Ο Ιταλο- Σλοβένος Josko Gravner θεωρείται ο πατέρας των «πορτοκαλί κρασιών», δημιουργώντας σχολή στην περιοχή του Friuli στην Ιταλία. Ο Πορτοκαλί Μεθυμναίος, δημιούργημα του Γιάννη Λάμπρου από το νησί της Λέσβου, ακολουθεί τα βήματα που χάραξε ο τρελό-Gravner οινοποιώντας τη σπάνια ποικιλία Χυδηριώτικο για την παραγωγή orange wine.
Τόσο το ιδιαίτερο terroir της περιοχής που βρίσκεται στον κρατήρα του ηφαιστείου που δημιούργησε το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου, όσο και ο ιδιαίτερος τρόπος οινοποίησης, συντέλεσαν στην παρασκευή ενός μοναδικά ιδιαίτερου πορτοκαλί οίνου που θα ενθουσιάσει όσους αναζητούν τη διαφορετικότητα.
Προτείνουμε να του συμπεριφερθείτε όπως θα κάνατε με ένα κόκκινο κρασί, σερβίροντάς το σε θερμοκρασία 16ο C και γιατί όχι αφήνοντάς το να αναπνεύσει σε καράφα για μισή ώρα.