ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μαυροτράγανο 2022 - Αμπελώνες Καραβιτάκη
Αμπελώνες Καραβιτάκη

ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ 2022 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

  Ελλάδα / Χανιά
€22,60
€19,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια διαφορετική και πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή της κυκλαδίτικης ποικιλίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Μαυροτράγανο 2022 από τους Αμπελώνες Καραβιτάκη έφτασε επιτέλους στα χέρια μας! Είναι η τελευταία προσθήκη στο ανήσυχο portfolio του οινοποιείου και ήδη έχει αρχίσει να ξεχωρίζει. Ο Νίκος Καραβιτάκης έδωσε τον απαραίτητο σεβασμό στη σπάνια κυκλαδίτικη ποικιλία και την οινοποίησε με φαντασία αλλά ιδιαίτερη προσοχή, δημιουργώντας ένα κρασί με φινέτσα, ισορροπία και βάθος!

Η απόφαση να ενταχθεί το Μαυροτράγανο στο δυναμικό των Αμπελώνων Καραβιτάκη, ήταν πολύ τολμηρή αλλά ταυτόχρονα συναρπαστική, αφού ναι μεν πρόκειται για μια διάσημη κυκλαδίτικη ποικιλία, αλλά σχετικά δύστροπη τόσο στην καλλιέργεια, όσο και στην οινοποίηση. Ο Νίκος Καραβιτάκης, με τη γνώριμη τόλμη και περιέργεια, αποφασίζει να «μεταφυτέψει» το Μαυροτράγανο στα σχιστολιθικά εδάφη της Αγίας Ειρήνης, στους ιδιόκτητους αμπελώνες του στο Κολυμπάρι Χανίων και να την ερμηνεύσει με τη δική του, εντελώς ξεχωριστή φωνή.

Το Μαυροτράγανο 2022 από τους Αμπελώνες Καραβιτάκη ωρίμασε για 10 μήνες σε δρύινα βαρέλια των 500 λίτρων, αποκτώντας διακριτικά αρώματα βανίλιας και μπαχαρικών. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί με μια εναλλακτική εκδοχή του Μαυροτράγανου, που διατηρεί όμως ξεκάθαρο τον πυρήνα μαύρου φρούτου της ποικιλίας, αποδεικνύοντας ότι αυτή μπορεί να φτάσει πολύ μακριά, όταν «δουλευτεί» με γνώση και μεράκι!

Είναι το κοκκινιστό μοσχάρι με χοντρό μακαρόνι και κρητική μυζήθρα ένα από τα αγαπημένα σου φαγητά; Αν ναι, εμείς μόλις σου βρήκαμε το κρασί που θα το συνοδέψεις!

Δοκίμασέ το Μαυροτράγανο 2022 από τους Αμπελώνες Καραβιτάκη τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη έχει έντονα αρώματα από μαύρο κεράσι, βατόμουρο, φραγκοστάφυλο και δαμάσκηνο που πλαισιώνονται από διακριτικές νότες βανίλιας, πιπεριού, γλυκόριζας και νύξεις κακάο και βοτάνων.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, στρογγυλές ταννίνες και τραγανή οξύτητα. Έχει ζουμερό και πυκνό μαύρο φρούτο κυρίως κεράσι και βατόμουρο, με νότες από καφέ, πικρή σοκολάτα και πράσινο πιπέρι συνθέτοντας μια πολύπλοκη, εκφραστική και μακρά επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Χανιά, Ελλάδα
Ποικιλία Μαυροτράγανο
Αρώματα μαύρο κεράσι, βατόμουρο, φραγκοστάφυλο, βανίλια, πιπέρι, γλυκόριζα, κακάο, βότανα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12-14°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ 2022 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με ψητά λουκάνικα, κοκκινιστό μοσχάρι ή στιφάδο, γεμιστά με κιμά, αλλά και με παλαιωμένα κίτρινα τυριά

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Για το στιφάδο

1 κιλό βόειο κρέας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
1 κιλό φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 πατάτα (ολόκληρη)
1 ξύλο κανέλας
2 κόκκους μπαχάρι
1 ποτήρι βραστό νερό
Αλάτι
Πιπέρι
 

Για ζυμαρικά

 1 πακέτο σπαγγέτι
τριμμένο παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πιπερώνουμε.

Σοτάρουμε το κρέας με λίγο λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσει, γυρνώντας το ταχτικά, για  να μην κολλήσει .

Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε το κρέας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τις φρέσκιες ντομάτες και μία ολόκληρη πατάτα (για να χυλώσει η σάλτσα).

Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για να μην ξυνίσει η σάλτσα), αλάτι κατά βούληση, 2 κόκκους μπαχάρι, ένα ξύλο κανένας και ένα ποτήρι βραστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα για ν΄αναπνέει) και σιγοβράζουμε γυρίζοντάς το από καιρό σε καιρό.

Αν τυχόν απορροφηθεί η σάλτσα μέχρις ότου ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Περνάμε τη σάλτσα (μαζί με την πατάτα) από  blender και την ξαναβάζουμε να βράσει για μαζί με το κρέας, μέχρι να μαλακώσει επαρκώς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το φαγητό, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με  τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε στο πιάτο κόκκινη σάλτσα(όση θέλουμε) και ένα κομμάτι κρέας ανά μερίδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}