Ξέρεις ότι την ξηρή Μαυροδάφνη την αγαπάμε αλλά τη Μαντάμ X. από το Κτήμα Χαριτάτου τη λατρεύουμε. Μπορεί να δώσει ένα μοναδικό άγγιγμα στυλ και πολυτέλειας στο τραπέζι σου. Ζουμερή, βελούδινη και λεπτεπίλεπτη, μπορεί να αποτελέσει το μυστικό σου όπλο φέτος τον χειμώνα.
Με την Κεφαλονιά να εξελίσσεται σε μια από τις σημαντικότερες οινικές ζώνες της Ελλάδας, τρία αδέρφια, η Ιωάννα, ο Χαρίτος και ο Κώστας Χαριτάτος ένωσαν τις δυνάμεις και την αγάπη τους για το κρασί κάτω από το οικογενειακό οινοποιείο, στο κέντρο του παραμυθένιου κτήματος. Και όταν λέμε παραμυθένιο, πιθανότατα μιλάμε για ένα από τα ωραιότερα στην Ελλάδα.
Η Μαυροδάφνη καλλιεργείται στον βιολογικής καλλιέργειας αμπελώνα εντός του κτήματος και οινοποιείται με τις πλέον σύγχρονες τεχνικές στο τεχνολογικά άρτιο οινοποιείο. 30% ωριμάζει σε βαρέλι για περισσότερα από 2 χρόνια ενώ το υπόλοιπο 70% περιμένει υπομονετικά στη δεξαμενή. Τα δυο χρόνια στο βαρέλι στρογγυλεύουν τανίνες και το γευστικό σύνολο προσθέτοντας πολυπλοκότητα ενώ το 70% είναι υπεύθυνο για το φρούτο που παραμένει ανεπηρέαστο.
Αν δεν έχεις δοκιμάσει τη Μαντάμ X. από το Κτήμα Χαριτάτου ακόμα, δεν ξέρεις τι χάνεις.