ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Νεμέα Reserve 2018 - Semeli
Semeli

ΝΕΜΕΑ RESERVE 2018 - SEMELI

  Ελλάδα / Νεμέα
€13,80
€12,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Κλασσικό και βελούδινο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Semeli Νεμέα Reserve είναι ένα κλασσικό και βελούδινο Αγιωργίτικο, με έντονο μπαχαρένιο χαρακτήρα και γλυκό κόκκινο φρούτο που θα σε κερδίσει από την πρώτη γουλιά!

Το οινοποιείο Semeli ιδρύθηκε το 1979 και είναι ένα από τα στολίδια της Νεμέας. Εκτός από μακρά ιστορία έχει και διαχρονική αξία μιας και το στυλ και η ποιότητα των κρασιών του παραμένει αναλλοίωτη μέσα στις δεκαετίες. Ο ιδιόκτητος αμπελώνας εκτείνεται σε 250 στρέμματα, στο Κούτσι της Νεμέας, σε υψόμετρο 600 μέτρων. Από εκεί προέρχεται και το Semeli Νεμέα Reserve. Έπειτα από προσεκτική διαλογή, το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Το αποτέλεσμα είναι πικάντικο και πλούσιο, με βελούδινες τανίνες.

Το Semeli Νεμέα Reserve είναι το τέλειο κόκκινο κρασί για κυριακάτικα τραπέζια!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και κομψά αρώματα κερασιού, δαμάσκηνου, μαρμελάδας φράουλας, κανέλας, γαρύφαλλου, πιπεριού και σοκολάτας.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και μαλακές τανίνες. Μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, δαμάσκηνο, κανέλα, γαρύφαλλο, γλυκόριζα, σοκολάτα, κέδρος και καπνός συνθέτουν ένα πολύπλοκο μπουκέτο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα Κεράσι, δαμάσκηνο, μαρμελάδα φράουλα, κανέλα, γαρύφαλλο, πιπέρι, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΝΕΜΕΑ RESERVE 2018 - SEMELI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μακαρόνια με κιμά, γιουβέτσι, χοιρινό με δαμάσκηνα

Παραδοσιακά μακαρόνια με κεφτέδες

1 φέτα μαύρο ψωμί, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

225 γρ κιμάς κόντρα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μανιτάρι portobello, ψιλοκομμένο αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι

3 σκελίδες σκόρδο,  ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού

Ασπράδι 1 μεγάλου αυγού

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

700 γρ ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες σε χυμό, λυωμένες με το χέρι

120 ml ζωμό κρέατος

1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό

3 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι

225 γρ μακαρόνια

Παρμεζάνα, για το σερβίρισμα, προαιρετικά

 

Ψιλοκόβουμε το ψωμί σε χοντρά ψίχουλα. Τα τοποοθετούμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τον κιμά, 3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο μανιτάρι, 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, το μαϊντανό, και το ασπράδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Πλάθουμε μέχρι όλα τα υλικά να δέσουν καλά σε ένα ομοιογενές μίγμα. Χωρίζουμε σε περίπου 20 στρογγυλά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε τα για περίπου 10 έως 12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τις ντομάτες και το ζωμό. Προσθέστε τον βασιλικό και το θυμάρι σε κλωναράκια ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν μετά. Αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για 20 λεπτά. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και αφήστε να σιγοβράσουν, χωρίς να ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά. Γυρίστε τα κεφτεδάκια και αφήστε τα για 10 ακόμη λεπτά.

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε βραστό αλατισμένο νερό. Σερβίρετε τα μακαρόνια προσθέτοντας τη σάλτσα, τα κεφτεδάκια και όση παρμεζάνα επιθυμείτε. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για ντεκόρ.

 

Συνδυασμός με κρασί

Η κόκκινη σάλτσα και η πρωτεϊνη του κρέατος ταιριάζει απόλυτα με ένα πλούσιο Ξινόμαυρο, ένα Refosco ή μια Valpolicella. Η στιβαρή τανικότητα της ποικιλίας θα ισορροπήσει με τον κιμά ενώ η οξύτητά του και η αίσθηση ντομάτας θα συμπληρώσει όμορφα την κόκκινη σάλτσα. Από την άλλη το Refosco με την ένταση, την οξύτητα και τον γευστικό του πλούτο θα απογειώσει τη συνταγή της πατρίδας του 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}