ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μονόλιθος Ερυθρό 2024 - Κτήμα Μπαϊρακτάρη
Κτήμα Μπαϊρακτάρη

ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ ΕΡΥΘΡΟ 2024 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ

  Ελλάδα / Νεμέα
€8,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα ζουμερό και φραουλένιο κόκκινο από τη Νεμέα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο Μονόλιθος 2024 του Κτήματος Μπαιρακτάρη, είναι το φρέσκο κόκκινο κρασί του οινοποιείου που θα σε καταπλήξει από την πρώτη γουλιά, μιας και μιλάμε για ένα εκρηκτικά φρουτώδες και βελούδινο Αγιωργίτικο που ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα!

Το Κτήμα Μπαϊρακτάρη βρίσκεται στη Νεμέα και περιτριγυρίζεται από αμπέλια Αγιωργίτικου. Η οικογένεια Μπαϊρακτάρη ασχολείται με το κρασί για πάρα πολλά χρόνια και τα αμπέλια είναι μια οικογενειακή κληρονομιά που περνά από γενιά σε γενιά. Το 2005 άλλαξαν πολλά για το οινοποιείο και ο Χρήστος Μπαϊρακτάρης, έφερε άλλον αέρα και πιο μοντέρνα οπτική. Ο Μονόλιθος ερυθρός του Κτήματος Μπαϊρακτάρη, είναι ένα κόκκινο κρασί από 100% Αγιωργίτικο που προέρχεται από αμπέλια ηλικίας περίπου 23 ετών. Το Αγιωργίτικο καλλιεργείται σε υψόμετρο 450 μέτρων και αυτό συντελεί στην δημιουργία ενός ζουμερού κόκκινου κρασιού, με άφθονο φρούτο και τραγανή οξύτητα. Ο πολύτιμος χυμός ωριμάζει για μερικούς μήνες μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ώστε να μείνει ανέπαφος ο χαρακτήρας της ποικιλίας.

Ο Μονόλιθος 2024 του Κτήματος Μπαιρακτάρη, είναι το Αγιωργίτικο που θα λατρέψεις και το κρασί που θα καταναλώνεις ευχάριστα σε καθημερινή βάση!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι λαμπαερό ρουμπινί με αρώματα φράουλας, δαμάσκηνου, βατόμουρου, κερασιού, βιολέτας και κανέλας.

Στο στόμα έχει μέτριο προς ελαφρύ σώμα με τραγανή οξύτητα και μεταξένιες ταννίνες. Το ζουμερό κόκκινο φρούτο πρωταγωνιστεί και εδώ.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Νεμέα, Ελλάδα
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα φράουλα, δαμάσκηνο, βατόμουρο, κεράσι, βιολέτα, κανέλα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ ΕΡΥΘΡΟ 2024 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα, pizza με αλλαντικά, ποικιλία τυριών.

Κεφτεδάκια φούρνου γεμιστά με ταλαγάνι

Για τα κεφτεδάκια 
500 γρ. κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. τυρί ταλαγάνι
–3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
–100 ml. γάλα
–1 μεγάλο αυγό
–50 ml. ελαιόλαδο
–1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
–2-3 κλωναράκια μαϊντανό
–1 κουταλιά της σούπας
 μυρωδικά 
–Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
–Αλάτι

Για την σάλτσα ντομάτας
200 ml. χυμό ντομάτας
250 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
20 ml. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C και ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπωλ και το περιχύνουμε με το γάλα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στον κιμά. Ρίχνουμε στον κιμά τις 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο, το κόκκινο πιπέρι, το αυγό, αλάτι και το μουλιασμένο ψωμί, στυμμένο καλά.

Ζυμώνουμε τον κιμά και πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες, τους οποίους γεμίζουμε με το ταλαγάνι, το οποίο έχουμε κόψει σε κύβους.
Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε αντικολλητικό σκεύος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200ο C.

Όσο ψήνονται οι κεφτέδες ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας.
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει 2-3 βράσεις.

Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα, προσθέτουμε όσο ταλαγάνι μας έχει περισσέψει κομμένο σε κύβους και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε τα καυτά κεφτεδάκια με ταλαγάνι και σάλτσα ντομάτας, με τραγανές πατάτες!

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα αντίστοιχα τυριά όπως φορμαέλα Παρνασσού ή Μαστέλο Χίου
– Τα μυρωδικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, σε ποσότητα και στην επιλογή τους. Επίσης μπορείτε να βάλετε φρέσκα ή αποξηραμένα

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

 

 

 

 

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}