ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μικροί Οινοποιοί 2020 - Κτήμα Παπαργυρίου
Κτήμα Παπαργυρίου

ΜΙΚΡΟΙ ΟΙΝΟΠΟΙΟΙ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

  Ελλάδα / Κορινθία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Οι μικροί, ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Οι Μικροί Οινοποιοί 2020 από το Κτήμα Παπαργυρίου κυκλοφορούν φέτος για τελευταία φορά μιας και οι…μικροί δεν είναι και τόσο μικροί πια! Οι φοβεροί πιτσιρικάδες της οικογένειας Παπαργυρίου, μεγάλωσαν και αποδεικνύουν πως πλέον ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Στην αποχαιρετιστήρια χρονιά του 2020 τα έδωσαν όλα φτιάχνοντας ένα κρασί που εκτός από συλλεκτικό, είναι και τέλειο, ζουμερό και πολύπλοκο.

Οι μικροί οινοποιοί μπορεί να μην είναι πια και τόσο μικροί, όμως το ότι μεγάλωσαν ανάμεσα σε βαρέλια και σταφύλια και αγάπησαν το κρασί από την κούνια, είναι κάτι που πραγματικά μπορείς να γευτείς σε κάθε γουλιά. Εντάξει, είχαν σίγουρα και καλό δάσκαλο, τον Γιάννη Παπαργυρίου! Την πρώτη χρονιά ο όψιμος τρύγος μπορεί να έγινε κατά λάθος (το αμπέλι είχε ξεχαστεί στο μάζεμα) αλλά μιας και τους άρεσε είπαν να το συνεχίσουν. Είναι άλλωστε πολύ καλός ο Παπαργυρίου σε αυτό και όπως και να το κάνουμε, το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει! Το ιδιαίτερο χαρμάνι από Touriga και Αγιωργίτικο παλαίωσε για 12 μήνες σε δεύτερης χρήσης γαλλικά βαρέλια και στη συνέχεια εμφιαλώθηκε σε μόλις 1.300 πανέμορφες φιάλες που όπως κάθε χρονιά, αριθμήθηκαν με το χέρι.

Πληθωρικότητα, ένταση, υπερ-συμπύκνωση, οι Μικροί Οινοποιοί 2020 από το Κτήμα Παπαργυρίου είναι από τα κρασιά, που όταν τα δοκιμάσεις, το πιθανότερο είναι να πεις: Ποιος είπες ότι το έκανε αυτό; Αποκλείεται!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Οι Μικροί Οινοποιοί 2020 από το Κτήμα Παπαργυρίου έχουν βαθύ πορφυρό, σχεδόν μαύρο χρώμα. Μύτη μέτριας(+) αρωματικής έντασης με το βύσσινο, το κεράσι, το μύρτιλο, τη βανίλια, τη βιολέτα και τη λεβάντα να έχουν τον πρώτο λόγο! Έπειτα από λίγο κανέλα, πιπέρι, μαντζουράνα, καφέ και καραμέλα βουτύρου κατακλύζουν τη μύτη.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και τανίνες μέτριες, αλλά παράλληλα τόσο ζουμερές! Ναι, το αλκοόλ είναι αρκετό όμως στο στόμα καμουφλάρεται εύκολα από την πυκνότητα του φρούτου! Βύσσινο, κεράσι, μύρτιλο, δαμάσκηνο και μούρο που τα μασάς σε κάθε γουλιά! Και πιπέρι, και κανέλα, και βανίλια, και τσάι, και κακάο, και λεβάντα, και δεντρολίβανο και κάπως έτσι τελειώνει το πρώτο ποτήρι.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 14,5 %
Προέλευση Κορινθία
Ποικιλία Αγιωργίτικο, Touriga Nacional
Αρώματα Βύσσινο, κεράσι, δαμάσκηνο, βανίλια, βιολέτα, λεβάντα, κανέλα, μοσχοκάρυδο, μαντζουράνα, μέλι, καραμέλα βουτύρου.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΙΚΡΟΙ ΟΙΝΟΠΟΙΟΙ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με καλή διάθεση, roast beef ή αγριογούρουνο με σάλτσα vinsanto και μπαχαρικά.

Αγριογούρουνο με vinsanto και άρωμα εσπεριδοειδών

1500 gr. αγριογούρουνο


Για την μαρινάδα
500 ml. κρασί βινσάντο
200 ml. κόκκινο κρασί
1½ κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
2-3 φλούδες μανταρίνια, πορτοκάλια, γκρέiπ φρουτ, νεράτζια
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
2-3 μοσχοκάρφια
4 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού διάφορα πιπέρια
Εστραγκόν
2 κρεμμύδια ξερά
80 gr. βούτυρο
Αλάτι

Η μαρινάδα:
Πλένουμε και καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά το αγριογούρουνο, και αφαιρούμε τυχόν τρίχες.
Για να φτιάξουμε τη μαρινάδα, βάζουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του αγριογούρουνου.

Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο, να μαριναριστεί για 12 τουλάχιστον ώρες.

Το μαγείρεμα:
Αφαιρούμε το κρέας από την μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε μία πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρέας για να το θωρακίσουμε.
Αρχικά δεν βάζουμε κάποια λιπαρή ουσία γιατί το κρέας θα βγάλει κάποια υγρά.

Μόλις τα υγρά εξατμιστούν προσθέτουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ομοιόμορφο καφετί χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή πολτοποιημένα στο multi. Μόλις το κρεμμύδι πάρει ελαφρώς χρυσό χρώμα, σβήνουμε με την μαρινάδα.

Χαμηλώνουμε αρκετά την ένταση της φωτιάς.
Προσθέτουμε αλάτι και περίπου 2 φλυτζάνια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρουμε με καστανό ρύζι, στο οποίο προσθέτουμε κουκουνάρι και σταφίδα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}