ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Nebbiolo Langhe 2020 - Massolino
Massolino

NEBBIOLO LANGHE 2020 - MASSOLINO

  Ιταλία / Piemonte
€29,40
€25,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια προσιτή έκφραση του Nebbiolo!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Massolino Langhe Nebbiolo είναι μια προσιτή έκφραση της μεγάλης ερυθρής ποικιλίας από τη γενέτειρά της και από ένα ιστορικό και σπουδαίο οινοποιείο.

Η ιστορία της οικογένειας με το κρασί ξεκινά από το 1936, όπου ο προπάππους Giuseppe συμβάλλει στη δημιουργία του Consorzio di Tutela Barolo, Barbaresco, Alba, Langhe, Dogliani και ξεκινά να πουλάει εμφιαλωμένο κρασί. Το 1956 αγοράζει τη Vigna Rionda και σιγά σιγά το οινοποιείο επεκτείνεται, αποκτώντας περισσότερα αμπέλια στις γύρω περιοχές και στα σπουδαιότερα crus. Το Massolino Langhe Nebbiolo συνδυάζει τα καλύτερα αμπελοτόπια από το Monforte d'Alba και το Serralunga d'Alba. Έπειτα ακολουθείτε ίδιο πρωτόκολλο οινοποίησης με το Barolo και ωρίμαση σε μεγάλη δρύινα βαρέλια για πάνω από ένα χρόνο. Το αποτέλεσμα είναι ζουμερό, με πλούσιο κόκκινο φρούτο και φίνες τανίνες.

Απόλαυσε το Massolino Langhe Nebbiolo παρέα με ντοματένια πιάτα ιταλικής έμπνευσης!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Massolino Langhe Nebbiolo έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και κομψά αρώματα φράουλας, βύσσινου, σμέουρου, κράνου, κέδρου, μαύρου τσαγιού και λεβάντας.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, μέτριες τανίνες και δροσιστική οξύτητα. Τα φρέσκα κόκκινα φρούτα πλαισιώνονται από γήινες και βοτανικές νότες.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Piemonte, Ιταλία
Ποικιλία Nebbiolo
Αρώματα Φράουλα, βύσσινο, κράνο, τριαντάφυλλο, κανέλα, τσάι, λεβάντα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12+ μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

NEBBIOLO LANGHE 2020 - MASSOLINO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με οσομπούκο a la milanese, μακαρόνια με κιμά, γιουβέτσι κοτόπουλο με τομάτα και ελιές

Παραδοσιακά μακαρόνια με κεφτέδες

1 φέτα μαύρο ψωμί, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

225 γρ κιμάς κόντρα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μανιτάρι portobello, ψιλοκομμένο αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι

3 σκελίδες σκόρδο,  ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού

Ασπράδι 1 μεγάλου αυγού

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

700 γρ ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες σε χυμό, λυωμένες με το χέρι

120 ml ζωμό κρέατος

1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό

3 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι

225 γρ μακαρόνια

Παρμεζάνα, για το σερβίρισμα, προαιρετικά

 

Ψιλοκόβουμε το ψωμί σε χοντρά ψίχουλα. Τα τοποοθετούμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τον κιμά, 3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο μανιτάρι, 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, το μαϊντανό, και το ασπράδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Πλάθουμε μέχρι όλα τα υλικά να δέσουν καλά σε ένα ομοιογενές μίγμα. Χωρίζουμε σε περίπου 20 στρογγυλά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε τα για περίπου 10 έως 12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τις ντομάτες και το ζωμό. Προσθέστε τον βασιλικό και το θυμάρι σε κλωναράκια ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν μετά. Αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για 20 λεπτά. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και αφήστε να σιγοβράσουν, χωρίς να ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά. Γυρίστε τα κεφτεδάκια και αφήστε τα για 10 ακόμη λεπτά.

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε βραστό αλατισμένο νερό. Σερβίρετε τα μακαρόνια προσθέτοντας τη σάλτσα, τα κεφτεδάκια και όση παρμεζάνα επιθυμείτε. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για ντεκόρ.

 

Συνδυασμός με κρασί

Η κόκκινη σάλτσα και η πρωτεϊνη του κρέατος ταιριάζει απόλυτα με ένα πλούσιο Ξινόμαυρο, ένα Refosco ή μια Valpolicella. Η στιβαρή τανικότητα της ποικιλίας θα ισορροπήσει με τον κιμά ενώ η οξύτητά του και η αίσθηση ντομάτας θα συμπληρώσει όμορφα την κόκκινη σάλτσα. Από την άλλη το Refosco με την ένταση, την οξύτητα και τον γευστικό του πλούτο θα απογειώσει τη συνταγή της πατρίδας του 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}