ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
48k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μαντάμ Χ. 2017 - Κτήμα Χαριτάτου
Κτήμα Χαριτάτου

ΜΑΝΤΑΜ Χ. 2017 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΡΙΤΑΤΟΥ

  Ελλάδα / Κεφαλονιά
€21,90
€18,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙΣ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το μεγάλο μυστικό όπλο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ξέρεις ότι την ξηρή Μαυροδάφνη την αγαπάμε αλλά τη Μαντάμ X. από το Κτήμα Χαριτάτου τη λατρεύουμε. Μπορεί να δώσει ένα μοναδικό άγγιγμα στυλ και πολυτέλειας στο τραπέζι σου. Ζουμερή, βελούδινη και λεπτεπίλεπτη, μπορεί να αποτελέσει το μυστικό σου όπλο φέτος τον χειμώνα.  

Με την Κεφαλονιά να εξελίσσεται σε μια από τις σημαντικότερες οινικές ζώνες της Ελλάδας, τρία αδέρφια, η Ιωάννα, ο Χαρίτος και ο Κώστας Χαριτάτος ένωσαν τις δυνάμεις και την αγάπη τους για το κρασί κάτω από το οικογενειακό οινοποιείο, στο κέντρο του παραμυθένιου κτήματος. Και όταν λέμε παραμυθένιο, πιθανότατα μιλάμε για ένα από τα ωραιότερα στην Ελλάδα.

Η Μαυροδάφνη καλλιεργείται στον βιολογικής καλλιέργειας αμπελώνα εντός του κτήματος και οινοποιείται με τις πλέον σύγχρονες τεχνικές στο τεχνολογικά άρτιο οινοποιείο. 30% ωριμάζει σε βαρέλι για περισσότερα από 2 χρόνια ενώ το υπόλοιπο 70% περιμένει υπομονετικά στη δεξαμενή. Τα δυο χρόνια στο βαρέλι στρογγυλεύουν τανίνες και το γευστικό σύνολο προσθέτοντας πολυπλοκότητα ενώ το 70% είναι υπεύθυνο για το φρούτο που παραμένει ανεπηρέαστο.

Αν δεν έχεις δοκιμάσει τη Μαντάμ X. από το Κτήμα Χαριτάτου ακόμα, δεν ξέρεις τι χάνεις.

 

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

H Μαντάμ X. από το Κτήμα Χαριτάτου έχει μέτριο πορφυρό χρώμα. Μύτη μέτριας αρωματικής έντασης που ξεδιπλώνει σιγά σιγά τα αρωματικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας: κεράσι, βύσσινο, ώριμη φράουλα και σε δεύτερο φόντο αρώματα μαύρης ελιάς, πράσινου πιπεριού, δάφνης αλλά και δέρματος.

Μέτριου (+) όγκου στόμα με καλή συμπύκνωση, ισορροπημένη οξύτητα, και μαλακές καλοδουλεμένες τανίνες. Ζουμερό κεράσι και βύσσινο, συνδυάζονται με νότες πράσινου τσαγιού, ενώ αρώματα κακάο και δρυός από το βαρέλι κάνουν διακριτική την παρουσία τους. Νόστιμη επίγευση κερασιού, που επιμένει.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Μαυροδάφνη
Αρώματα κεράσι, βύσσινο, ώριμη φράουλα, μαύρη ελιά, πράσινο πιπέρι, δάφνη, δέρμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες (30%)
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΑΝΤΑΜ Χ. 2017 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΡΙΤΑΤΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με χοιρινό μπούτι με μπαχαρικά και κόκκινο κρασί, παστίτσιο, μουσακά, κεφτεδάκια, κοτόπουλο κοκκινιστό.

 

 

 

Κερκυραϊκή Παστιτσάδα με Κόκορα

  • 1 κιλό κόκορα, κομμένο σε μερίδες

  • 500 gr. Μακαρόνια (ιδανικά no. 2)

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια 

  • 2 κουταλιές της σούπας Ξίδι από λευκό κρασί

  • 200 ml. κόκκινο κρασί

  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

  • 150 gr. σάλτσα ντομάτας

  • 2 φύλλα δάφνης

  • 1 ξυλάκι κανέλας

  • 3-4 κόκκους μπαχάρι

  • Ελαιόλαδο

  • Φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι

  • Αλάτι

 

Πλένουμε τον κόκορα και τον στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, ροδίζουμε καλά τα κομμάτια του κόκορα από όλες τις πλευρές και τα μεταφέρουμε σε μια πλατιά, βαθιά κατσαρόλα.

Στο τηγάνι (με το ελαιόλαδο) που χρησιμοποιήσαμε πριν, προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο και τα κρεμμύδια αφού τα ψιλοκόψουμε. Τα σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν, και σβήνουμε με το ξίδι. Στη συνέχεια περιχύνουμε το κρέας στην κατσαρόλα.

Την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και περιχύνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί και κατόπιν προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και αλατοπιπερο. Τέλος προσθέτουμε τον τοματοπελτέ διαλυμένο σε ένα φλυτζάνι καυτό νερό.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Ελέγχουμε τακτικά ώστε να έχει αρκετή σάλτσα η παστιτσάδα και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό.

Όταν ο κόκορας μαλακώσει, βράζουμε τα μακαρόνια σε άλλη κατσαρόλα.

Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην σάλτσα και ανακατεύουμε καλά για να τραβήξουν το ζουμί.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το κρέας και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και τριμμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Κόκορας, Κέρκυρα και σάλτσα ντομάτας. Αυτά είναι τα συστατικά που παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στην επιλογή του κρασιού μας. Νέας γενιάς μονοποικιλιακά ξινόμαυρα ή απαλά blends με βάση το merlot θα ταιριάξουν τέλεια δίπλα στην παστιτσάδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}