ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Petit Sauvage Rouge 2023 - Pierre & Antonin
Pierre & Antonin

PETIT SAUVAGE ROUGE 2023 - PIERRE & ANTONIN

  Γαλλία / Languedoc - Roussillon
€15,60
€13,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το «άγριο» ερυθρό του Languedoc, δεν είναι καθόλου άγριο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Σταμάτα τώρα ότι κάνεις.

Βιολογική καλλιέργεια, υβριδικές ποικιλίες, vegan οινοποίηση και μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στο περιβάλλον, είναι μια καλή πρώτη εισαγωγή για το Petit Sauvage Rouge από τους Pierre & Antonin. Τα εκπληκτικά αρώματα κερασιού και βατόμουρου και η εντυπωσιακή γήινη διάσταση όταν το δοκιμάσεις είναι ο λόγος που θα το ερωτευτείς για πάντα! Το εννοούμε!

 

Οι Pierre Caizergues και Antoin Bonnet είναι δυο πολύ ωραίοι τύποι που είχαν πάντα μέσα τους το μικρόβιο του κρασιού. Για χρόνια εργάζονταν ως negociant, πουλώντας κρασιά άλλων Γάλλων παραγωγών, αλλά το καλοκαίρι του 2020, πίνοντας καφέ κάπου στη Νέα Υόρκη, αποφάσισαν ότι έφτασε η στιγμή για κάτι που έπρεπε να έχουν κάνει από καιρό. Να δημιουργήσουν το δικό τους κρασί. Η αναζήτηση της περιοχής δεν ήταν καθόλου δύσκολη, αφού και οι δυο έχουν καταγωγή από το Languedoc, οπότε έτσι ξαφνικά η περιοχή τους έκλεισε το μάτι! Το οινοποιείο τους βρίσκεται σε ένα παραμυθένιο μέρος, το χωριό Carcassonne, με το μεγαλύτερο μεσαιωνικό φρούριο στον κόσμο, με θέα τα Πυρηναία όρη.

 

Τόσο στο αμπέλι όσο και στην παραγωγή ακολουθούν αποκλειστικά βιώσιμες μεθόδους, χωρίς απολύτως καμία χρήση χημικών ουσιών. Για το λόγο αυτό επέλεξαν την καλλιέργεια υβριδικών ποικιλιών που δημιουργήθηκαν από το μπόλιασμα διαφορετικων ποικιλιών ώστε να είναι ανθεκτικές σε ασθένειες. Πολύ ενδιαφέρον είναι πως οτιδήποτε χρησιμοποιούν για τα κρασιά τους, βρίσκεται σε ακτίνα μόλις 80 μέτρων γύρω από το οινοποιείο τους. Ελαφριά μπουκάλια από το Albi, φελλοί από το Roussillon και φυσικό κερί από τα δικά τους μελίσσια, έχουν περάσει τη λέξη «τοπική παραγωγή» σε άλλο επίπεδο! 

 

Το Petit Sauvage! Rouge παράγεται από την ποικιλία Cabernet Cortis, που είναι διασταύρωση του Cabernet Sauvignon και «άγριων ποικιλιών» Aestivalis και Rupestris. Και αυτή η «αγριάδα» σημαίνει τρομερή ανθεκτικότητα σε ασθένειες του αμπελιού, που καταλήγει σε μηδενική χρήση θειωδών στην οινοποίηση! Ο χυμός παρέμεινε 9 ώρες σε επαφή με τα στέμφυλα και στη συνέχεια παρέμεινε για 5 μήνες σε κωνικές δεξαμενές.

Ότι και να σου πούμε είναι λίγο. Αυτό θα πρέπει να το δοκιμάσεις.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι βαθύ ρουμπινί. Πολύ εκφραστική μύτη με αρώματα κερασιού, βατόμουρου, σμέουρου, cassis και μαύρου φραγκοστάφυλου. Οι νότες από πεύκο, θυμάρι καιευκάλυπτο δίνουν μια αίσθηση φρεσκάδας και πολυπλοκότητας.
 
Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα με ισορροπημένη οξύτητα. Μαρμελάδα σύκο, σμέουρο, βατόμουρο, μύρτιλο και δαμάσκηνο πλαισιώνονται από νότες δεντρολίβανου, θυμαριού και μια γήινης αίσθησης. Οι καλοδουλεμένες τανίνες δημιουργούν ένα πολύ απολαυστικό σύνολο. Η επίγευση είναι μακρά και φρουτώδης.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Carcassonne, Γαλλία
Ποικιλία Cabernet Cortis
Αρώματα Κεράσι, βατόμουρο, σμέουρο, cassis, μαύρο φραγκοστάφυλο, πεύκο, θυμάρι, ευκάλυπτο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

PETIT SAUVAGE ROUGE 2023 - PIERRE & ANTONIN

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με κοκκινιστό μοσχαράκι με ρύζι ή μακαρόνια, ψητά κρεατικά στη σχάρα, μπιφτέκια ή κίτρινα ώριμα τυριά

Τραγανή πάπια στο φούρνο

  • 1 πάπια με την πέτσα βάρους περίπου 3 κιλών
  • 1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και καλά ξεπλυμένες
  • 4 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 50grλίπος πάπιας
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα 2 λεμονιών

 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220° C . Τρίβουμε με αλάτι ολόκληρη την πάπια και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι μέσα στην κοιλότητα. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια στραγγίζουμε καλά και τις λιώνουμε. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια στο λίπος πάπιας μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο στον πουρέ πατάτας και ανακατεύουμε μαζί με το φασκόμηλο, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι. Τοποθετούμε το μείγμα μέσα στην κοιλότητα της πάπιας. Βάλτε την πάπια σε ένα ευρύχωρο ταψί σε μεσαία σκάλα του φούρνου. Ψήστε για 30 λεπτά.
  2. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 C ή 160 C στον αέρα. Αφήστε την πάπια για ακόμα 2 ½ ώρες στο φούρνο. 
  3. Όταν η πάπια έχει ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε για 15 λεπτά πριν την κόψουμε. 

Προτείνουμε να τη σερβίρετε με κόκκινο λάχανο και πατάτες φούρνου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}