ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Lagrein 2019 - Elena Walch
Elena Walch

LAGREIN 2019 - ELENA WALCH

  Ιταλία / Alto Adige
€20,50
€17,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Μια Ιταλική ποικιλία γεμάτη μυστήριο και φινέτσα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Είμαστε σίγουροι πως αυτή την ποικιλία δεν την έχεις ξανακούσει! Οι ρίζες της ποικιλίας φαίνεται να είναι κοντά στο Trentino της Ιταλίας, δίπλα στο ποταμό Lagarina, απ’ όπου πήρε το όνομα της. Καλλιεργείται στην ευρύτερη περιοχή και δίνει κρασιά πολύ φρουτώδη με ελαφρύ σώμα.

Και τώρα που σου είπαμε τα βασικά, ας πάμε παρακάτω. Το οινοποιείο της Elena Walch, με ιστορία ετών στην οινική παράδοση είναι ένα από τα κορυφαία της περιοχής, με εμμονή στην τελειότητα και τη φινέτσα. Το όραμα της Walch ήταν να δημιουργήσει κρασιά που αντανακλούν την ιδιαιτερότητα του terroir της περιοχής. Ασχολήθηκε με ποικιλίες διεθνείς, αλλά και τοπικές. Το Lagrein είναι μια από αυτές! Ακολουθείται κλασική ερυθρή οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, για περίπου 10 μέρες και έπειτα μπαίνει σε μεγάλα γαλλικά δρύινα βαρέλια να ωριμάσει, μέχρι να είναι έτοιμο για να φτάσει στο ποτήρι σου.

Οι Ιταλοί υποστηρίζουν πως έχει την οξύτητα που χρειάζεται για να ταιριάξει τέλεια με φαγητό και σάλτσες τομάτας! Κ αν το λένε οι «ειδικοί» εμείς απλά θα συμφωνήσουμε!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι λαμπερό πορφυρό, μέτριας έντασης.

Στη μύτη είναι μέτριας αρωματικής έντασης με έντονο φρουτώδη χαρακτήρα: κεράσι, βύσσινο, δαμάσκηνο πλαισιωμένα από πικάντικες νότες κανέλας και πιπεριού αλλά και νύξεις καραμέλας γάλακτος.

Στο σώμα είναι μέτριου όγκου, με τραγανή οξύτητα και βελούδινες τανίνες. Πλούσια αρώματα κερασιού, δαμάσκηνου, ώριμης φράουλας και βατόμουρου γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά. Κανέλα, βανίλια, κακάο, καραμέλα βουτύρου και κέδρος χαρίζουν έξτρα πόντους πολυπλοκότητας στο σύνολο. Μαρμελαδένια επίγευση που διαρκεί…

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Ιταλία, Alto Adige
Ποικιλία Lagrein
Αρώματα Κεράσι, βύσσινο, δαμάσκηνο, κανέλα, πιπέρι, καραμέλα γάλακτος.
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 4 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LAGREIN 2019 - ELENA WALCH

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

 Συνδύασέ το με ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα, pizza, αλλαντικά.

Pizza με prosciutto και ρόκα

  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μπάλα ζύμη πίτσας, ανοιγμένη για μια πίτσα
  • 3/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 4 φέτες prosciutto, κομμένες στα τέσσερα
  • 1/4 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες λεπτές
  • 1-2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ρόκα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι. Απλώστε το μείγμα πάνω από την ανοιγμένη ζύμη πίτσας. Καλύψτε με τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα.

Απλώνουμε  ομοιόμορφα το prosciutto, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Αλείφουμε την κρούστα ζύμης περιμετρικά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Τοποθετήστε την πίτσα σε χαρτί ψησίματος και ψήστε μέχρι το τυρί να πάρει χρυσό χρώμα, περίπου 10 έως 12 λεπτά.

Ενώ η πίτσα είναι στον φούρνο, βάλτε τη ρόκα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα.

Αφαιρέστε την πίτσα από το φούρνο. Αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια απλώστε το μίγμα της ρόκας. Κόβουμε την πίτσα και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ο συνδυασμός prosciutto, σάλτσας ντομάτας και ρόκας οδηγεί στην επιλογή ενός ξηρού ροζέ κρασιού με σχετική οξύτητα και ένταση ή ενός κόκκινου με φρουτώδη χαρακτηριστικά και μαλακές τανίνες.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}