Αυτή τη φορά ανακαλύψαμε κάτι πραγματικά ιδιαίτερο! Βιολογική καλλιέργεια, υβριδικές ποικιλίες, vegan οινοποίηση και μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στο περιβάλλον, είναι μια καλή πρώτη εισαγωγή για το Petit Sauvage! Rouge από τους Pierre & Antonin. Τα εκπληκτικά αρώματα κερασιού και βατόμουρου και η εντυπωσιακή γήινη διάσταση όταν το δοκιμάσεις είναι ο λόγος που θα το ερωτευτείς για πάντα! Το εννοούμε!
Οι Pierre Caizergues και Antonin Bonnet είναι δυο πολύ ωραίοι τύποι που είχαν πάντα μέσα τους το μικρόβιο του κρασιού. Για χρόνια εργάζονταν ως negociant, πουλώντας κρασιά άλλων Γάλλων παραγωγών, αλλά το καλοκαίρι του 2020, πίνοντας καφέ κάπου στη Νέα Υόρκη, αποφάσισαν ότι έφτασε η στιγμή για κάτι που έπρεπε να έχουν κάνει από καιρό. Να δημιουργήσουν το δικό τους κρασί. Η αναζήτηση της περιοχής δεν ήταν καθόλου δύσκολη, αφού και οι δυο έχουν καταγωγή από το Languedoc, οπότε έτσι ξαφνικά η περιοχή τους έκλεισε το μάτι! Το οινοποιείο τους βρίσκεται σε ένα παραμυθένιο μέρος, το χωριό Carcassonne, με το μεγαλύτερο μεσαιωνικό φρούριο στον κόσμο, με θέα τα Πυρηναία όρη.
Τόσο στο αμπέλι όσο και στην παραγωγή ακολουθούν αποκλειστικά βιώσιμες μεθόδους, χωρίς απολύτως καμία χρήση χημικών ουσιών. Για το λόγο αυτό επέλεξαν την καλλιέργεια υβριδικών ποικιλιών που δημιουργήθηκαν από τη διασταύρωση ευρωπαικών Vitis με άλλων, όπως η Vitis Lambrusca. Πολύ ενδιαφέρον είναι πως οτιδήποτε χρησιμοποιούν για τα κρασιά τους, βρίσκεται σε ακτίνα μόλις 80 χλμ γύρω από το οινοποιείο τους. Ελαφριά μπουκάλια από το Albi, φελλοί από το Roussillon και φυσικό κερί από τα δικά τους μελίσσια, έχουν περάσει τη λέξη «τοπική παραγωγή» σε άλλο επίπεδο!
Το Petit Sauvage! Rouge Pierre & Antonin παράγεται από την ποικιλία Cabernet Cortis, που είναι διασταύρωση του Cabernet Sauvignon με την υβριδική λευκή ποικιλία Solaris. Και αυτή η πιο "ιδιαίτερη καταγωγή" του Solaris σημαίνει τρομερή ανθεκτικότητα σε ασθένειες και άρα σε σχεδόν μηδενική χρήση χημικών στο αμπέλι και στο οινοποιείο! Ο χυμός παρέμεινε 9 ώρες σε επαφή με τα στέμφυλα και στη συνέχεια παρέμεινε για 5 μήνες σε κωνικές δεξαμενές. Εμφιαλώθηκε με σχεδόν μηδενικές παρεμβάσεις και έτσι δημιουργήθηκε ένα "φυσικό", ζουμερό και πικάντικο κόκκινο, οτι πρέπει για τους καλοκαιρινούς μήνες!
Ότι και να σου πούμε είναι λίγο. Αυτό θα πρέπει να το δοκιμάσεις.