ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
La Galoche 2021 - Domaine Saint-Cyr
Domaine Saint-Cyr

LA GALOCHE 2021 - DOMAINE SAINT-CYR

  Γαλλία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια υπέροχη έκφραση του Gamay!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Beaujolais La Galoche Domaine Saint-Cyr είναι μια υπέροχη έκφραση του Gamay και του Beaujolais, με έντονο φρούτο και φίνο χαρακτήρα. Το Beaujolais δεν κάνει μόνο το «φρουτοχυμό» Nouveaux αλλά και σοβαρά κρασιά όπως το La Galoche! Δοκίμασε το και θα καταλάβεις!

Ο Raphael Saint-Cyr είναι η τέταρτη γενιά στο Domaine Saint-Cyr, το οποίο δημιουργήθηκε από τον προπάππου του, Pierre Saint-Cyr. Το κτήμα βρίσκεται στο Anse, στο νότιο άκρο του Beaujolais ενώ από το 2008 που ανέλαβε ο Raphael απέκτησε αμπέλια και βορειότερα, στα crus των Morgon, Regnié, Chénas και Moulin-à-Vent. Έχοντας δει τον παππού και τον θείο του να αρρωσταίνουν από τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνταν στο αμπέλι, ο Raphael είχε πειστεί να εφαρμόσει πιστοποιημένη βιολογική αμπελοκαλλιέργεια και στα 23 εκτάρια του, καθιστώντας το Domaine Saint Cyr έναν από τα μεγαλύτερα domaine που καλλιεργούνται βιολογικά στο Beaujolais.

Το Beaujolais La Galoche Domaine Saint-Cyr προέρχεται από το μεγαλύτερο αμπελοτόπι του κτήματος, το Les Pierres dorées, από κλήματα που φυτεύτηκαν το 1950-2010. Τα σταφύλια υπόκεινται σε ανθρακική διαβροχή (maceration carbonique) για 6 μέρες και έπειτα το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες σε τσιμεντένιες δεξαμενές όπου και ωριμάζει για 6 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι ζουμερό και φρουτώδες με μεταξένιες τανίνες.

Απόλαυσε το ελαφρώς δροσερό παρέα με κάθε λογής μεζεδάκια!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Το Beaujolais La Galoche Domaine Saint-Cyr έχει μέτριο πορφυρό χρώμα και μεθυστικά αρώματα φράουλας, κερασιού, σμέουρου, ροδιού, τσαγιού και καραμέλας.

Στο στόμα έχει μέτριο (-) σώμα, τραγανή οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Ζουμερά κόκκινα φρούτα μπλέκονται με γήινες νότες, νύξεις κανέλας και μωβ λουλουδιών.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Beaujolais, Γαλλία
Ποικιλία Gamay
Αρώματα Φράουλα, κεράσι, σμέουρο, ρόδι, τσάι, καραμέλα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 15°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LA GALOCHE 2021 - DOMAINE SAINT-CYR

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με pizza, φιλέτο τόνου tataki, sushi bowl

Pizza με prosciutto και ρόκα

  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μπάλα ζύμη πίτσας, ανοιγμένη για μια πίτσα
  • 3/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 4 φέτες prosciutto, κομμένες στα τέσσερα
  • 1/4 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες λεπτές
  • 1-2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ρόκα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι. Απλώστε το μείγμα πάνω από την ανοιγμένη ζύμη πίτσας. Καλύψτε με τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα.

Απλώνουμε  ομοιόμορφα το prosciutto, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Αλείφουμε την κρούστα ζύμης περιμετρικά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Τοποθετήστε την πίτσα σε χαρτί ψησίματος και ψήστε μέχρι το τυρί να πάρει χρυσό χρώμα, περίπου 10 έως 12 λεπτά.

Ενώ η πίτσα είναι στον φούρνο, βάλτε τη ρόκα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα.

Αφαιρέστε την πίτσα από το φούρνο. Αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια απλώστε το μίγμα της ρόκας. Κόβουμε την πίτσα και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ο συνδυασμός prosciutto, σάλτσας ντομάτας και ρόκας οδηγεί στην επιλογή ενός ξηρού ροζέ κρασιού με σχετική οξύτητα και ένταση ή ενός κόκκινου με φρουτώδη χαρακτηριστικά και μαλακές τανίνες.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}