ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

0 τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε 0 λεπτά

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ
ΣΥΝΟΛΟ €
€0,00
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Λημνιό 2022 - Κτήμα Ρωμαλίδη
Κτήμα Καριπίδη

ΛΗΜΝΙΟ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΡΩΜΑΛΙΔΗ

  Ελλάδα / Σέρρες
€18,20
€15,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια απόλυτη και αυθεντική έκφραση της ποικιλίας!

Γιατί το αγαπάμε;

Το Λημνιό 2022 από το Κτήμα Ρωμαλίδη, είναι ίσως μια από τις πιο αυθεντικές εκφράσεις αυτής της αρχαίας ποικιλίας. Πλούσιο σώμα, επιβλητικό με ζουμερό φρούτο που ξεχειλίζει και μεταξένιες ταννίνες, που δικαιώνουν όσους επιμένουν στην βιολογική καλλιέργεια και οινοποίηση. Ένα κρασί που δύσκολα ξεχνάς άπαξ και το δοκιμάσεις!

Αν καθίσεις στο ίδιο τραπέζι με το Νίκο Ρωμαλίδη θα καταλάβεις από τα πρώτα λεπτά, με πόση αγάπη προσεγγίζει το κρασί και με πόση ειλικρίνεια, αλήθεια διαχειρίζεται το αμπέλι και την οινοποίησή του. Μόλις μάθεις βέβαια την ιστορία της οικογένειας, αυτό θα σου φανεί απόλυτα φυσιολογικό, μιας και αποτελεί την 3η γενιά αμπελουργών, στην οποία μεταλαμπαδεύτηκε η σοφία του πατέρα και του παππού του. Σήμερα, στο χωριό Άμπελοι Σερρών, κοντά στη λίμνη Κερκίνη, η οικογένεια Ρωμαλίδη καλλιεργεί τα αμπέλια της βιολογικά από το 2004, ενώ ο Νίκος, με απόλυτη προσήλωση στην ποιότητα και συνδυάζοντας τη βιωματική εμπειρία του από μικρό παιδί, με το επιστημονικό του υπόβαθρο ως γεωπόνος, παράγει μοναδικά κρασιά που σέβονται τη φύση και τις ρίζες του.

Το Λημνιό 2022 από το Κτήμα Ρωμαλίδη, είναι η ανεπιτήδευτη και γεμάτη χαρακτήρα έκφραση της ποικιλίας, που δημιουργήθηκε μετά από χειρωνακτικό τρύγο και ελάχιστες παρεμβάσεις. Μετά τη ζύμωση σε δεξαμενές, μια ποσότητα πέρασε απο βαρέλια 2ης χρήσης για 4 μήνες και μετά έγινε blend με το υπόλοιπο, για να καταλήξει τελικά σε ένα κρασί με ισορροπία, φρεσκάδα, κομψές τανίνες και μοναδικό βάθος, που σέβεται τη γη και αναδεικνύει το terroir της περιοχής με αυθεντικότητα. 

 

Δεν πρέπει σίγουρα να λείπει από τον συντηρητή σου!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι ρουμπινί χρώμα στο ποτήρι με κόκκινες ανταύγειες. Πλούσια μύτη με το μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, κράνα, βατόμουρο να περιπλέκονται με νότες γλυκάνισου, μπαχαριού, τσαγιού και λεβάντας.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα με τραγανή οξύτητα και καλοδουλεμένες ταννίνες. Υπερτερεί το μαύρο κεράσι και το βατόμουρο, ενώ στη συνέχεια αναδεικνύεται ο πιο πικάντικος και πιπεράτος χαρακτήρας του. Η επίγευσή του είναι πλούσια και μεγάλης διάρκειας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Σέρρες
Ποικιλία Λημνιό
Αρώματα Μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, κράνα, βατόμουρο, νότες γλυκάνισου, μπαχαριού, τσαγιού, λεβάντας.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 4 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΛΗΜΝΙΟ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΡΩΜΑΛΙΔΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει άψογα με πιάτα της ελληνικής κουζίνας, λευκά κρέατα με κόκκινες σάλτσες, κίτρινα παλαιωμένα τυριά και κάθε κρεατοφαγικό μεζεδάκι

Σαλάτα ρόκα με καπνιστό σολομό, αβοκάντο και καβουρδισμένο αμύγδαλο

 

  • 300 γραμ. ρόκα όσο πιο φρέσκια γίνεται
  • 200 γραμ. κσπνιστός σολομός
  • 50 γραμ. αμύχδαλα καβουρδισμένα
  • ένα αβοκάντο χοντροκομμένο καρέ
  • λίγο άνηθο
  • λίγο μάραθο
  • 50 γραμ. λάδι
  • 2 λεμόνια
  • λίγο χυμό πορτοκάλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τρία είδη χοντροκομμένου πιπεριού : πράσινο, κόκκινο, μαύρο

 

    • Κόβουμε σε λωρίδες τον σολομό. Μαρινάρουμε για 3 ώρες στο ψυγείο, σε ένα μπολ με το χυμό ενός λεμονιού, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το μάραθο, το  χοντροκομμένο πιπέρι και λίγο λάδι. Ανακατεύουμε με το χέρι για να αναμειχθούν τα υλικά.
    • Ψιλοκόβουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Βάζουμε στο γουδί τους κόκκους από τα πιπέρια και τους σπάμε ελαφρά για να βγει το άρωμά τους.
    • Σε μια μεγάλη σαλατιέρα κόβουμε με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια τη ρόκα, προσθέτουμε το χοντροκομμένο αβοκάντο, ρίχνουμε επάνω τις λωρίδες του σολομού και πασπαλίζουμε με πιπέρι και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Κατά το σερβίρισμα ραντίζουμε με ένα ντρέσιγκ από : λεμόνι, αλάτι, λίγο χυμό πορτοκάλι, ελάχιστο λάδι τα οποία έχουμε προηγουμένως χτυπήσει καλά.

 

Συνδυασμός με κρασί
Συνδυάστε τη με ένα λευκό κρασί με οξύτητα και πολυπλοκότητα ή για τους λάτρεις των πιο πλούσιων κρασιών ένα με ωρίμαση σε βαρέλι.

ΕΝΕΡΓΑ ΦΙΛΤΡΑ

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Βρέθηκαν 0 προϊόντα

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.