάλες του το καθιστούν ήδη συλλεκτικό!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο ρουμπινί με γκρενά ανταύγειες.

Μύτη μεθυστική με αρώματα αποξηραμένου σύκου, λιαστής τομάτας, μαύρου κερασιού, καφέ, τσαγιού, κανέλας, γλυκόριζας και μπαχαριού. Έπειτα από λίγο νύξεις καπνού και δαμάσκηνου κάνουν την εμφάνισή τους.

Στόμα κομψό και πολύπλοκο με νότες βύσσινου, κερασιού, δαμάσκηνου, μαρμελάδας κράνου σε ένα πικάντικο, μπαχαρένιο φόντο. Έχει μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και φίνες, μεταξένιες τανίνες. Η επίγευση μαύρου τσαγιού μένει στο στόμα για ώρα!

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2013
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Βελβεντός, Κοζάνη
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Cabernet Sauvignon, Merlot
Αρώματα Βιολέτα, νυχτολούλουδο, βύσσινο, κεράσι, δαμάσκηνο, φραγκοστάφυλο, κανέλα, μοσχοκάρυδο, βανίλια, κέδρος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 60 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΟΥΡΙΤΕΣ CAVA 2013 - ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΚΑΜΚΟΥΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με μοσχαράκι κοκκινιστο με ρύζι ή μακαρόνια, πιάτα κυνηγιού ή ζυμαρικά με κιμά

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Για το στιφάδο

1 κιλό βόειο κρέας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
1 κιλό φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 πατάτα (ολόκληρη)
1 ξύλο κανέλας
2 κόκκους μπαχάρι
1 ποτήρι βραστό νερό
Αλάτι
Πιπέρι
 

Για ζυμαρικά

 1 πακέτο σπαγγέτι
τριμμένο παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πιπερώνουμε.

Σοτάρουμε το κρέας με λίγο λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσει, γυρνώντας το ταχτικά, για  να μην κολλήσει .

Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε το κρέας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τις φρέσκιες ντομάτες και μία ολόκληρη πατάτα (για να χυλώσει η σάλτσα).

Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για να μην ξυνίσει η σάλτσα), αλάτι κατά βούληση, 2 κόκκους μπαχάρι, ένα ξύλο κανένας και ένα ποτήρι βραστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα για ν΄αναπνέει) και σιγοβράζουμε γυρίζοντάς το από καιρό σε καιρό.

Αν τυχόν απορροφηθεί η σάλτσα μέχρις ότου ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Περνάμε τη σάλτσα (μαζί με την πατάτα) από  blender και την ξαναβάζουμε να βράσει για μαζί με το κρέας, μέχρι να μαλακώσει επαρκώς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το φαγητό, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με  τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε στο πιάτο κόκκινη σάλτσα(όση θέλουμε) και ένα κομμάτι κρέας ανά μερίδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}