ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Morandina Valpolicella Ripasso Superiore 2020 - Agricola Pra
Azienda Agricola Prà

MORANDINA VALPOLICELLA RIPASSO SUPERIORE 2020 - AGRICOLA PRA

  Ιταλία / Valpolicella
€34,10
€29,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένας ιταλικός μονόκερος δεν γίνεται να σε αφήσει ασυγκίνητο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν θέλεις να μάθεις ακριβώς τι σημαίνει «ιταλική παραδοσιακή οινοποίηση», το Morandina Valpolicella Ripasso Superiore - Agricola Pra θα σου το ξεκαθαρίσει τάχιστα, γιατί απλά, είναι μια σπουδή στο ιστορικό terroir της Valpolicella και τις οινοποιητικές τεχνικές της ξεχωριστής αμπελουργικής ζώνης του Βένετο. Ένα κρασί με πλούσιο σώμα, βάθος και πολυπλοκότητα, που αποτυπώνει απόλυτα την πλούσια κληρονομιά των γηγενών ποικιλιών της περιοχής και σαφώς, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο!

H Valpolicella που βρίσκεται στο Βένετο της βόρειας Ιταλίας, είναι μια από τις πιο διάσημες οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας και οφείλει τη διεθνή φήμη της στον Graziano Prà. Παραγωγός 3ης γενιάς, τη δεκαετία του ’80, ανέλαβαν μαζί με τον αδερφό του να συνεχίσουν την οικογενειακή παράδοση, του παππού και του πατέρα τους. Η φήμη του όμως απογειώθηκε, όταν το 2007, το οινοποιείο πέρασε αποκλειστικά στα χέρια του. Το περίφημο Azienda Agricola Prà σηματοδότησε τη νέα εποχή της περιοχής Mondarina της Valpolicella και η προσεκτική παραγωγή και διαχείριση αποκλειστικά τοπικών ποικιλιών, υπογράμμισε την επιθυμία του να φτιάχνει πάντα όμορφα αγέροχα κρασιά, με δυνατό σώμα και πυγμή. Ο μονόκερος στην ετικέτα με το σώμα λιονταριού, σίγουρα σε προειδοποιεί για αυτό!
Η φιλοσοφία του Graziano θέλει να μην επεμβαίνει στο κρασί του, απλά να το καθοδηγεί για να γίνει σπουδαίο! Έτσι έκανε και στο Valpolicella Ripasso Agricola Pra, όπου οδήγησε τις ποικιλίες Corvina, Corvinone, Rondinella, Oseleta να ζυμώσουν με τα στέμφυλά τους και να παραμείνουν σε βαρέλια των 900 λίτρων για 12 μήνες και στη συνέχεια σε μικρότερα των 20 λίτρων για άλλους 2. Αυτό ήταν αρκετό για να δημιουργήσει ένα κρασί με όγκο, τρομερή πολυπλοκότητα, αλλά ακόμα έντονα τα φρουτώδη αρώματα του δάσους.

Το Morandina Valpolicella Ripasso Superiore - Agricola Pra είναι ένα κρασί αριστούργημα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ ζωηρό ρουμπινί. Έντονα αρώματα από κεράσι, δαμάσκηνο, γλυκό μούρο, ψημένο ζαχαρωτό, μαρμελάδα φρούτων του δάσους, με υπέροχες νότες κανέλας, γαρύφαλλου, βανίλιας και μοσχοκάρυδου.

Γεμάτο βελούδινο στο στόμα με ισορροπημένη τραγανή οξύτητα και έντονες τανίνες. Ώριμα μούρα, μαρμελάδα κεράσι, μύρτιλο, βανίλια, κανέλα, νότες μαύρης σοκολάτας και διακριτικές νότες καπνού, πλαισιώνονται από έναν πικάντικο χαρακτήρα, μεγάλης διάρκειας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Βερόνα, Ιταλία
Ποικιλία Corvina, Corvinone, Rondinella, Oseleta
Αρώματα Κεράσι, δαμάσκηνο, γλυκό μούρο, ψημένο ζαχαρωτό, μαρμελάδα φρούτων του δάσους, κανέλα, γαρύφαλλο, βανίλια, μοσχοκάρυδο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MORANDINA VALPOLICELLA RIPASSO SUPERIORE 2020 - AGRICOLA PRA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με παραδοσιακά μακαρόνια με κοκκινιστούς κεφτέδες, ριζότο παρμεζάνας, μοσχαρίσια μάγουλα ραγού με παπαρδέλες ή ένα μοσχαρίσιο osso buco παστιτσάδα.

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}