ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κτήμα Νέμειον Reserve 2010 - Κτήμα Νέμειον
Κτήμα Νέμειον

ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ RESERVE 2010 - ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ

  Ελλάδα / Νεμέα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Από τις σπουδαιότερες Νεμέες που κυκλοφορούν!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Κτήμα Νέμειον Reserve από το Κτήμα Νέμειον είναι μια Νεμέα Reserve και μάλιστα από τις σπουδαιότερες που κυκλοφορούν. Διαχρονικά, είναι ένα γνωστό και αγαπημένο κρασί, γνωστό για το τεράστιο δυναμικό παλαίωσης που έχει αλλά και για το εντυπωσιακά πολύπλοκο χαρακτήρα του.

O Γιώργος Βασιλείου μετά την κατάκτηση της Αττικής και του Σαββατιανού θέλησε να κάνει και ένα κορυφαίο κόκκινο κρασί. Για το λόγο αυτό αποφάσισε να επενδύσει στη Νεμέα και στο Αγιωργίτικο. Εκεί έφτιαξε ένα από τα πρώτα ισοβαρικά οινοποιεία της χώρας. To 2007 ήταν η πρώτη φορά που κυκλοφόρησε το Κτήμα Νέμειον Reserve, μια Νεμέα Reserve, με παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 24 μήνες. Τα σταφύλια μαζεύονται με το χέρι από ιδιόκτητους αμπελώνες σε Κούτσι και Πετρί και έπειτα μεταφέρονται στο οινοποιείο σε μικρά τελάρα, για την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής ποιότητας σταφυλιών. Το κρασί ζυμώνει αρχικά σε ανοξείδωτες δεξαμενές και έπειτα μεταφέρεται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια Seguin Moreau & Berthomieu για να ολοκληρώσει την ωρίμασή του. Το κρασί εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και ωριμάζει για ακόμα έναν χρόνο στην φιάλη μέχρι να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Δοκίμασε το υπέροχο Κτήμα Νέμειον Reserve από το Κτήμα Νέμειον τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Κτήμα Νέμειον Reserve έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και πολύπλοκα αρώματα βανίλιας, μαρμελάδας φράουλα, κερασιού, δαμάσκηνου, κανέλας, πιπεριού, πικρής σοκολάτας και πούρου.

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, μέτρια (+) οξύτητα και μέτριες (+) αλλά ώριμες τανίνες. Ζουμερά κόκκινα και μαύρα φρούτα μπλέκονται με νότες γλυκών μπαχαρικών, δέρματος, καπνού και σοκολάτας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2010
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα βανίλια, μαρμελάδα φράουλα, κεράσι, δαμάσκηνο, κανέλα, πιπέρι, πικρή σοκολάτα, πούρο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ RESERVE 2010 - ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με δαμάσκηνα, αγριογούρουνο κρασάτο, μοσχαρίσια μάγουλα κοκκινιστά 

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}