ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Λημνιό 2023 - Οινοποιείο Κίκονες
Οινοποιείο Κίκονες

ΛΗΜΝΙΟ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΙΚΟΝΕΣ

  Ελλάδα
€26,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η αρχαιότερη ελληνική ποικιλία σε ένα εντυπωσιακό, φινετσάτο κόκκινο που ενθουσιάζει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Λημνιό 2023 από το Οινοποιείο Κίκονες είναι μια μονοποικιλιακή ερυθρή δημιουργία που εντυπωσιάζει με την κομψότητά της. Πρόκειται για την αρχαιότερη ελληνική ποικιλία, με αναφορές από τον Όμηρο, τον Ησίοδο και τον Αριστοτέλη, που εδώ οινοποιείται με φοβερή μαεστρία από την έμπειρη οινολόγο Μελίνα Τάσσου. Το αποτέλεσμα αποτελεί ύμνο στην περιοχή και την ποικιλία!

Το οινοποιείο Κίκονες, το πρώτο στον Νομό Ροδόπης, ιδρύθηκε το 2004 και διαθέτει 100 στρέμματα βιολογικών αμπελώνων στη Μαρώνεια. Η περιοχή, με το ερυθρό αργιλοπηλώδες έδαφος και την επιρροή του Θρακικού Πελάγους, προσφέρει ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια της αρχαιότερης ελληνικής ποικιλίας, του Λημνιού. Η ποικιλία αυτή, με καταγωγή από τη Λήμνο γνωστή ως "Καλαμπάκι", έχει αναφερθεί από τον Αριστοτέλη και τον Ηρόδοτο ενώ ο Ιπποκράτης αναφέρει τις ευεργετικές της ιδιότητες.

Η οινοποίηση του Λημνιού 2023 από το Οινοποιείο Κίκονες, γίνεται με ζύμωση ολόκληρων των σταφυλιών για να πάρουν την πιο ντελικάτη και αρωματική έκφραση της ποικιλίας . Στη συνέχεια το κρασί ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και εμφιαλώνεται αφιλτράριστο, με σκοπό είτε να παλαιώσει για τα επόμενα 5-7 χρόνια είτε να το απολαύσεις φρέσκο.

Εμάς μας γοήτευσε από την πρώτη γουλιά, εσύ θα μας πεις αφού το δοκιμάσεις. Κάνε μια φιάλη δική σου τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Λημνιό 2023 από το Οινοποιείο Κίκονες έχει εντυπωσιακά αρώματα δαμάσκηνου, ώριμου κερασιού και βύσσινου, ενώ οι νότες κανέλας, γαρύφαλλου, καφέ, πιπεριού και αποξηραμένων βοτάνων συμπληρώνουν την αρωματική παλέτα.

Στο στόμα, έχει μέτριο σώμα, μεταξένιες ταννίνες και δροσιστική οξύτητα. Γεύσεις από κεράσια, δαμάσκηνα, μούρα, γλυκόριζα, μέντα και λεβάντα γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Μαρώνεια, Ελλάδα
Ποικιλία Λημνιό
Αρώματα δαμάσκηνο, κεράσι, βύσσινο, κανέλα, γαρύφαλλο, καφές, πιπέρι, αποξηραμένα βότανα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 5-7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΛΗΜΝΙΟ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΙΚΟΝΕΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με πιάτα ζυμαρικών με πλούσιες κόκκινες σάλτσες, χταπόδι κρασάτο, μοσχαράκι κοκκινιστό.

Χταποδάκι με Κοφτό Μακαρονάκι

:

Κόβουμε το χταπόδι σε μέτρια κομμάτια, αφού πρώτα το καθαρίσουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ½ φλυτζάνι νερό, το ξύδι, τους κόκκους πιπεριού μαζί με το χταπόδι και το αφήνουμε να βράσει  μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. 

Σε μία πλατιά κατσαρόλα πλατιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί, ρίχνουμε το χταπόδι και το ψιλοκομμένπ κρεμμύδι και τα σωτάρουμε. 

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ, τα ντοματάκια, την ζάχαρη, το πιπέρι και το αλάτι.

Προσθέτουμε 4 φλυτζάνια ζεστό νερό, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μέχρι να βράσει. Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύοντας τακτικά γιατί να μην κολλήσει, έως ότου βράσει το μακαρονάκι.

Άν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό και όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε αμέσως.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το χταποδάκι και η ντομάτα. Αυτά θα πρέπει να συνδυάσουμε με το κρασί που θα επιλέξουμε. Θαλασσινά αρώματα αλλά και η οξύτητα της ντομάτας συνδυάζονται όμορφα με ροζέ κρασιά με δροσιστική οξύτητα αλλά και ελαφριά κόκκινα με μαλακές τανίνες.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger
Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}