ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Nero d’Avola 2019 - Tenuta Regaleali
Tenuta Regaleali - Tasca d'Almerita

NERO D’AVOLA 2019 - TENUTA REGALEALI

  Ιταλία / Sicily
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα κρασί που εκφράζει απόλυτα το Σιτσιλιάνικο ταμπεραμέντο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Nero d’Avola Tenuta Regaleali είναι ένα εκφραστικό και κερασένιο κόκκινο κρασί από ένα σπουδαίο οινοποιείο και ένα ιδιαίτερο terroir. Απευθύνεται σε σένα που αγαπάς τα φρουτώδη και βελούδινα κόκκινα κρασιά, με χαρακτήρα!

To 1830 οι αδερφοί Tasca αγόρασαν το Tenuta Regaleali, στην καρδιά της Σικελίας, στην αρχαία πόλη Scalfani. Οι αμπελώνες εκτείνονται σε 600 εκτάρια, ανάμεσα σε λόφους, που συνδυάζουν διαφορετικά υψόμετρα (από 450 – 850 μέτρα), 12 διαφορετικά είδη εδαφών και ποικίλα μικροκλίματα. Αρχικά, η οικογένεια Tasca επένδυσε στις τοπικές ποικιλίες όπως το Nero d’Avola, το Catarratto και από το 1980 και μετά αποφάσισαν να πειραματιστούν με γαλλικές ποικιλίες όπως το Cabernet Sauvignon και το Sauvignon Blanc. To οινοποιείο φημίζεται για τα μεγάλα κρασιά που κάνει, που εκφράζουν απόλυτα το Σιτσιλιάνικο ταμπεραμέντο. Ένα από αυτά είναι και το Nero d'Avola Tenuta Regaleali.

To κρασί γίνεται από επιλεγμένα σταφύλια Nero d’Avola και είναι μια από τις διαχρονικότερες ετικέτες του οινοποιείου (μετράει 65 τρύγους). Ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές και μετά το 50% ωριμάζει σε μεγάλα σλαβόνικα βαρέλια για 10 μήνες. Το υπόλοιπο 50% ωριμάζει στη δεξαμενή για να επιτευχθεί η απόλυτη ισορροπία φρούτου και βαρελιού.

Δοκίμασε το τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Nero d’Avola Tenuta Regaleali έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα κερασιού, βύσσινου, φραμπουάζ, δαμάσκηνου και μούρου. Νότες βανίλιας, πιπεριού, σοκολάτας και κέδρου συμπληρώνουν το πολύπλοκο σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, μέτριες αλλά ζουμερές τανίνες και μέτρια (+) οξύτητα. Μαρμελάδα κεράσι, μούρο, δαμάσκηνο και μύρτιλο μπλέκονται με νότες βανίλιας, πιπεριού και κακάο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Σικελία, Ιταλία
Ποικιλία Nero d'Avola
Αρώματα Κεράσι, βύσσινο, φραμπουάζ, δαμάσκηνο, μούρο, βανίλια, πιπέρι, σοκολάτα, κέδρο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 15ºC
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

NERO D’AVOLA 2019 - TENUTA REGALEALI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυαμός με λαζάνια με κιμά, χταπόδι κρασάτο, amatriciana

Λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

  • 20gr βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 750gr μανιτάρια Portobelloκομμένα στη μέση
  • 15gr αποξηραμένα μανιτάρια porcini εμποτισμένα σε 150ml βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 200gr λεπτές φέτες προσούτο
  • 200gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ :

  • 100gr βούτυρο
  • 100gr αλεύρι
  • 850ml  ημι-αποβουτυρωμένο γάλα ζεστό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη.  Προσθέστε τα μανιτάρια portobello, τα porciniαφού τα στραγγίσετε και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

Για την μπεσαμέλ, λιώστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα .

Σε ένα ταψί πυρέξ απλώστε το ένα τρίτο από τα μανιτάρια , το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Πάνω τους απλώστε μια στρώση λαζάνια και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ . Επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας. Απλώστε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

 

Συνδυασμός με κρασί

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με ένα Λημνιό ή ένα Merlot, κρασιά που δεν είναι τόσο φρουτώδη, δεν έχουν επιθετικές τανίνες και θα σταθούν επάξια δίπλα στο αλμυρό προσούτο. Η ισορροπημένη οξύτητά τους θα ισορροπήσει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ αναδεικνύοντας τις γεύσεις.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}