Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Στα κρατάμε για:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Λημνιώνα New Age 2018 - Κτήμα Ζαφειράκη
Κτήμα Ζαφειράκη

ΛΗΜΝΙΩΝΑ NEW AGE 2018 - ΚΤΗΜΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ

  Ελλάδα / Τύρναβος
€15,70
13.40
€13,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙΣ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Η διαφορετική και φίνα προσέγγιση, που ταράζει τα νερά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η νέα εποχή της Λημνιώνας ήρθε, με τη Λημνιώνα New Age 2018 από το Κτήμα Ζαφειράκη και η Βουργουνδία δεν ήταν ποτέ πιο κοντά. Μπερδεύτηκες; Για να καταλάβεις, το στυλ της κλασικής Λημνιώνας του Χρήστου Ζαφειράκη έχει καταφέρει να παρομοιαστεί με Pinot Noir και έχει αποτελέσει αντικείμενο έμπνευσης για άλλους οινοποιούς. Ο Χρήστος Ζαφειράκης όμως, με τη Λημνιώνα New Age, ταράζει πάλι τα νερά κάνοντας μια Λημνιώνα με πολύ διαφορετική και φίνα προσέγγιση, που αναμένεται να σπάσει ταμεία (κι αυτή)!

Τα αμπέλια βρίσκονται στην περιοχή Παλαιόμυλος του Τυρνάβου. Από την αρχή της καριέρας του, ο Ζαφειράκης ήθελε να ασχοληθεί με την αναβίωση των τοπικών ποικιλιών. Μια από αυτές είναι και η Λημνιώνα, την οποία κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2008. Τώρα, αυτή η νέα Λημνιώνα αποτελεί μια πιο προσιτή πρόταση τόσο οικονομικά όσο και στυλιστικά. Προέρχεται από νεότερα αμπέλια, ηλικίας 10 ετών και η οινοποίηση είναι ακόμα πιο αφαιρετική. Ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει σε μεγάλες δρύινες δεξαμενές 5000 λίτρων. Με αυτό ο Χρήστος Ζαφειράκης επιδιώκει να δημιουργήσει ένα ακόμα πιο φρουτώδες κόκκινο κρασί, με ντελικάτο χαρακτήρα που πλησιάζει ακόμα περισσότερο τη Βουργουνδέζικη ποικιλία!

Είναι απλά υπέροχο!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Μέτριο ρουμπινί χρώμα και πορφυρές ανταύγειες με έντονα αρώματα ζουμερών κόκκινων φρούτων όπως κεράσι, φράουλα, φραμπουάζ και ρόδι. Ελαφριές νύξεις βοτάνων και βανίλιας συμπληρώνουν μοναδικά το σύνολο. Μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μεταξένιες ταννίνες.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Τύρναβος
Ποικιλία Λημνιώνα
Αρώματα Κεράσι, φράουλα, φραμπουάζ, ρόδι, βανίλια, βότανα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΛΗΜΝΙΩΝΑ NEW AGE 2018 - ΚΤΗΜΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι bourguignon, χοιρινό με δαμάσκηνα, burger με bbq sauce ή αγριογούρουνο με παπαρδέλες.

Μακαρόνια με σύκο και προσούτο

 

  • 8 λεπτές φέτες προσούτο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι (περίπου 1/2 μέτριο κρεμμύδι)
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και αλάτι
  • 10 φρέσκα, ώριμα σύκα κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ζυμαρικά της επιλογής σου (για 2 άτομα)

 

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Βράζει γρηγορότερα χωρίς αλάτι. Προσθέστε αλάτι όταν ήδη βράζει.

Παράλληλα και μέχρι το νερό των ζυμαρικών να πάρει βράση, ζεσταίνουμε σε ένα μικρό τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει και στη συνέχεια, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διαφανές, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε συχνά για περίπου 4 λεπτά.

Προσθέτουμε τα σύκα, το μπαλσάμικο, το πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας απαλά για να αναμειχθούν και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου τα σύκα αρχίσουν να λιώνουν, περίπου 3 λεπτά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να είναι "al dente" ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα αδειάζοντας το μείγμα με τα σύκα πάνω τους.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και γαρνίρουμε κάθε πιάτο με προσούτο.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Πλούσια λευκά κρασιά και ζουμερά ροζέ. Μέτριες προς μαλακές τανίνες και μαρμελαδένια κυρίως φρούτα θα δουλέψουν καλύτερα στο ροζέ. Το φρούτο άλλωστε θέλει φρούτο!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}

ΒΡΕΣ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ!

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ