ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μαυροτράγανο Λαγότοπος 2021 - Κτήμα Μιχαηλίδη
Κτήμα Μιχαηλίδη

ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ ΛΑΓΟΤΟΠΟΣ 2021 - ΚΤΗΜΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

  Ελλάδα / Δράμα
€73,30
€64,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η απόδειξη ότι το Μαυροτράγανο δε γνωρίζει σύνορα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Λαγότοπος Μαυροτράγανο 2021 από το Κτήμα Μιχαηλίδη είναι άλλη μια απόδειξη πως στο κρασί δεν πρέπει να υπάρχουν στεγανά μιας και η Σαντορινιά ποικιλία δίνει τον καλύτερο της χαρακτήρα σε πιο βόρειες περιοχές όπως αυτή της Δράμας. Το Μαυροτράγανο του Μιχαηλίδη είναι για πολλούς το καλύτερο κρασί του οινοποιείου. Εμείς απλά σε προκαλούμε να το δοκιμάσεις για να το διαπιστώσεις μόνος σου.

Το Μαυροτράγανο, μια ποικιλία με καταγωγή από τις Κυκλάδες, βρήκε νέο σπίτι στα εύφορα εδάφη των Κυργίων, όταν το 2010 ο Ιορδάνης Μιχαηλίδης αποφάσισε να πειραματιστεί με κάτι τολμηρό: να μεταφυτεύσει αυτή την απαιτητική και σπάνια ποικιλία στο βόρειο terroir της Δράμας. Η απόφαση αυτή δεν ήταν τυχαία αλλά μια πράξη πίστης στη γη, στο κλίμα και στην σπουδαιότητα της ποικιλίας. Με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και σχολαστική φροντίδα, το Μαυροτράγανο του Λαγότοπου του Κτήματος Μιχαηλίδη ωρίμασε αργά, αποκτώντας βάθος, ένταση και συμπύκνωση. Ο πολύτιμος χυμός ωρίμασε για 18-22 μήνες σε γαλλικά μικρά δρύινα βαρέλια (barriques). Έπειτα το κρασί εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο και έτοιμο να σε συναρπάσει.

Η παραγωγή είναι εξαιρετικά περιορισμένη – μόλις 930 φιάλες – γι’ αυτό ξέρεις τι να κάνεις.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Λαγότοπος Μαυροτράγανο 2021 από το Κτήμα Μιχαηλίδη έχει βαθύ πορφυρό, σχεδόν αδιαπέραστο, χρώμα. Στο ποτήρι ξεδιπλώνει ένα πολύπλοκο αρωματικό μπουκέτο, με αρώματα από μαύρο κεράσι, βατόμουρο, δαμάσκηνο, φρούτα του δάσους, μωβ άνθη, πικάντικα μπαχαρικά, βότανα, βανίλια και νότες από γαρύφαλλο.

Στο στόμα, η εμπειρία είναι εξίσου εντυπωσιακή: γεμάτο σώμα, στιβαρές αλλά καλοδουλεμένες ταννίνες, ισορροπημένη οξύτητα και μια παρατεταμένη, απολαυστική επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Δράμα, Ελλάδα
Ποικιλία Μαυροτράγανο
Αρώματα μαύρο κεράσι, βατόμουρο, δαμάσκηνο, φρούτα του δάσους, μωβ άνθη, πικάντικα μπαχαρικά, βότανα, βανίλια, γαρύφαλλο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18-22 Μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12-14°C
Παλαίωση 5-8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ ΛΑΓΟΤΟΠΟΣ 2021 - ΚΤΗΜΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με: μοσχάρι ραγού, αγριογούρουνο κρασάτο, παλαιωμένα κίτρινα τυριά ή πιάτα με πλούσιες, πικάντικες σάλτσες.

Filet Mignon με σάλτσα κόκκινου κρασιού

Συστατικά

2-4 filet mignon, 3 – 5 πόντους σε πάχος

Αλάτι

Canola or grape seed oil

3-4 κτσ βούτυρο

2 κύπελα κόκκινο κρασί με γεμάτο σώμα (εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα αγαπημενο Cabernet Sauvignon)

Μαύρο πιπέρι

Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά

Μερίδες:4

Όπως με κάθε συνταγή που απαιτεί τη χρήση μεγάλης ποσότητας κρασιού, βασικό είναι να χρησιμοποιείτε κρασί που σας αρέσει! Σκεφτείτε ότι η σάλτσα θα είναι σε μεγάλο βαθμό το κρασί σε συμπυκνωμένη μορφή. Αν δεν σας αρέσει το κρασί εξαρχής, τότε το πιθανότερο είναι να μην σας αρέσει και η σάλτσα. Για αυτό επιλέξτε κρασί που σας αρέσει. Ξέρω, είναι κρίμα αλλά πιστέψτε με, δεν πάει χαμένο.

Διαδικασία

1 Καθαρίστε τις μπριζόλες σας από τα σκληρά λίπη και αφαιρέστε ότι άλλο δεν σας αρέσει.

2 Αφήστε τις μπριζόλες σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 60 λεπτά και σκουπήστε με χαρτί κουζίνας, αφαιρώντας όλο το νερό και πιθανά αίμα. Πριν τις μαγειρέψετε περχύστε τις με λίγο λάδι και αλατίστε τις καλά.

3 Ζεστάνετε δύο κουταλίες λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε ψηλή φωτιά για περίπου ένα λεπτό. Απλώστε το λάδι σε όλο το τηγάνι με περιστροφικές κινήσεις. Ρίξτε τις μπριζόλες και χαμηλώστε αμέσως τη θερμοκρασία σε μεσαία. Αφήστε τις για περίπου 3 λεπτά χωρίς να τις κινήσετε και προπαντώς χωρίς να τις τρυπήσετε. Ανάλογα με το πάχος ή το πόσο καλά μαγειρεμένα θέλετε τα filet mignon σας, μπορείτε να τα αφήσετε ‘εως 6 λεπτά στη φωτιά.

4 Γυρίστε τα filet mignon και ψήστε τα για άλλα 2-5 λεπτά ανάλογα με το πάχος τους και το πόσο καλοψημένα τα θέλετε. Βγάλτε τα από τη φωτιά, σκεπάστε με ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε τα έως ότου ετοιμάσουμε τη σάλτσα.

5 Ρίξτε το κρασί στο τηγάνι και δυναμώστε τη φωτιά. Αφήστε το κρασί να βράσει μέχρι να μείνουν τα ¾ του για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το χυμό από τις μπριζόλες αν έχουν βγάλει όσο τις έχετε στην άκρη. Με σβηστή φωτιά περιμένετε μέχρι να σταματήσει να βράζει. Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο μια κουταλιά τη φορά ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Προσθέστε αλάτι και σερβίρετε περιχύνοντας τις μπριζόλες. Προσθέστε φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι κατά το σερβίρισμα.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}