ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
5 + 1 Petit Sauvage Rouge 2024 - Pierre & Antonin
Pierre & Antonin

5 + 1 PETIT SAUVAGE ROUGE 2024 - PIERRE & ANTONIN

  Γαλλία / Languedoc - Roussillon
€103,20
€77,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
6 Μποτίλιες
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ζουμερό, καλοκαιρινό και από μια ποικιλία έκπληξη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αυτή τη φορά ανακαλύψαμε κάτι πραγματικά ιδιαίτερο! Βιολογική καλλιέργεια, υβριδικές ποικιλίες, vegan οινοποίηση και μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στο περιβάλλον, είναι μια καλή πρώτη εισαγωγή για το Petit Sauvage! Rouge από τους Pierre & Antonin. Τα εκπληκτικά αρώματα κερασιού και βατόμουρου και η εντυπωσιακή γήινη διάσταση όταν το δοκιμάσεις είναι ο λόγος που θα το ερωτευτείς για πάντα! Το εννοούμε!

Οι Pierre Caizergues και Antonin Bonnet είναι δυο πολύ ωραίοι τύποι που είχαν πάντα μέσα τους το μικρόβιο του κρασιού. Για χρόνια εργάζονταν ως negociant, πουλώντας κρασιά άλλων Γάλλων παραγωγών, αλλά το καλοκαίρι του 2020, πίνοντας καφέ κάπου στη Νέα Υόρκη, αποφάσισαν ότι έφτασε η στιγμή για κάτι που έπρεπε να έχουν κάνει από καιρό. Να δημιουργήσουν το δικό τους κρασί. Η αναζήτηση της περιοχής δεν ήταν καθόλου δύσκολη, αφού και οι δυο έχουν καταγωγή από το Languedoc, οπότε έτσι ξαφνικά η περιοχή τους έκλεισε το μάτι! Το οινοποιείο τους βρίσκεται σε ένα παραμυθένιο μέρος, το χωριό Carcassonne, με το μεγαλύτερο μεσαιωνικό φρούριο στον κόσμο, με θέα τα Πυρηναία όρη.

Τόσο στο αμπέλι όσο και στην παραγωγή ακολουθούν αποκλειστικά βιώσιμες μεθόδους, χωρίς απολύτως καμία χρήση χημικών ουσιών. Για το λόγο αυτό επέλεξαν την καλλιέργεια υβριδικών ποικιλιών που δημιουργήθηκαν από τη διασταύρωση ευρωπαικών Vitis με άλλων, όπως η Vitis Lambrusca. Πολύ ενδιαφέρον είναι πως οτιδήποτε χρησιμοποιούν για τα κρασιά τους, βρίσκεται σε ακτίνα μόλις 80 χλμ  γύρω από το οινοποιείο τους. Ελαφριά μπουκάλια από το Albi, φελλοί από το Roussillon και φυσικό κερί από τα δικά τους μελίσσια, έχουν περάσει τη λέξη «τοπική παραγωγή» σε άλλο επίπεδο! 

Το Petit Sauvage! Rouge Pierre & Antonin παράγεται από την ποικιλία Cabernet Cortis, που είναι διασταύρωση του Cabernet Sauvignon με την υβριδική λευκή ποικιλία Solaris. Και αυτή η πιο "ιδιαίτερη καταγωγή" του Solaris σημαίνει τρομερή ανθεκτικότητα σε ασθένειες και άρα σε σχεδόν μηδενική χρήση χημικών στο αμπέλι και στο οινοποιείο! Ο χυμός παρέμεινε 9 ώρες σε επαφή με τα στέμφυλα και στη συνέχεια παρέμεινε για 5 μήνες σε κωνικές δεξαμενές. Εμφιαλώθηκε με σχεδόν μηδενικές παρεμβάσεις και έτσι δημιουργήθηκε ένα "φυσικό", ζουμερό και πικάντικο κόκκινο, οτι πρέπει για τους καλοκαιρινούς μήνες!

Ότι και να σου πούμε είναι λίγο. Αυτό θα πρέπει να το δοκιμάσεις.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι βαθύ πορφυρό. Πολύ εκφραστική μύτη με αρώματα κερασιού, βατόμουρου, σμέουρου, cassis και μαύρου φραγκοστάφυλου. Οι νότες από δέρμα, θυμάρι και ευκάλυπτο δίνουν μια αίσθηση φρεσκάδας και πολυπλοκότητας.
 
Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και μαλακές ταννίνες. Σμέουρο, βατόμουρο, μύρτιλο και δαμάσκηνο πλαισιώνονται από νότες δεντρολίβανου, θυμαριού και μια γήινης αίσθησης.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Carcassonne, Γαλλία
Ποικιλία Cabernet Cortis
Αρώματα Κεράσι, βατόμουρο, σμέουρο, cassis, μαύρο φραγκοστάφυλο, πεύκο, θυμάρι, ευκάλυπτο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

5 + 1 PETIT SAUVAGE ROUGE 2024 - PIERRE & ANTONIN

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με κοκκινιστό μοσχαράκι με ρύζι ή μακαρόνια, ψητά κρεατικά στη σχάρα ή μπιφτέκια 

Τραγανή πάπια στο φούρνο

  • 1 πάπια με την πέτσα βάρους περίπου 3 κιλών
  • 1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και καλά ξεπλυμένες
  • 4 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 50grλίπος πάπιας
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα 2 λεμονιών

 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220° C . Τρίβουμε με αλάτι ολόκληρη την πάπια και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι μέσα στην κοιλότητα. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια στραγγίζουμε καλά και τις λιώνουμε. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια στο λίπος πάπιας μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο στον πουρέ πατάτας και ανακατεύουμε μαζί με το φασκόμηλο, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι. Τοποθετούμε το μείγμα μέσα στην κοιλότητα της πάπιας. Βάλτε την πάπια σε ένα ευρύχωρο ταψί σε μεσαία σκάλα του φούρνου. Ψήστε για 30 λεπτά.
  2. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 C ή 160 C στον αέρα. Αφήστε την πάπια για ακόμα 2 ½ ώρες στο φούρνο. 
  3. Όταν η πάπια έχει ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε για 15 λεπτά πριν την κόψουμε. 

Προτείνουμε να τη σερβίρετε με κόκκινο λάχανο και πατάτες φούρνου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}