ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
La Bruja de Rozas 2021 - Comando G
Comando G

LA BRUJA DE ROZAS 2021 - COMANDO G

  Ισπανία
€38,10
€33,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ασύλληπτη φινέτσα με 95pts από Robert Parker!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Πόσο cool τύποι μπορεί να είναι για να ονομάσουν το δημιούργημά τους Comando G* (Κομάντο Χε -για τους παλιότερους, στην Ελλάδα ονομαζόταν Ομάδα G), από το όνομα του αγαπημένου τους cartoon όταν ήταν πιτσιρίκια; Στην περίπτωσή τους το G συμβολίζει τη Garnacha (σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο Grenache Rouge) και το γρανιτικό έδαφος (Granitic). Και πόσο cool πρέπει να είναι για να επιλέξουν για το La Bruja de Rozas - Comando G, παλιά, εγκαταλελειμμένα αμπέλια Garnacha σε δυσπρόσιτες, απότομες πλαγιές της άσημης περιοχής Gredos (το τρίτο G), κοντά στη Μαδρίτη. Η χρονιά του 2021 απέσπασε 95pts από Robert Parker!

Θέλεις να σου πούμε πόσο cool; Τόσο ώστε το La Bruja de Rozas Comando G να σκοράρει κάθε χρόνο, ασύλληπτα υψηλές βαθμολογίες, λόγω της ασύλληπτης σχέσης ποιότητας-τιμής που έχει και της απίθανης φινέτσας του.

To project Comando G* ξεκίνησε από δυο φίλους, τον Fernando Garcia και τον Daniel Gómez Jiménez-Landi. Και οι δυο δούλευαν σε οινοποιεία γύρω από τη Μαδρίτη, όταν το 2008 αποφάσισαν πως κάποιος έπρεπε να δώσει τη σημασία που άξιζε στα παλιά, σχεδόν εγκαταλελειμμένα αμπέλια Garnacha σε δύσβατες πλαγιές στην περιοχή Gredos. Η περιοχή αυτή απλώνεται σε 3 διαφορετικές περιφέρειες. Της Μαδρίτης, της Castilla La Mancha και της Castilla Y Leon.

Για το La Bruja de Rozas Comando G, τα σταφύλια προέρχονται από το Rozas de Puerto Real, της Μαδρίτης. Τα αμπέλια ηλικίας 50-80 ετών μεγαλώνουν σε υψόμετρο 850 μέτρων, σε γρανιτικό έδαφος. Ο τρύγος γίνεται με το χέρι και με έμπνευση τη Βουργουνδία, η Granacha ζυμώνει με ολόκληρα τσαμπιά (whole bunches). Έτσι, γίνεται ήπια εκχύλιση τανινών και ενισχύεται η πολυπλοκότητα και η φρεσκάδα του κρασιού. Η ζύμωση γίνεται με γηγενείς ζύμες και έπειτα ωριμάζει σε δρύινες δεξαμενές για 9 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και με ελάχιστες πρόσθετες παρεμβάσεις (αλλιώς τι σόι commando θα ήταν;). 

Το La Bruja de Rozas Comando G είναι ένα κρασί συγκλονιστικής φινέτσας που δε γίνεται να μη σε εντυπωσιάσει!



*Το Comando G ήταν ένα παλιό καρτούν με 5 παιδιά ήρωες που έσωζαν τον κόσμο. Για τους παλιούς, στην Ελλάδα ονομαζόταν Ομάδα G.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και μεθυστική μύτη, με τα αρώματα των κόκκινων φρούτων να κυριαρχούν. Νότες λευκού πιπεριού, μπαχαριού, ξύσματος πορτοκαλιού, τσαγιού και βουτύρου συμπληρώνουν το μοναδικό σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, διακριτική οξύτητα και βελούδινες τανίνες. Ζουμερό κεράσι, φράουλα και φραμπουάζ πλαισιώνονται από νότες κέδρου, τσαγιού και πιπεριού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Μαδρίτη, Ισπανία
Ποικιλία Garnacha
Αρώματα Λευκό πιπέρι, μπαχάρι, ξύσμα πορτοκάλι, τσάι, βούτυρο, κεράσι, φράουλα, φραμπουάζ, κέδρος.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 9 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LA BRUJA DE ROZAS 2021 - COMANDO G

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψητή γαλοπούλα, πικάντικα πιάτα, ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα, ή αρνάκι στο φούρνο.

Roast beef με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα ψητού

Για το μοσχαρίσιο φιλέτο (Roast Beef)
1200 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο
1 σκελίδα σκόρδο
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
30 γρ. βούτυρο
20 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κόκκους πιπεριών
Φύλλα από 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
Φύλλα από 2-3 κλωναράκια θυμάρι
Θαλασσινό αλάτι

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
1000 γρ. κόκκινες γλυκοπατάτες
100 ml. κρέμα γάλακτος
50 ml. γάλα
40 γρ. βούτυρο
3-4 φυλλαράκια φασκόμηλο
½ κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι

Για την σάλτσα ψητού
300 ml. ζωμό κρέατος
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
20 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
25 γρ. βούτυρο
1 μεγάλο πορτοκάλι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες τυλίγοντάς τις σε λαδόκολλα και ψήνοντας στους 200ο C για όσο χρειαστεί (περίπου 1 ώρα).

Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι για να δούμε αν έχουν ψηθεί, κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε, τις λιώνουμε και τις κρατάμε ζεστές.

Βράζουμε το γάλα και την κρέμα μαζί με τα φύλλα του φασκόμηλού σε χαμηλή φωτιά, αφαιρούμε τα φύλλα και προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες. Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.

Ανακατεύουμε και αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο.


Για το φιλέτο μοσχάρι (Roast Beef)
Δένουμε το φιλέτο με σπάγκο ή ζητάμε από το χασάπη να μας το φτιάξει.

Αλέθουμε στο multi τ΄αποξηραμένα μανιτάρια, τα πιπέρια, τα βότανα και λίγο αλάτι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε το φιλέτο σε πολύ δυνατή φωτιά.

Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές το τοποθετούμε σε σχάρα ψησίματος και από κάτω βάζουμε ένα ταψί.
Αλείφουμε το φιλέτο με βούτυρο και απλώνουμε παντού το μείγμα που ετοιμάσαμε με τα μυρωδικά και τα μανιτάρια.

Ψήνουμε το φιλέτο στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για περίπου 50 λεπτά στους 200ο C, για ένα μέτριο ψήσιμο. Ενώ αν θέλουμε το φιλέτο καλοψημένο συνεχίζουμε για περίπου 15 λεπτά ακόμη. Για rare το ψήνουμε μόνο 35 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε το φιλέτο από το φούρνο το τυλίγουμε καλά με αλουμινόχαρτο αφήνοντάς το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 40 λεπτά πριν το σερβίρουμε.


Για τη σάλτσα ψητού (gravy)
Μέσα στο ζωμό μουλιάζουμε τα μανιτάρια για όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε.

Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο τοποθετούμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει κεχριμπαρένιο χρώμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.

Προσθέτουμε το ζωμό, αφού αφαιρέσουμε τα μανιτάρια και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί διορθώνουμε το αλάτι.

Σερβίρουμε το roast beef κομμένο σε φέτες, με τον πουρέ γλυκοπατάτας και τη σάλτσα.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Φροντίζουμε ο ζωμός να είναι περασμένος από σίτα και αν είναι σπιτικός να έχει αφαιρεθεί το λίπος του
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σάλτσα ψητού ραντίζουμε το φιλέτο με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}