Το Μαυροτράγανο 2022 από τους Αμπελώνες Καραβιτάκη έφτασε επιτέλους στα χέρια μας! Είναι η τελευταία προσθήκη στο ανήσυχο portfolio του οινοποιείου και ήδη έχει αρχίσει να ξεχωρίζει. Ο Νίκος Καραβιτάκης έδωσε τον απαραίτητο σεβασμό στη σπάνια κυκλαδίτικη ποικιλία και την οινοποίησε με φαντασία αλλά ιδιαίτερη προσοχή, δημιουργώντας ένα κρασί με φινέτσα, ισορροπία και βάθος!
Η απόφαση να ενταχθεί το Μαυροτράγανο στο δυναμικό των Αμπελώνων Καραβιτάκη, ήταν πολύ τολμηρή αλλά ταυτόχρονα συναρπαστική, αφού ναι μεν πρόκειται για μια διάσημη κυκλαδίτικη ποικιλία, αλλά σχετικά δύστροπη τόσο στην καλλιέργεια, όσο και στην οινοποίηση. Ο Νίκος Καραβιτάκης, με τη γνώριμη τόλμη και περιέργεια, αποφασίζει να «μεταφυτέψει» το Μαυροτράγανο στα σχιστολιθικά εδάφη της Αγίας Ειρήνης, στους ιδιόκτητους αμπελώνες του στο Κολυμπάρι Χανίων και να την ερμηνεύσει με τη δική του, εντελώς ξεχωριστή φωνή.
Το Μαυροτράγανο 2022 από τους Αμπελώνες Καραβιτάκη ωρίμασε για 10 μήνες σε δρύινα βαρέλια των 500 λίτρων, αποκτώντας διακριτικά αρώματα βανίλιας και μπαχαρικών. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί με μια εναλλακτική εκδοχή του Μαυροτράγανου, που διατηρεί όμως ξεκάθαρο τον πυρήνα μαύρου φρούτου της ποικιλίας, αποδεικνύοντας ότι αυτή μπορεί να φτάσει πολύ μακριά, όταν «δουλευτεί» με γνώση και μεράκι!
Είναι το κοκκινιστό μοσχάρι με χοντρό μακαρόνι και κρητική μυζήθρα ένα από τα αγαπημένα σου φαγητά; Αν ναι, εμείς μόλις σου βρήκαμε το κρασί που θα το συνοδέψεις!
Δοκίμασέ το Μαυροτράγανο 2022 από τους Αμπελώνες Καραβιτάκη τώρα!