Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

M Βαρέλι 2014 Μούχταρο Merlot - Αμπελώνες Σαμαρτζή
Κτήμα Σαμαρτζή

M ΒΑΡΕΛΙ 2014 ΜΟΥΧΤΑΡΟ MERLOT - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗ

  Ελλάδα / Βοιωτία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Με απόλυτη ισoρροπία!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ναι, ναι τους ξέρεις. Τους Αμπελώνες Σαμαρτζή του Παναγιώτη και του Σπύρου τους έχουμε συναντήσει αρκετές φορές έως τώρα. Το ίδιο και το χαρμάνι του Merlot με το Μούχταρο που τους αρέσει. Αυτό όμως είναι ολοκαίνουριο. Για πρώτη φορά, και σε ελάχιστες (σχεδόν συλλεκτικές) φιάλες, πέρασε από γαλλικό δρύινο βαρέλι για 12 μήνες. Και ενώ θα περιμέναμε να έχει μειωθεί η φρεσκάδα του και η γνωστή τσαχπινιά του, εκπλήσσει ευχάριστα με την ιδανική ενσωμάτωση του βαρελιού που δεν υπονομεύει σε καμία περίπτωση τη φρουτένια υπόστασή του. Το αποτέλεσμα; Εδώ στο botilia είμαστε ήδη μεγάλοι φαν του M Βαρέλι 2014 Μούχταρο Merlot των Αμπελώνων Σαμαρτζή. Και είναι από αυτά που θα θέλουμε να απολαμβάνουμε όσο πιο συχνά μπορούμε.

Γιατί το αγαπάμε;

Αν δεν ξέρεις το Μούχταρο, πολύ κακώς! Καλλιεργείται αποκλειστικά στην Κοιλάδα των Μουσών και είναι μια από τις σπανιότερες ελληνικές ποικιλίες. Όλα δείχνουν έως τώρα ότι σε χαρμάνια ή και μόνη της μπορεί να δώσει μεγάλα κρασιά γεμάτα ζωντάνια και νεύρο. Εδώ, στο Μ Βαρέλι 2014 Μούχταρο Merlot  των Αμπελώνων Σαμαρτζή μπλεντάρεται αριστουργηματικά χαρίζοντας την ένταση και τη ζωντάνια του.

Πότε να το πιείς;

Έχει τουλάχιστον 5-6 χρόνια μπροστά του.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Ανοιχτό ρουμπινί χρώμα στο ποτήρι.

Φινετσάτη μύτη, μέτριας αρωματικής έντασης με νύξεις φράουλας, κερασιού, βύσσινου και βανίλιας. Μετά από λίγο ξεδιπλώνονται νότες βιολέτας, πράσινου πιπεριού, μπαχαριού και καραμέλας βουτύρου.

Στο στόμα έχει μέτριο προς ελαφρύ σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και βελούδινες τανίνες. Ζουμερό κεράσι, φράουλα, φραμπουάζ και μούρο, πλαισιώνονται όμορφα από νύξεις βανίλιας, κανέλας, πιπεριού και δρυός. Η μακρά επίγευση μαύρου τσαγιού θα σε ενθουσιάσει.

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Άσκρη Βοιωτίας
Ποικιλία Μούχταρο, Merlot
Αρώματα φράουλα, κεράσι, βύσσινο, βανίλια, βιολέτα, πράσινου πιπέρι, μπαχάρι, καραμέλα βουτύρου
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

M ΒΑΡΕΛΙ 2014 ΜΟΥΧΤΑΡΟ MERLOT - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με κρεατικά με κόκκινες σάλτσες, ριζότο με μανιτάρια ή ένα καλομαγειρεμένο Bourguignon.

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

1 κιλό μοσχάρι  χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές

4 κ.σ. αλεύρι

1 & 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμό μοσχάρι

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

1 συσκευασία μικρά φρέσκα μανιτάρια ολόκληρα

1 συσκεαυασία baby carrots

 

Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το κρέας για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και αλευρώστε το κρέας με το μίγμα αλευριού.

Σωτάρετε το κρέας σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, 4-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υπολοίματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετετε την κατσαρόλα , χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας σας με άγριο ρύζι.

Καλή σας όρεξη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}