Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Le Sang de la Pierre 2017 (Αίμα της Πέτρας) - Οινοποιία Αϊβαλή
Οινοποιία Αϊβαλή

LE SANG DE LA PIERRE 2017 (ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ) - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

  Ελλάδα / Νεμέα
€31,60
26.90
€26,90

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Το καλύτερο Αίμα της Πέτρας έως τώρα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Le Sang de la Pierre (Αίμα της Πέτρας), το γνωρίσαμε για πρώτη φορά πριν 4 χρόνια. Ήρθε, πήρε την υψηλότερη έως τώρα βαθμολογία στο botilia.gr και εξαντλήθηκε άμεσα. 

Από τότε, όσοι το έχετε δοκιμάσει συμφωνείτε μαζί μας, πως κάθε χρόνο επιστρέφει καλύτερο. Ναι, γίνεται!

Ο Χρήστος Αϊβαλής βέβαια μας το έλεγε εδώ και καιρό. Ούτε ο ίδιος δεν θα μπορούσε να περιμένει τέτοια συμπύκνωση και φινέτσα. Το Le Sang de la Pierre επέστρεψε και αποδεικνύει ότι είναι αδιαμφισβήτητα και θα είναι ένα από τα κορυφαία ελληνικά κρασιά.

Το πολύ συγκεκριμένο μικρό αμπελοτόπι στις Τραγάνες, στην ανεξερεύνητη πλευρά της Νεμέας, δικαιώνει τον Χρήστο Αϊβαλή για την εμμονή του στην καταγωγή του καρπού και την έκφραση του terroir. Το έδαφος είναι γεμάτο κροκάλες. Τα φυτά έχουν σκληραγωγηθεί, τόσο από το κακοτράχαλο έδαφος όσο και από την παντελή έλλειψη οποιασδήποτε λίπανσης εδώ και τουλάχιστον 14 χρόνια. Με το αμπέλι ασχολείται ο Χρήστος.

Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει ο γιος του Σωτήρης. Επιστρέφοντας από τις σπουδές του στην Beaune της Βουργουνδίας, έφερε άλλον αέρα στο οινοποιείο. Το Le Sang de la Pierre είναι δικό του παιδί. Από την ιδανική στιγμή του τρύγου, μέχρι το όνομα και την τελευταία λεπτομέρεια, ο Σωτήρης πήρε όλες τις αποφάσεις και έκανε όλη τη δουλειά. Ήξερε ότι αν δεν τα πήγαινε καλά, θα τα άκουγε από τον πατέρα του (που μεταξύ μας, δεν είναι και ο πιο εύκολος άνθρωπος στον κόσμο). Επιτρέποντας στο 5% του καρπού να σταφιδιάσει (μέθοδος της Βουργουνδίας), η συμπύκνωση του καρπού φτάνει σε αξεπέραστα σημεία. Η ζύμωση πραγματοποιήθηκε σε μεγάλα γαλλικά δρύινα βαρέλια 500lt για να μετριάσει την επαφή του κρασιού με το ξύλο. Εκεί παρέμεινε για 14 μήνες. Απόκτησε βελούδινο χαρακτήρα. Μαλάκωσε. Στη συνέχεια εμφιαλώθηκε με μια ετικέτα πραγματικό κόσμημα. Ο πατέρας του είναι περήφανος. Οι δυο τους συνυπογράφουν στην ετικέτα την πιο ολοκληρωμένη και εντυπωσιακή έκφραση της Βουργουνδίας στην Ελλάδα.

Το όνομά του σημαίνει Το Αίμα της Πέτρας. Προέκυψε τυχαία στο αμπέλι. Η συμπύκνωση, το βάθος και το χρώμα του, δικαιολογούν απόλυτα τον μικρό για την επιλογή του.

 

Μετρούσαμε τις μέρες. Ήρθε. Για να δούμε πόσο θα κρατήσει αυτή τη φορά.

Εσύ κράτα ότι έχει μπροστά του τουλάχιστον μια δεκαετία!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Η συμπύκνωση δεν κρύβεται. 

Χρώμα βαθύ πορφυρό με βιολετί ανταύγειες.

Μύτη έντονη, με το πυκνό  φρούτο να κυριαρχεί. Έντονο δαμάσκηνο, βύσσινο, μαρμελάδα κεράσι, μύρτιλο και ζουμερό βατόμουρο για αρχή με νύξεις μαρμελάδας αγριοφράουλας να ακολουθούν. Στη συνέχεια αρχίζουν τα μπαχάρια. Πράσινο πιπέρι, κανέλα και βανίλια. Το βαρέλι τέλεια ενταγμένο στο σύνολο αφήνει να φανεί και ο πιο «τρυφερός» χαρακτήρας του αγιωργίτικου: βιολέτα και κόκκινο τριαντάφυλλο υπάρχουν στο φόντο του πυκνού μπαχαρένιου φρούτου. Σοκολάτα κουβερτούρα, καπνός και κέδρος συμπληρώνουν το μοναδικά πολύπλοκο μπουκέτο που συνεχώς εξελίσσεται.

Στο στόμα γεμάτο αλλά παράλληλα φινετσάτο, με μέτριας έντασης, μεταξένιες τανίνες και οξύτητα απόλυτα ισορροπημένη. Γενναιόδωρες γεύσεις ώριμου κερασιού, γλυκού βύσσινου, δαμάσκηνου, βατόμουρου και μύρτιλου συμπληρώνονται μοναδικά από νύξεις βανίλιας, κανέλας, πιπεριού και μπαχαριού. Τσάι, φασκόμηλο, βιολέτα και λεβάντα εμφανίζονται σε δεύτερο χρόνο. Η μακράς διάρκειας σοκολατένια επίγευση θα σε κάνει να αναζητάς την επόμενη γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα βύσσινο, μαρμελάδα κεράσι, μύρτιλο, βατόμουρο, δαμάσκηνο, μαρμελάδα αγριοφράουλας, κανέλα, βανίλια, πιπέρι, βιολέτα, κόκκινο τριαντάφυλλο, σοκολάτα κουβερτούρα, καπνός, κέδρος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 15ºC
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LE SANG DE LA PIERRE 2017 (ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ) - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αγριογούρουνο με πικάντικη σάλτσα ή σάλτσα μανιταριών, καπνιστά τυριά ή μοσχαρίσιες μπριζόλες στα κάρβουνα.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}