ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Νάουσα 2018 - Κτήμα Κελεσίδη
Κτήμα Κελεσίδη

ΝΑΟΥΣΑ 2018 - ΚΤΗΜΑ ΚΕΛΕΣΙΔΗ

  Ελλάδα / Νάουσα
€20,30
€17,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ξεκάθαρα μια από τις καλύτερες Νάουσες που κυκλοφορούν!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Νάουσα από το Κτήμα Κελεσίδη μας έρχεται από το "grand cru" Γιαννακοχώρι της Νάουσας, μια περιοχή που γεννά μεγάλα κρασιά. Εκεί, με βιολογικές μεθοδολογίες, η Οικογένεια Κελεσίδη παράγει ένα από τα καλύτερα Ξινόμαυρα που μπορεί να έχεις την τύχη να πέσουν στα χέρια σου. Ακροβατώντας ανάμεσα στη μοντέρνα και την κλασσική οινοποίηση, είναι ιδανικό για κάθε λάτρη της ποικιλίας αλλά και για πληθωρικά πιάτα κρεατικών!

Τα κρασιά του κτήματος Κελεσίδη παράγονται αποκλειστικά από τα ιδιόκτητα, βιολογικής καλλιέργειας αμπέλια της οικογένειας. Οι ιδιαίτερα χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, η συλλογή των σταφυλιών την απόλυτα βέλτιστη στιγμή (με όλα τα ρίσκα που αυτό εμπεριέχει) και η προσεκτική διαλογή του καρπού ρόγα-ρόγα, εγγυούνται μοναδική ένταση και συμπύκνωση. Παράλληλα, η προσεκτική οινοποίηση δίνει ένα από τα καλύτερα δείγματα της  Νάουσας, με απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στο παλιό και στο καινούργιο.

Αν προτιμάς τις πιο κλασσικές Νάουσες με την έντονη παρουσία τομάτας, η Νάουσα από το Κτήμα Κελεσίδη θα σε ενθουσιάσει! Αν, από την άλλη, σου αρέσουν οι πιο μοντέρνες εκδοχές με μπόλικο φρούτο, μαλακές ταννίνες και πικάντικο χαρακτήρα, τότε θα σε καθηλώσει!

Παλαιώνει σίγουρα για 5-7 χρόνια, αν και είναι εθιστικά απολαυστική και τώρα.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Πλούσια μύτη με το αποξηραμένο κεράσι, τη φράουλα, το δαμάσκηνο, τη μαύρη ελιά, την μαντζουράνα και τη λεβάντα να κυριαρχούν. Έπειτα από λίγο γαρύφαλλο, κανέλα, δρυς και τσάι κάνουν την εμφάνιση τους. Νύξεις φυτικότητας με τομάτα και φύλλα ελιάς υπογραμμίζουν την τυπικότητα της ποικιλίας.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, μέτρια (+) οξύτητα και μέτριες, βελούδινες τανίνες. Ζουμερό κεράσι, φράουλα και σύκο, πλαισιωμένα από λεβάντα, αστεροειδή γλυκάνισο, τσάι, ευκάλυπτο, κανέλα, κέδρο και καρύδι. Νόστιμη επίγευση που διαρκεί!

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Νάουσα, Ελλάδα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Κεράσι, φράουλα, βιολέτα, γαρύφαλλο, τριαντάφυλλο, βανίλια, κανέλα, δρυς, τσάι, τομάτα, φύλλα ελιάς.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΝΑΟΥΣΑ 2018 - ΚΤΗΜΑ ΚΕΛΕΣΙΔΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αγριογούρουνο στη γάστρα, κατσίκι στο φούρνο, χοιρινό με δαμάσκηνα.

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}