Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Μούχταρο 2016 - Κτήμα Μουσών
92
Κτήμα Μουσών

ΜΟΥΧΤΑΡΟ 2016 - ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ

  Ελλάδα
€17,10
15.20
€15,20

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ναι, ξέρουμε. Και εμάς είναι από τα αγαπημένα μας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Αν ψάχνεις κάτι ιδιαίτερο, σίγουρα το ξέρεις...

Ο Αθανάσιος Ζαχαρίας ήταν αυτός που με τις επίμονες προσπάθειές του έσωσε μια εξαιρετικά σπάνια ελληνική ποικιλία από τη φυλλοξήρα του 1955 που κατάστρεψε τον ελληνικό αμπελώνα σχεδόν ολοσχερώς. Το Μούχταρο, του χρωστάει την ύπαρξή του. Καλλιεργείται αποκλειστικά στην Κοιλάδα των Μουσών, στους πρόποδες του όρους Ελικώνα.

Τα εγγόνια του πια του σωτήρα του, ο Νίκος, ο Στέλιος και ο Παναγιώτης Ζαχαρίας, δεν μπορούσαν παρά να ακολουθήσουν το όραμα και τον δρόμο που χάραξε ο παππούς τους. Δύσκολη, δύστροπη στην καλλιέργεια αλλά και στην οινοποίηση ποικιλία. Τα τρία αδέρφια επένδυσαν στη βιολογική καλλιέργειά της, εκμεταλλευόμενοι τις ιδανικές συνθήκες της περιοχής. Το υψόμετρο των 550 – 650 μ, οι κλίσεις που βοηθούν την αποστράγγιση και οι κρύες μάζες αέρα από τον Ελικώνα που δημιουργούν μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας ανάμεσα σε μέρα και νύχτα, συντελούν σημαντικά στην τέλεια και χωρίς ασθένειες ωρίμανσή της.

Στη μία και μοναδική μονοποικιλιακή οινοποίησή του, το Μούχταρο 2016 του Κτήματος Μουσών δικαιώνει απόλυτα όσους πίστεψαν σε αυτό και αφιερώθηκαν στην καλλιέργειά του. Με πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση (450 kgr/στρέμμα) αποκτά μοναδική συμπύκνωση που εκφράζει την ποικιλία σε κάθε γουλιά.

Ένα είναι σίγουρο. Δύσκολα θα βρεις άλλο ελληνικό κρασί με τη βελούδινη αίσθηση του Μούχταρο 2016 από το Κτήμα Μουσών.

Απολαυστικό αν και ακόμη στην εφηβεία, σίγουρα θα εκτιμήσει αναμονή 4-5 χρόνων ακόμη.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Φωτεινό πορφυρό με βυσσινί ανταύγειες χρώμα στο ποτήρι.

Πλούσια και νεανικά αρώματα φρούτων του δάσους, φραγκοστάφυλου, φραμπουάζ, κερασιού, σύκου και παπάγιας μαγνητίζουν. Βιολέτα, καραμέλα βουτύρου, κόκκινο πιπέρι, βανίλια και μανιτάρια συμπληρώνουν την πιο αισθησιακή παλέτα που έχεις συναντήσει!

Το μεστό σώμα του και η αισθητή, αναζωογοννητική οξύτητα συνοδεύουν τις αισθητές αλλά περίτεχνα στρογγυλεμένες τανίνες του και τα έντονα αρώματα στόματος. Βιολέτα, άγρια φράουλα, μύρτιλο και φραγκοστάφυλλο εντυπωσιάζουν στο στόμα. Πράσινο τελείωμα, με την αίσθηση μάνγκο να είναι έντονη και να παραμένει στο στόμα για ώρα στη μακράς διάρκειας επίγευση. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Κοιλάδα Μουσών, Βοιωτία
Ποικιλία Μούχταρο
Αρώματα φρούτα του δάσους, φραγκοστάφυλο, φραμπουάζ, κεράσι, σύκο, παπάγια, βιολέτα, καραμέλα βουτύρου, κόκκινο πιπέρι, βανίλια, μανιτάρια
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΟΥΧΤΑΡΟ 2016 - ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μπριζόλες στα κάρβουνα, μακαρόνια μπολονέζ, κοκκινιστό με ρύζι ή με λιπαρά ψάρια πχ σολομό

Χοιρινές μπριζόλες με μαρμελάδα ντομάτας και τραγανιστό πράσο

 

  • 1/4 φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 6 επιπλέον κουταλιές της σούπας (για το πράσο)
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας mirin (ή ξύδι από λευκό κρασί και 1 κουταλιά ζάχαρη)
  • 4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα κομμένες (πάχους περίπου 2 εκατοστών)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πράσο (λευκό μέρος μόνο) καλά πλυμένο

 

 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεστάνετε 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 3 λεπτά.
  2. Προσθέστε τις ντομάτες και το mirin (ή ξύδι από λευκό κρασί και 1 κουταλιά ζάχαρη). Βράστε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να πιεί τα ζουμιά του και γίνει σχεδόν στεγνό, περίπου 15 λεπτά.
  3. Ζεστάνετε 2 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Πασπαλίστε τις μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι. Τσιγαρίστε τις μέχρι να ροδίσουν, περίπου 1,5 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρετέ τις σε ένα ταψί στον ήδη προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 5 λεπτά.
  4. Προσθέστε τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Ψιλοκόψτε το λευκό τμήμα του πράσου. Προσθέστε τα πράσα στο καυτό λάδι και τηγανίστε μέχρι να γίνουν τραγανά.

Συνδυάστε με ένα ωραίο Cabernet Sauvignon ή ένα Merlot και απολαύστε την απόλυτη αρμονία γεύσεων!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}